Başbakan yoluna devam ediyor

Yayın Tarihi: 02/01/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Yeni bir yıla girdik, umarım her haliyle 2012'den daha iyi bir yıl olur. Çok zorlu bir yıl oldu. Böyle düşünüp de dönüp geriye baktığımda çok şey sığdırdık şu 2012'ye diye düşünüyorum. En azından ben çok şey sığdırdım.

Maliye'nin maaşları yatırmakta gecikmesi pek çok yaşlı ve ihtiyaçlı kesimi son derece olumsuz etkiledi. Bunu peşinen söyleyim. Bazı bankacılarla konuşma fırsatı buldum, ağlayan yaşlılar olmuş. Maliyenin bu tür şeylere özen göstermesi gerekiyor. Bu iş yalnızca övünmekle olmuyor.

Sözü getirmeyim diyorum şu UBP'ye ama napayım ki konjektür sıcak. Vallahi ben çok keyifliyim bu konuda. ÖRP ile DGP'nin UBP'ye katılması son derece doğru ve faydalı bir iş oldu. Buna her ne kadarda bazı kesimler karşı çıktıysa da o karşı çıkanların menfaatlerine ters düştüğü için karşı çıktıklarını da yoldaki çocuk biliyor, kimse kusura bakmasın. Bahane olarak da siyasi etikten ahlaktan bahsediyorlar. Siyasette etik de ahlak da olacak ama her üç vekilde yani Ertuğruloğlu, Avcı ve Gökmen bu ülkeye çok hizmetleri dokunabilecek insanlar. Bu nedenle UBP'de siyaset yapmaları son derece iyi olacak.

UBP VE BAŞBAKANIN GÜCÜ % 12 ARTTI

İstatistiklere bakacak olursak Tahsin beyin % 5 ÖRP'ninde % 7 oyu olduğunu kabul edersek UBP'nin % 12 oyunun arttığını söyleyebiliriz. Dahası olası bir kurultayda ki ben olacağına inanmıyorum her üç vekilinde İrsen bey lehine getireceği pek çok oy olacak. "çok tepki topladı, daha kötü olacak" lafazanlığı yapanlar yapmaya devam etsin bu anlattıklarım gerçekleri değiştirmiyor.

Başbakan İrsen Küçük'ün İstanbul ziyaretinin ardından ne çıkacağını hepimiz merak ettik durduk. Başbakan bir açıklama yaptı ve bu açıklamanın geneline baktığımızda en azından ben "öyle erken seçimmiş, ikinci kurultaymış, dağılmaymış" hiç böyle bir hava görmedim. Her ne kadar da Ankara Hükümeti'ne KKTC'de bazı tepkiler olsa dahi ki bu tepkilerin birçoğu maksatlı ve sahte tepkilerdir her Hükümet edenin Ankara ile ilişkileri en iyi noktada tutması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Anlam veremiyorum; neden bazı çevreler İrsen beyin Tayyip beyle iyi giden ilişkilerinden rahatsız oluyor!!

İrsen beyin dünkü açıklamasına baktığımda her şeyi yoluna koymuş, Türkiye'den gerekli desteği almış yoluna devam eden bir Başbakan fotoğrafı var. Ve bu gerçekten de öyle.

UBP'nin parti içi karışıklığına da değinecek olursak; İrsen beye sadakatle bağlı bir parti meclisi, GYK ve MYK var. Yani bu gücü elinde bulunduran bir Genel Başkan kimden ne diye korksun? Çocuk olmayın, Başbakana karşı çıkan bazı kişiler de Sn Kaşif'in Genel Başkanlığı alacağına bir şekilde inanmış ve artık menfaatsel olarak Ahmet beye yakın görünmeye çalışan kardeşlerimizdir.

Bunların birçoğu ki içlerinde bazıları önemli görevlerdedir parti içinde vekillik adaylığını bir zahmet unutsunlar; iki yüzlülüklerinden ötürü tabii. Yoksa bir insan neyse odur, o olmalıdır.

Bugün Mahkeme kurultay ile ilgili kararını açıklayacak, hepimiz Yüce Mahkemenin kararına saygılı olmalıyız. Güvenebileceğimiz yegane kurum Yargıdır ve ben yargıya güveniyorum ama kendi partisini dava edecek kadar kendinden geçenlere değil.

***********

YOK MU,UBP LEFKOŞA İLÇESİNDE TÜZÜĞÜ BİLEN?

ÖRP ile DGP'nin katılımı ile ilgili olarak UBP Lefkoşa ve Gazimağusa ilçeleri görüş belirttiler, daha doğrusu GYK'ya tavsiye kararını ilettiler.UBP tüzüğünün 8. Maddesi 1 ve 2. Fıkralarını bunun nasıl yapılacağını anlatıyor zaten. Şimdi her ilçe ÖRP ile DGP'nin katılmasını olumlu bulmayıp bunu Genel Yönetim Kuruluna bildirebilir. Bu bir siyasi duruştur ve saygı duymak lazım. Şu kurultay vesile oldu da UBp tüzüğünü tanıdık hepimiz yoksa birçok partilinin, yöneticisinin tüzükte ne yazdığını bile bilmediği gerçeğini öğrenmiş olduk. Sözüm UBP Lefkoşa ilçe yönetim kuruluna. Toplanmışsınız ve ÖRP-DGP milletvekillerini tek tek oylayıp bir karar alıp GYK'ya tavsiyede bulunmuşsunuz, reddetmişsiniz. Gayet demokratik bir davranış ama UBP Lefkoşa İlçesi olarak Mağusa ve İskele vekillerinin gelişini oylama yetkisini size UBP tüzüğünün hangi maddesi verdi? Her ilçe kendi bölgesindeki katılım ile ilgili tavsiye kararı üretebilir. Yani örneğin Lefkoşa sadece Tahsin bey için bir tavsiye kararı üretebilir. Gazimağusa Turgay bey, İskelede Mustafa bey için. UBP Lefkoşa İlçesi , Tahsin bey ve Sn Gökmen için 8 red 4 evet, Sn Avcı için ise 10 red 2 evet oyu kullanmış. Zaten bu basına da yansıdı. Tahsin bey için tavsiye kararınız doğru ama ÖRP için yetkinizi aşmışsınız. Faiz başkanım göz kulak olun bu ilçeye biraz, ince noktalar ama önemli.

****************

OKYAY SADIKOĞLU KAHVEYE BEKLENİYORSUNUZ

Tanınmış işadamlarından Okyay Sadıkoğlu'nun pek çok arkadaşımıza kahve sözü verdiği ama yoğunluğundan bu sözleri tutamadığını öğrendim. Özellikle dostum Av Şahap Tokatlı'ya uzun süredir kahve için söz verdiğinizi ama bir türlü gitmediğinizi duydum. Adam gezip gezip söylüyor. Alın bir paket kahve gidin işte…

***************

SN TOKEL TARAF DEĞİŞİR Mİ ACABA?

Derviş Eroğlu ile Tahsin Ertuğruloğlu'nun yarıştığı kurultayda, Sn Türkay Tokel canı gönülden Tahsin bey için çalışmış ve ona destek olmuştu. Tahsin bey artık UBP'de, acaba bu süreçte Sn Kaşif'i bırakıp Tahsin bey gibi İrsen beyi desteklemeye başlar mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.