Başbakan Küçük "Eroğlu'ndan kötü miras aldık"

Yayın Tarihi: 08/01/13 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs Genç TV'deki Manşet programımın dün konuğuydu. 1 saatlik bir sohbete oldukça fazla konu sığdırdık. Konuşmasını yaparken kelimeleri seçerek konuştuğunu fark ettim. Mesajını ulaşmasını istediği yerlere mesajını en ağırından gönderdi. Kim ne derse desin, ben İrsen Küçük şu an için bu ülkeye en iyi başbakanlık yapabilecek kişi olduğuna inanıyorum. Göreve geldiği günden itibaren işsiz kalan vatandaşa iş dağıtmaktan tutunda, yapılan birçok reforma kadar bu işlerin altında hep İrsen beyin imzası var.

BAŞBAKAN KÜÇÜK "YARGI ADİL DAVRANMADI"

Haliyle önce kurultay süreciyle ilgili gelişmeleri sordum İrsen beye. Yargının aldığı kararı değerlendirmesini istedim. İrsen bey "Yargının kararına saygımız var ancak yargının ürettiği karardan memnun değiliz ve anayasal hakkımız olan İstinafı kullanacağız. Yargı adil davranmadı.Düşünün ki bir mahkeme kurultayın zamanını ve gününü dahi tayin ediyor, neredeyse hangi salonda ve saatte olacağını da belirleyecekler. Bunu yanlış buluyoruz. Yüksek mahkemeye başvurduk ve icranın durdurulmasını talep ettik. Anayasal hakkımızdır" dedi.

BAŞBAKAN KÜÇÜK "KAŞİF'İN UBP'DE GEÇMİŞİ YOK, KÖKÜ YOK"

Başbakan İrsen Küçük, kurultaya ilişkin yaptığı değerlendirmede Kurultaydan hiçbir şekilde çekinmediğini ve korkmadığını belirterek "kurultaya giderim ve kazanırım. Asla çekincem yok. Bu partide kökü olan geçmişi olan biriyim ben. Her aşamasında çalıştım. Delegeyi en iyi tanıyanlardan biriyim. Kaşif'in UBP'deki geçmişi kaç yıldır ona bakınız, geçmişi yoktur, kökü yoktur bu partide. Ama demokrasi bu imkanı sunuyor bu da bizim zenginliğimiz" dedi.

BAŞBAKAN KÜÇÜK "EROĞLU'NDAN KÖTÜ MİRAS ALDIK"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Hükümetle ilgili değerlendirmelerini sordum başbakana. Beklediğimin ötesinde sert yanıtlar verdi. Yorum yaparak yazmıyorum birebir ağzından aktarıyorum ki teşbihte hata olmasın; "Sn Eroğlu bir önceki seçimde de beni desteklemiştir, bu seçimde Sn Kaşif'i. Kesinlikle Sn Kaşif'i desteklemesinden rahatsız değilim ve bundan gocunmuyorum. Beni normal bir şekilde desteklemişti ancak Sn Kaşif'e adeta kol kanat germiştir. Benim asıl gocunduğum Hükümetimizle ilgili yaptığı eleştiriler. Başbakan olduğumda kötü bir miras aldım Eroğlu'ndan. Verilmiş ve tutulmamış sözler vardı, bütçe açığı çok fazlaydı. Zaten o arada cumhurbaşkanlığına hazırlandığı için Derviş bey ülke yönetimiyle hiç alakadar olmadı. Kendisi Cumhurbaşkanı oldu bize de sorunları çözmek kaldı. Ben ülkemin sorunlarını çözmekten rahatsız değilim ama bıraktığı kötü mirasın ardından çıkıp Hükümetle ilgili eleştiriler yapmasını kabul edemem" dedi ve devam etti eleştirilerine belli ki çok dolu Eroğlu'na karşı.

BAŞBAKAN KÜÇÜK "EROĞLU İLÇE BAŞKANIYKEN BEN GENEL SEKRETERDİM"

Başbakan Küçük sürekli partideki yerlerinin sorgulandığını ve eleştirildiğine değinerek " UBP 1976'da kuruldu ve ben Kurucumuz Merhum Rauf Denktaş'la çok güzel çalışmalar yaptım. Bu partiye genel sekreterlik yaptım o yıllarda. Eroğlu ilçe başkanıyken ben Genel Sekreterdim. UBP'nin tüzüğünü olumlu yönlerde değiştirmeyi planlıyoruz. Artık Genel Başkanlık süresine bir dönem kısıtlaması yapacağız. Kimse uzun yıllar genel başkanlık, başbakanlık yapamayacak. Eğer bunun tedbirini almazsak parti gençleşemez, yenilenemez. Ve büyüyemez. Bunu yapmazsak Eroğlu gibileri çıkar ve 24 sene genel başkanlık 19 sene başbakanlık yaptım diye övünür. Beş sene cumhurbaşkanlığı yapacak ve bir daha aday olmak istiyor cumhurbaşkanlığına devam etsin diye. Partinin önünü açacağız, artık böyle şeyler olmayacak" dedi.

