Başbakan son noktayı koydu: "İşbaşı yapın maaşı alın"

Yayın Tarihi: 28/12/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Lefkoşa Belediyesi ile ilgili yazı yazmak inanın ki bana artık zulüm gibi geliyor. Bu konu kabak tadı verdi ve dikkat ederseniz birçok yazar bu konuya karşı mesafeli duruyor. Eğri oturup doğru konuşalım. LTB'deki krizde masum ve mağdur olan varsa o da çalışanlardır. BES, Hükümet, Cemal Başkan bu üçlü de suçludur. Kimisinin suçu iyi niyetli olmak kimisinin suçu ise krizi sürdürmektir.

Bir kere bu iş Hükümetin işi değil, hükümetin sorumluluk alanıymış gibi gösterilmeye çalışılsa da değil. Orda bir belediye başkanı var, sorunu çözmek onun görevi. Eğer Cemal başkan sorunu çözemiyorsa ve belediye üzerindeki hakimiyeti bitmişse basar istifayı ve gider, en azından bu onuru gösterir. Ancak Belediye başkanının böyle bir tavrı yok. Başbakan Küçük, Cemal başkanı partiden atacak noktaya kadar geldi.

Peki Hükümet bu konuda hiç mi bir şey yapmadı? Bana göre yaptı. Çok çözüm yolları arandı, işte bu noktada da devreye BES'in uzlaşmaz tavrı girdi. Kimse BES'i masum görmesin. Ben açıkçası masum görmüyorum, çünkü BES'e çok çözüm yolu önerildi, hepsini de reddettiler. Şu an süren grevi de BES'in tazmin etmesi gerekiyor başkasının değil. Bu da bir diğer gerçek.

CEMAL BAŞKANA YOL GÖRÜNDÜ

Cemal başkan kesinlikle misyonunu tamamlamıştır. Bu bu kadar nettir. Bu nedenle istifa edecek ve yerine başka bir belediye başkanı seçilip oturacak. Cemal başkan kötü bir insan olduğu için değil, belediyeyi yönetebilecek noktada olmadığı için gidecek. Peki Cemal başkan gidince bu iş çözülecek mi? Hayır.

Belediye personelinin yarışı işten çıkarılacak, bunun duygusallığı yok, en azından diğer yarısını açlıktan kurtarırsınız, Lefkoşa'nın içine düştüğü durum hergün daha kötüye gidiyor.

BAŞBAKAN BABALIK YAPTI

Başbakan İrsen Küçük dün önemli bir açıklama yaptı ve 2013 bütçesinden bir 13. Maaş ve yarım maaş da belediyenin kendi kasasından yapılabilecek. İrsen beyin vurguladığı en önemli nokta ise şuydu "düzenli çalışan memurumuza iki maaş ödüyoruz ama hiç çalışmayan belediye personeline çalışmamalarına rağmen 1.5 maaş ödeyeceğiz ama iş başı yaparlarsa"..

İrsen bey bu teklifin BES'e bildirildiğini ancak BES 2.5 maaş talep ettiğini ve uzlaşmadığını söyledi.

Daha önce iş başı yapmak isteyen belediye çalışanlarına BES şiddet uygulamıştı.

*************

KEŞKE HÜKÜMETTE OLSAN

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu önceki gün yaptığı bir açıklama da "Hükümetin yerinde ben olsam erken seçimi düşünmem, erken seçime oyunuzu artırmak için gidersiniz" dedi. Bende diyorum keşke İrsen beyin yerinde siz olsaydınız da görseydik ne yapacağınızı. 2003 seçimlerinde bu halk sizi öyle bir kovaladı ki hala hatırlıyorum. Yeniden başbakan olasınız diye sendikalarla yaptığınız anlaşmanın altındaki imzanızı bile yok saydığınızdan ötürü UBP'li sendika başkanları programlara konuk olup "Derviş bey bizi kandırdı imzasına sadık kalmadı" diye açıklamalar yaptılar. Az bir oy farkıyla Cumhurbaşkanı seçildiniz ve gittiniz.

Yakın geçmişi düşünüyorum da keşke Cumhurbaşkanı seçilmeseydiniz de Başbakan olarak bugün neler yapabileceğinizi görseydik.

Erken seçime gelince, Başbakan Küçük'ün başka bir şansı mı kaldı? Bir partinin içini birileri durmadan karıştırıyor, eylemleri yönetiyor ve fotoğrafa baktığınızda birşey yapamayan Hükümet modelini yansıtıyor. Ben olsam neşteri vurur UBP'de derin bir temizlik yapardım. Vekili, bakanı iki yüzü oldu çıktı. Bir insanın parti başkanına hiç mi saygısı olmaz?

Örneğin Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bakanlar kuruluna uğraması beni düşündürdü. Acaba dedim partinin toparlanması için yardımcı mı olacak, yapacak mı bir ağabeylik? Hade belki dedim içimden, umarım dedim, yansıttığı fotoğraf oydu dedim. Anlayacağınız bolca soru işareti oluştu aklımda ve bekleyip görmek en iyisi diye karar verdim.

Bu böyle gitmez usta, memleket darmadağın siz hala partiye kim hükmedecek derdindesiniz.

************

HULUSİOĞLU "DEVLET TURİZM YATIRIMINDAN UZAK"

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile dün bir araya geldik ve LTB ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdik.Mehmet başkanı oldukça sıkıntılı gördüm, sıkıntılı olma konusunda da haklıydı. Hulusioğlu " Devletten almamız gereken katkılaro son gün alıyoruz, alana kadar da bunun sancısını çekiyoruz. Turizm bölgesinde olan bir kasaba Çatalköy ama Devlet turizm yatırımından uzak, çevre düzenlemesinden uzak. UBP'nin parti içi kavgası gereğinden fazla uzadı ve Hükümet ülke sorunlarına konsantre olamıyor, seyirci kalıyor. Belediyelerle ilgili sorunlar bir bütün olarak masaya yatırılması gerekiyor. Nüfus artışından kaynaklanan katkı artışını hala alabilmiş değiliz. Bunların bir şekilde yoluna girmesi gerekiyor" dedi.

Anladığım kadarıyla Mehmet başkanın sabır taşı çatladı, bildiğim kadarıyla belediyeyi devraldığında pek de refah içinde yüzen bir belediye almadı. Şimdi uğraş dur toparlamak için.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları