Kurultay askıda

Yayın Tarihi: 09/01/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Yüksek Mahkeme, Ulusal Birlik Partisi kurultayıyla ilgili istinaf başvurusunu görüşmek için 14 Ocak'a gün verirken, Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nin "kurultayın 10 gün içinde tekrarlanması" yönündeki kararını 11 Ocak'a kadar durdurdu.

Aynen kamuoyuna duyurulan UBP davasıyla ilgili karar bu. Tabii bu karar ne anlama geliyor diye düşündüğümüzde çok farklı şekillerde yorumlayabiliyorsunuz. İşin özeti UBP Kurultayı, Yüksek mahkeme tarafından askıya alındı. Tabii şimdilik.

Başbakan İrsen Küçük ile birlikte yaptığımız söyleşide istinaf haklarının anayasal hak olduğunu ifade etmişti. Bu doğru ve İrsen bey haliyle bu hakkı sonuna kadar kullanmak istiyor. 14 Ocak'ta Yüksek Mahkeme davayı görüşecek ya da görüşmeye başlayacak.

Burada önemli olan iki konu var. Birincisi Kurultay yarışının öyle ya da böyle gerçekleşecek olması bir diğer önemli konu ise Hukuk'un sarsılmaz iradesinin doğru şekilde çalışması. Anayasa'ya bağlı hakların Başbakan İrsen Küçük tarafından kullanılabilmesi.

Her zaman söylemişimdir gönül rahatlığıyla yine söylerim ki benim Yargıya güvenim tamdır. Halkın elinde kalan tek güvenilir kurumdur yargı. Yargıtay Hukuk Mahkemesi olarak oturum yapan davaya başkanlık eden Yargıç Narin Ferdi Şefik, Hukukumuzun yetiştirdiği en kıymetli ve değerli yargıçlarımızdandır. Nevvar bey gibi Narin hanım gibi değerli hukuk insanlarının varlığı Yargıyı her zaman güvenilir ve ciddi kılmaktadır.

Konuya dönecek olursak UBP Kurultayı UBP'yi yeteri kadar meşgul etmiştir, meşgul etmenin ötesinde yaralamıştır. UBP yetkili organlarının tümü bu konunun yargıya taşınmasından inanılmaz rahatsız olmakla beraber neticede de mahkemeler hak aramak isteyenin kaçınılmaz başvuracağı kurumlardır. Bu hak arama da haklı da olsalar haksız da olsalar; ki bana göre Sn Kaşif kesinlikle haksızdır.

Ülkede geniş kitleleri temsil eden kurumların dinamikleriyle oynama hevesiniz varsa bunu yaparken çok dikkatli davranmalısınız, aksi takdirde beklenmedik bir kaos ortamı yaratabilirsiniz. Sorunların aşılması için Hükümetin inanılmaz bir gayreti var ve bunu başarıyor da.

Umarım bu istikrar korunur ve düzeyli şekilde devam eder.

*************

BAŞBAKAN KÜÇÜK'TEN ESNAFA GİTTİ VE DERTLERİNİ DİNLEDİ

Başbakan İrsen Küçük, Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliğini ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Kemal Altuncuoğlu bu ziyareti bana haber edince atıldım gittim. İnanılmaz bir kalabalık vardı. İrsen bey Genel sekreteri Fuat Namsoy'u, Turizm Bakanı Üsteli ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi'yi de yanına alarak adeta bir çıkarma yaptı. Cebinden çıkardığı kağıt ve kalemle yaklaşık 2 saat süren toplantıda bir bir sorunları yazdı ve talimatlar verdi. Tabii bu talimatların takibi de şart. Bir de Esnaf ve Sanatkarlar merkez birliğinin ivedilik bekleyen yasaları var. Duyduğuma göre İrsen bey bu konuda yeşil ışık yakmış.

***************

DİKMEN YİNE KARIŞIK

UBP'nin Dikmendeki üssü harıl harıl çalışıyor. Kurultay hazırlığı tabii bu. Aldığım duyumlara göre bölgeye verilen bazı istihdam sözleri var ve bunlar da yerine geliyor. Ancak önemli mevkide olan bir UBP'li tarafından CTP'li iki kişi istihdam edilmeye çalışılıyor. Dün telefonum hiç susmadı. Dikmendeki UBP'liler CTP'li iki kişinin istihdam edilmesi için aracı olan şahısa ateş püskürüyorlar. Konu Başbakan Küçük'e aktarılmış diye duydum. Herkesin ekmek parası tabii bize karışmak düşmez, sadece Dikmenliler yakında bir hayli tartışma çıkaracak onu anladım.

**************

EKŞİCİ DÜŞMANA KORKU SALMAYA DEVAM EDİYOR

DAÜ halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici'yi uzun yıllardır tanırım. Pek çok UBP'liyim diye geçinenden daha fazla UBP'li olduğunu bilirim. Son zamanlarda UBP içinde yaşanan kurultay kavgasıyla ilgili Mağusa'da adeta İrsen beyin sağ kolu olarak çalıştı ve partinin bölünmesine engel oldu. Parti disiplin ve geleneğine uyma konusunda birçok kişiyi de ikna etmeyi başaran Derviş Ekşici ile ilginç bir duyum aldım. İlk seçimde milletvekili adayı olacakmışsınız Derviş bey. Var mı gerçeği, bir telefon açında sesinizi duyalım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları