UBP GYK'sı ve Kaşif!

Yayın Tarihi: 07/01/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Ülke siyaseti inanılmaz ve yorumlaması güç bir dönemden geçiyor. Sahip olduğum yaşın yarısı kadardır neredeyse gazetecilik yapıyorum ve siyasetin içindeyim; ilk kez bu denli enteresan bir süreç oluyor.

UBP Kurultayıyla ilgili yaşanan son gelişmelere baktığımızda UBP gibi büyük bir parti ilk kez birileri tarafından zorla yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu demokrasi ayıbından öte bir şey değildir. Ulusal Birlik Partisi'nin GYK'sının kararını okudum dün bir kez daha. Ortaya çıkan fotoğrafın ne kadar farkındasınız bilmem ama ben size biraz aralayım bu pencereyi.

UBP kendi siyasi tarihinde ikinci kez Genel başkanına sahip çıkıyor. Birincisi; bir zamanlar Merhum Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş ile Cumhurbaşkanı Eroğlu arasında yaşanan siyasi rekabet ve sürtüşmede Eroğlu'na sahip çıkmıştı; şimdi de Sn Kaşif ile UBP Genel Başkanı İrsen Küçük arasında yaşanan siyasi rekabette adeta İrsen Küçük'e sahip çıkıyor.

UBP GYK'sının aldığı kararın okunması budur, anlamı budur! Yine UBP Parti meclisinin büyük bir çoğunluğunun Başbakan İrsen Küçük'ü desteklediğini hepimiz biliyoruz. Tutun Genel Sekreter'den ilçe başkanlarının çoğuna kadar UBP'deki gerçek bu.

Kurultay tekrarlanacaksa tekrarlanacak. Bundan kimsenin ne kaçarı var ne de korkarı. Bir insanın sakinliğini acizliği sanırsanız "yavaş atın çiftesi pek olur" atasözünü hatırlatırım. Önemli olan siyasetin adabıyla yapılmasıdır. Ne yazık ki UBP'de bu işin kantarı çoktan kaçtı.

Ahmet Kaşif bilmiyor ki yarın sabah kurultay seçimini kazansa başka bir sinsilenin yeniden bu partiye hakim olması için gerekli adımı atmış olacak. Sn Kaşif'in bu partide olası başkanlığı ve siyasi mevcudiyeti sadece 2 yıldır. 2 yıldan öteye gidemez, çünkü sinsilenin devamı o koltuklarda liderliğini, mirasını sürdürmek isteyecektir. Birçok UBP'li Ahmet Kaşif'i sever, sayar ve değer verir. Hele ben kendisini çok severim ama en başından beri yazdım yine yazıyorum, başkalarının amacı için kendini harcıyor, kusura bakmasın bu böyle.

Daha başka türlü anlatayım. İrsen Küçük'ün hedefi ileride Cumhurbaşkanı olmaktır, benim tahminim böyle, zaten Sn Eroğlu bunu gördüğü için Küçük'ün gitmesini istiyor. Her halükarda 2 sene sonra Sn Ahmet Kaşif İrsen Küçük'ün ve ekibinin de desteğini alarak UBP Genel Başkanlığına oturacaktı. Dahası bu uzun soluklu bir genel başkanlık ve başbakanlık olacaktı Kaşif için. Bu fotoğrafı görmeyi başaran herkes görür. Ama kurultayda kazanması halinde UBP kurultay süresi çerçevesinde 2 yıl sonra bu işi devralacak KİŞİ belli.

UBP YÖNETİMİNE RAĞMEN

UBP Genel Sekreteri, UBP GYK'sı ve UBP Parti Meclisi bir bütün olarak Başbakan İrsen Küçük'ün etrafında kenetlenmiş bulunuyor. Hele Parti meclisi UBP Delegesi'nin tümünün seçtiği bir yönetim. UBP GYK'sı doğru bulmadığı mahkeme kararını istinaf etmeye karar veren bir açıklama yaptı. İşte bu bize neyi gösteriyor biliyor musunuz? Kaşif'in şu an UBP'ye karşı bir süreç yürüttüğünü! Sn Kaşif'in ne yazık ki geldiği nokta budur. Kurultayın sonucu ne olur bekleyip göreceğiz, daha kurultay gününe zaman çok kim nereye taşınır, ne tarafa geçer ne olur bilemeyiz. Ama bildiğim bir gerçek var; sizinle aynı kaderi paylaşmak istemeyen birine iktidar olamazsınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Her oy bir tüfek gibidir; yararı kullanıcının karakterine bağlıdır. Theodore Roosevelt

**************

NAMSOY'UN KIYMETİ BİÇİLMEZ

UBP Genel Sekreteri ve Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'u çok kısa zamandır tanıyorum. UBP'nin içine girmiş olduğu bu çetrefilli dönemde UBP Genel Sekreterliği gibi zor bir görevi üstlendi. Bu kadar haysiyetli, kişilikli ve parti geleneklerine sadık birinin UBP'de olması büyük şans doğrusu. Nice bakanlar, ilçe başkanları siyasi menfaatleri icabı renk değiştirdi bu süreçte. Namsoy huzur içinde yürüttüğü Belediye başkanlığı dururken koca partiyi sırtlandı bir anda. Umarım UBP, Fuat Namsoy için gelecekte kıymetini bilir ve hak ettiği yere getirir. Siyaset bilgi ve öngörü yeteneğinin ötesinde sağlam karakter ve haysiyetle de yapılmadıkça başarılı olmaz. Namsoy gibilerin çoğalmasını temenni ediyorum.

*************

ŞEHERLİOĞLU PATLAMAYA HAZIR BOMBA

Tıp-iş Başkanı Dr Erol Şeherlioğlu'nu sesimin kısılması üzerine aradım. Benim senede bir mutlaka sesim kısılır ve Dr Şeherlioğlu çok iyi bir KBB doktoru olduğu için tartışılmaz adresim haline gelmiştir. Konuşamıyorum ya telefonda mesajlaştık, biraz birbirimizi dürttük desek yeridir "artık kavga çıkarmıyorsunuz başkan" dememden midir yoksa uzun zamandır isyanları mı oynuyordu hastane doktorları "sanırım doğru olan bu" bilmem Hükümetin vatandaşlık politikaları nedeniyle asli görevlerini yerine getiremediklerini düşündüklerinden polikliniklerde vatandaşlık muayenelerini yapmayacaklar ve her doktor 25'in üzerinde hasta bakmayacak. Hastanenin daha çok doktora ihtiyacı olduğu bir gerçek, yeni maaşlar ise hikaye denecek kadar az. Bakan Hasipoğlu'na iş çıktı. Hade bakalım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.