Fellahoğlu ve Dana aday gibi

Yayın Tarihi: 18/01/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
DANA "PARTİM İSTERSE ADAYLIĞI DEĞERLENDİRİRİM"

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin izleyeceği yol malum belli oldu. Cemal Bulutoğlularının istifasının ardından yaşanan kim yetkilidir, kim parayı alacak ödeme yapsın karmaşası da en nihayet Asbaşkan Kadıoğlu'nun görevi üstlenmesi üzerine son buldu.

Tabii LTB'yi asıl zor günler bundan sonra bekliyor; Hükümetin verdiği ödenek bir avans yani maaşlardan kesilecek; bu da Belediyenin bir an önce çalıştırılması gerekir anlamını taşıyor. Peki belediyeyi kim nasıl çalıştıracak sorusu da en önemli sorulardan biri, dahası belediye başkanlığı seçimi ne zaman yapılacak? 60 gün içinde mi yoksa Haziran ayında mı? 1 yıllığına mı yapılacak 5 yıllığına mı? Belediye meclisi üyeleri de tekrar seçime gidecek mi? Hep bu sorular cevap bekliyor ve ortalık biraz karışık.

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana'yı ziyarete gittim dün. Haliyle zor bir gündü, belediye çalışanları çıkacak maaş çeklerini bekliyorlardı. Kemal bey ile bugüne kadar yaşanan Belediye sürecini ve yapılan yanlışları konuştuk. "hatası olan bedelini de öder" diye devam etti sözlerine. Tabii ben lafı dönüp dolaşıp belediye başkanlığına aday olup olmayacağına getirdim.

"bu konu son günlerde sıkça soruluyor bana. Ailem ve yakın çevrem aday olmamam konusunda son derece ısrarcı. Belediye başkanlığının şu anki durumda zor bir görev olduğunu sürekli hatırlatıyorlar. Ancak öte yandan Lefkoşalıya da nasıl sırt döneceğimi düşünüyorum. Kiminle karşılaşsam benim LTB Başkanlığı için aday olmamı istediğini öğreniyorum. Lefkoşalılardan inanılmaz bir baskı var üzerime. UBP örgütlerinden de bana zaman zaman talepler geliyor. Tabii UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük'ün ve partimin vereceği bir karar. Böyle bir teklif gelirse değerlendireceğim. İfade ettiğim gibi ailem son derece karşı ama Lefkoşalıların aday olmam konusunda inanılmaz baskısı var. Bu yoğun talebi göz ardı etmem mümkün değil. Yasemin kokulu bir Lefkoşa olarak anılan eski Lefkoşa'yı yeniden yaratmak istiyorum" dedi.

Lefkoşa Kaymakamı Sn Deniz Dana'yı adaylık konusunda son derece istekli gördüm. Tabii bu istek Lefkoşalı'ya hizmet etme heyecanının verdiği bir istek. Günün sonunda kararı Başbakan İrsen Küçük verecek.

********************

FELLAHOĞLU "PARTİM TEKLİF EDERSE DÜŞÜNECEĞİM"

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu Kıbrıs Genç TV'deki programımın konuğuydu dün. CTP içindeki güvenilir kaynaklar bana birkaç isim üzerinde konunun tartışıldığını ve ağırlığın Kadri Fellahoğlu'ndan yana olduğunu söyledi. Kadri beyi arayarak programa davet ettim ve hiç sesimi çıkarmadım. Stüdyoya oturduğumuzda iğnelemeye başladım haliyle yüzündeki tebessümden aldığım duyumların doğru olduğunu anladım. Sohbet sırasında LTB'nin içinde bulunduğu süreci ve nasıl kurtarılabileceğini konuştuk. Lafı dönüp dolaşıp LTB Yarışında başkanlığa aday olup olmayacağına getirdim.

Kadri bey " İnanın ki henüz bana böyle bir teklif gelmedi, benim bulunduğum ortamlarda da böyle bir konu konuşulmadı. CTP-BG olarak iyi bir aday çıkararak bu yarışı kazanmalıyız, Lefkoşalıların yeniden ayağa kalkmaya, umut etmeye ve başarmaya ihtiyacı var, Lefkoşalının güzel bir kentte yaşamaya ihtiyacı var. CTP-BG anlayışı bunu Lefkoşalılara sunabilir" dedi.

Baktım olmuyor konu uzayıp gidecek; size böyle bir teklif gelirse diye laf arasına girdim "o zaman düşünecem, düşünecem ve değerlendireceğim"dedi bir Kıbrıslı Türk edasıyla. Tabii ki bu cevap yeterli değildi bana. Olayı biraz daha dramatize ettim "Kadri fellahoğlu gibi bir Lefkoşalı eğer teklif gelirse kendisini Lefkoşalıya hizmet etme konusunda zorunlu hissetmez mi?" diye damardan girdim; cevabı netti: "hissederim".

Bu yeterli bir cevaptı; Kadri beye CTP-BG'den teklif gelirse LTB Başkanlığına aday olacak. Olmalı da ; bence son derece iyi bir aday olur.

DP ile TDP ne yapacak merakla beklemeye başladık hepimiz.

*****************

CEMAL BAŞKAN "RAHATLADIM"

Öğlenleri açlık başınıza vurmuşsa soluğu Barış Burcu'nun yerinde alıp keyifle yemek yiyebilirsiniz. Ben genelde öyle yapıyorum. Tabii Barış Burcu'nun ekmek kadayıfı da güzel; yemek yerken aniden içeriye Cemal Başkan giriyor; seviniyoruz gördüğümüze. Bir tepsi ekmek kadayıfı alıyor. Uzun uzun konuşuyoruz. Artık çok rahatım; iyi ki bıraktım diyor. Kime iyiliği dokunmadı ki, hangi vatandaşa, hangi gazeteciye sponsor olmadı ki? Bolca eleştiriler yapıyor tabii; eleştirilerin çoğu Hükümete. Mağrur ve yavaş bir ses tonuyla konuşarak çıkıp gidiyor kapıdan, ardından Barış abiyle değerlendiriyoruz LTB'yi. Yazık oldu diyor insan içinden.

**************

LEFKOŞA MERİT ONLAR SAYESİNDE BÜYÜYOR

Lefkoşa Merit otel benim gibi bazı gazetecilerin ikinci evi gibidir. İnanılmaz saygılı ve sizi sahiplenen personeliyle, kadrosuyla güvende ve huzurlu olursunuz. Besim bey ile Reha beyden geliyor bu dost canlılığı. Tabii benim daha sık karşılaştığım Otelin Müdüresi Mine Gürses. Cesur ve ciddi bir ses tonuyla siz onu fark etmeseniz de o sizi fark ettiğinin sinyalini hemen veriyor. Önceki gün saat 5 toplantısında görüntüledim onları. Ekibiyle birlikte günün değerlendirmesini yapıyordu. Seçkin ve başarılı kadın yöneticiler ne yazık ki bizim ülkemizde çok yok. Mine hanım gibiler artsa ülke de birçok kurum daha başarı olurdu diye düşünüyorum.

KIBRIS DEYİNCE AKLA BİRAND GELİRDİ

Birçok genç gazeteci için ilham kaynağıydı Mehmet Ali Birand. Hepimiz onu 30 sıcak gün ile tanıdık. Gerçekten büyük bir gazeteciydi. Kıbrıs Barış harekatıyla adı özdeşleşen sanırım tek Türkiyeli Gazetecidir. Ara bölgede görüşmelerde tanışma fırsatı bulmuştum ben Sn Birandla. Bir meslektaşımızı kaybetmenin acısını paylaşıyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.