Düşünüyorum da bunları yapmak isteyen bir Genel Başkanı tabii ki değiştirmek isteyecekler. Adam ülke siyaseti ve ahlakı adına yenilikler yapmayı istiyor. Bırakılar mı düzen değişsin.

BAŞBAKAN KÜÇÜK "MUSTAFA TOGAY KONUSUNDA YARGI YAVAŞ KALDI"

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Çetin Uğural'ın Mustafa Togay Konusunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Togay'a sahip çıktığını komisyondaki görevden almadığı için Eroğlu'na istifa çağrısı yaptığını hatırlattım Başbakana; "olay açıktır; Mustafa Togay Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun eski müsteşarıdır ve benim imzamın sahtelenmesi konusunda sorumludur. Emir emirkanı bunu itiraf etmiştir. Olay yargıdadır ancak bu konuda yargı yavaş ilerlemektedir. Mahkeme hala erteleniyor ve bu ertelemeler uzun süreli, oluyor. Suçlu olmayan biri yargıdan kaçar mı, yargılanmasını erkene alır. Başsavcıyla bu konuyu konuştum ve bu konuya hassasiyetle eğilmelerini istedim" dedi.

Yani düşünsenize bir başka ülkede Başbakanın imzasını sahteleseniz başınıza neler gelirdi? Ya da bu suçtan yargılansanız özgürce dolaşabilir miydiniz sokakta? Mesela garip bir vatandaş bunu yapsaydı hali ne olurdu? Ve bir ülkenin cumhurbaşkanı bu başbakanın imzasını sahteleme suçundan yargılanan bir komisyon üyesinin hala komisyonda yer almasını istiyor. Emir emirkanı bu imza işini kendisine yaptıranın Mustafa Togay olduğunu itiraf etmesine rağmen.

Günün sözü: İnsanlar kendi durumlarıyla ilgili olarak her zaman koşulları suçlar. Ben koşullara inanmam. Bu dünyada yol alan kişiler, ayağa kalkıp istedikleri koşulları arayan ve bulamadıklarında yaratan insanlardır. Bernard Shaw..

*****************

TANCER "USLUER NEREDEYSE BEN ORADAYIM"

Cumhuriyet Meclisi'nin dünkü oturumunda hayli ilginç fotoğraflar yakalama şansım oldu. Aslında yakaladığım bu kareler bana UBP içinde birlik ve dayanışmaya özlem olduğunu da gösterdi biraz. UBP Girne Milletvekili Mehmet Tancer fotoğrafta da görüldüğü üzere, UBP İskele Milletvekili, Başbakan Küçük'ün doğudaki şahı olarak da bilinen Ali Rıza Usluer tarafından ablukaya alınmış durumda. Yalnızca Usluer ile olsa neyse UBP'nin adeta mihenk taşı olan ve delege bazında oldukça güçlü bir çevreye sahip Erdoğan Mani de Tancer'in yanına oturmuş. "sn vekil taraf mı değiştirdiniz?" diye sorduğumda "ben UBP'liyim" dedi, demedi ki "yok değiştirmedim". Sn Tancer kazanılması gereken bir adam.

***********

TOKEL, ÜSTEL, SANER MUHABBETİ

İslami inançta olduğu gibi aynen üçlü vefk yaptılar bu üç siyasi isim. Malum Turizm Bakanı Ünal Üstel ile Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Sn Kaşif'in grubunda yer alan Türkay Tokel'i yanlarına oturtmuşlar. Bir koyu muhabbet ki sormayın. Ne konuştuklarını ben bilirim ama söylemem. İrsen beyin prensleri sağlam atağa kalkmış anlaşılan. Tabii ki işin şakası bunlar, UBP'nin böyle fotoğraflara ihtiyacı var; mesajı olan alsın.

***************

AHMET ETİ'NİN DOĞA KEYFİ

UBP Gazimağusa Milletvekili Dr Ahmet Eti, Meclis Müdürü Serkan İlseven ile Meclis Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Resa beyi de yanına alıp Lapta da güzel bir doğa yürüyüşü yapmışlar geçen Pazar. Bende bu üçlüyü doğa dostu sanıyordum ama mesele gizli bir vadide topladıkları kova kova mantarlar. Hepsini de yalnız yediler, olacak iş mi bu? Yazıyorum Hasan Bozer hemen önlem alsın….

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.