Mağusa'da Eroğlu propagandası mı?

Yayın Tarihi: 26/12/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Anlam veremedim gitti. UBP bir kurultay yaşadı ki umarım bir daha böyle kurultay yaşamaz. Siyasetin yüz karası bir kurultay oldu bu. O kadar bir müdahale yapıldı ki dışarıdan akıl almaz derecede. Herkes diyor ya Ankara İrsen beyi tuttu ve O'nu destekledi. Diyelim ki öyle oldu; kaç delegesi var Ankara'nın UBP içinde? Hiç. Hiç delegesi yok. Sn Ahmet Kaşif'i de ayan beyan Cumhurbaşkanı Eroğlu destekledi. Peki Sn Eroğlu'nun kaç delegesi var. Öğrenmiş olduk 690. Gittik sonra azalıyor.

Olaylar çıktı, kavgalar oldu ve en nihayet UBP mahkemeye verildi. Geldi günler geçti haftalar baktı ki Sn Kaşif ve grubu mahkeme işi uzadıkça uzuyor, sonra asıl yetki UBP Parti Meclisi'nde. İkinci Kurultayın olması artık UBP'nin gündeminden kalktı. Bu konu da net bir şekilde anlaşılınca bu seferde "bir kara defter çıkaralım, ilk ateşi Mağusa'dan yakıp delege olan herkese imza attıralım ve partiyi genel kurula götürelim" kararını aldılar.

Delegeden bir bir imza toplayıp yarıdan bir fazla imzaya ulaşıp da UBP'yi bir daha genel kurula götürme yetkisinin olmadığını bir Allahın kulu da çıkıp ne Afet hanıma ne de Ahmet beye söylemedi.

Hade diyelim Sn Kaşif ve grubu siyasi hırsları yüzünden hata üstüne hata yapıyorlar, olabilir siyasettir bu hata yaparsınız bedel ödersiniz ya da ödemezsiniz. Ama işin içine yine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun karışması ya da karıştırılması olacak iş değil. Önceki gece Mağusa'da yapılan toplantıda dağıtılan bildiri elime ulaştı. Bildirinin ilk paragrafındaki atıfa bakın, zaten yazı; toplasanız 100 kelime.

"Ulusal Birlik Partisi Kıbrıs Türk halkının özüdür, ta kendisidir" ne ayıp şey; bu ülkede oy veren her Kıbrıslı Türk UBP'li mi Tanrı aşkına?

Devam edelim "partimiz 2009 yılında tek başına iktidara gelmiş, 2010 yılında ise 25 yıl aradan sonra ilk kez resmen UBP'li bir aday Cumhurbaşkanlığını kazanmıştır" bu daha da ayıp; teknik mantıkla hareket ederek rahmetli Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş'a büyük saygısızlık yaptınız. 1976-1981-1983'te Rauf beyin partisi neydi?

Daha bildirinizin ilk iki paragrafında yaptığınız gafları da bir yana bırakalım;UBP ile Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun ne alakası ne bağlantısı var artık? Eroğlu'na bir destek atılmış yazının girişinde sonra da altına birlik beraberlik çağrısı manzumesi okunmuş. UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Afet Özcafer ile Sn Ahmet Kaşif de bu bildiriyi dağıtmışlar oraya gelenlere.

Usta!!! Sn Eroğlu'nun propagandasını yaptığınızın ya farkındasınız ya da birileri sizi kandırıp bu metni elinize vermiş okutmuş size. Metni yayınlıyorum. Bir kahve içip sonra yeniden bu metni okuyun , bakalım farklı bir şey anlayacak mısınız?

Adeta Sn Eroğlu delegelere çağrı yapıyor dağıtılan bildiride. Vatandaşın gözünden kaçar bu yaptığınız ama bizim gözümüze takılıyor işte.

**************

YARASIN

Maliye Bakanı Ersin Tatar'ı sever sayarım. Akıllı adamdır, sohbeti de güzeldir. Önceki bakanlar kurulu çıkışı puro içmeye sözleştik. Birkaç gün önce eski günleri yad etmişsiniz Ersin bey; Reisi Cumhurumuz Derviş bey, Başbakan Küçük'ün rakibi Sn Kaşif ile kadeh tokuşturmuşsunuz. Seslenseniz bende gelirdim. Hatta purolarda benden olurdu, neyse bu sefere. Hala İrsen beyi desteklediğinizi bilmiyor mu yanınızdakiler?

*************

NAMSOY'UN YÜKÜ ARTIK DAHA AĞIR

UBP Genel Sekreterliği'ne tek aday olarak seçilen Fuat Namsoy'un yükü artık daha ağır. İrsen Küçük'ün Genel Başkanlık yetkilerinde bulunan kısmi sınırlandırmalar erken seçim kararı alma konusundaki yetkiyi Fuat Namsoy'un omuzlarına atıyor. UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy da genel sekreterliğe aday olmak istemiş ancak tüzükte genel Sekreterlik için MYK üyesi olma şartı bulunduğu için Taçoy aday olamamış. Fuat beyin İrsen beyin sağ kolu olduğunu ve sıkı bir işbirliği içinde hareket ettiklerini hepimiz biliyoruz.

***************

HAYATTAMISINIZ SN HULUSİOĞLU?

Şu sıralar Çatalköy Belediye Başkanı canımız ciğerimiz Mehmet Hulusi'yi görebilmek neredeyse imkansız hale geldi. Edindiğimiz istihbarat bilgilerine göre en son Lefkoşa'da bir federasyon toplantısında görülmüşsünüz. Yüzüm eskimesin diyorsanız o ayrı ama belediyede kahve yoksa yanımızda da getiririz gelirken…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları