UBP'de disiplin kurulu yok mu?

Yayın Tarihi: 23/01/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

En nihayet Yüksek mahkeme UBP davasıyla ilgili kararını bugün açıklayacak. Mahkemenin kararına herkes saygı duymak durumundadır. Kiminle konuşursanız konuşun UBP'nin içine düşmüş olduğu pardon düşürülmüş olduğu bu çirkin durumu kınıyor ve eleştiriyor.

Asıl yanlış olan UBP içinde yanlış verilen bir başkanlık yarışı. Seçimi kazanmış bir Genel Başkan var ama bu iş mahkemeye taşınmış, davalılar, davacılar günlerce mahkemeye gitmişler gelmişler. Koca partinin düşürüldüğü durum yetmezmiş gibi bir de basını da kullanarak seviyesiz eleştiriler almış başını yürümüş.

Hala anlam veremiyorum UBP tüzüğü bu kadar açıkken, 2006 yılındaki bir başka UBP kurultayı emsal oluştururken hala UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük'ün genel başkanlığı sorgulatılmaya çalışılıyor, mahkemelerde davalar açılıyor ve dahası rencide edici hakaretamiz üslupla demeçler veriliyor.

Kardeşim İrsen Küçük, UBP'nin Genel Başkanı. Yetkileri şu an kısıtlansa bile mahkeme dahi demiyor ki Genel başkan değil! Bir adam ya genel başkandır ya değildir.

ANKARA DOĞRU OKUNMALI

Hasbel kader Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a UBP kurultayıyla ilgili fikri soruldu. Sn Atalay'ın İrsen Küçük Hükümete olan güveni ve verdiği değeri şimdi benim burda yazmama gerek var mı? Beşir bey bunu her fırsatta dile getirdi getiriyor da. "Artık uzlaşın zararı KKTC'ye" diye bir cümle kullandı. Bunda ne var anlamadım. Beşir bey KKTC'den de sorumlu bir bakan aynı zamanda. KKTC'nin sorunsuz kalkınmasını isteyen biri. Bunu bir tavsiye niteliğinde söylemiş biri olmasına rağmen "Anara İrsen Küçük'ü sildi" gibi yorumlanması akıl alır iş değil.

Beşir beyi doğru okuyup doğru anlamak lazım. Cumhurbaşkanı ile Başbakan aralarındaki sorunu konuşup çözmeliler derken aslında Cumhurbaşkanının bağımsızlığını bir yana bırakıp Hükümet başkanına kafayı takmasını da ifade etti.

Yine Beşir beyin "İktidar partisinde genel başkan değişimi demek, hükümet değişimi demek. Bu bir risk. Genelde iktidar partilerinde başkanlık kavgası olmaz.Temennimizi Kaşif'e de ilettik" Cümlesi aslında hem Eroğlu'na hem Kaşif'e çok önemli bir mesajdı.

Ee yani şimdi bunları görmezden gelip Ankara Hükümeti ile İrsen beyin arası açıldı gibi göstermeye çalışmak ne siyasete ne de parti etiğine sığmaz.

BAŞBAKAN'A DA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Başbakan İrsen Küçük'ü açıkçası gereğinden fazla hümanist ve alçak gönüllü buluyorum. Parti disiplini denen bir şey var. İrsen bey Parti disiplinine uymayan vekilleri bu Ahmet Kaşif'te olsa parti disiplin kuruluna vermeli ve gerekli işlemleri başlatmalıdır.

Herkes parti içi demokrasinin çalışmasını ve işlerin böyle yürümesini ister. Ama gelin görün ki UBP'de İrsen bey partiyi demokratik bir yöntemle yönetmeye çalışması zafiyet olarak algılanıyor. Öyleyse İrsen beye de düşen parti tüzüğünü çalıştırmaktır!.

DPÖ'YE GÖRE GÖNYELİ'DE KİMSENİN ÇOCUĞU YOK

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'ye dün kahve içmek için uğradım. Her gittiğimde de mutlaka haberlik malzeme çıkar. Tavsiye ederim diğer meslektaşlarıma. Ahmet Başkan Nüfus sayımında Gönyeli'ye yapılan haksızlığa takmış durumda. Dinlediğinizde Memleketin ne kadar amatör şekilde bir sayımdan geçtiğini öğrenmiş olursunuz. Ahmet Benli DPÖ'den Gönyeli'deki resmi sayım sonuçlarını talep etmiş. Resmi belgeleri bana gösterdi. DPÖ nasıl bu kadar amatörce hata yapar doğrusu şaştım kaldım. Bakın sonuçları yazıyorum. Nüfus sayımına göre Gönyelide 8502 ev hanesi var. Yani 8502 hanede insan yaşıyor ve yine nüfus sayımına göre Gönyeli'nin nüfusu 17,522. Alıp da 17522 yaşayan insan oranını 8502'ye bölerseniz, ki bunu her evde kaç kişi yaşıyor diye bulmak için yapmak durumundasınız 2,06 kişi bulursunuz. Bu duruma göre Gönyeli'de neredeyse hiçbir ailenin çocuğunun olmadığı anlamı çıkar. 8502 hanede yaşayan kaç kişi duldur, kaç kişi bekar hayatı sürer? Olacak iş değil. Böyle saçma hata mı yapılır yahu.

Başka saçma bir bulgu daha tespit etmiş Ahmet başkan. ülke genel nüfusuna bakıldığında her hanede ortalama kalan insan sayısı 3,15. Eeeee! Bu duruma göre Gönyeli'de 26,781 kişinin yaşaması gerekir. Ahmet başkana göre DPÖ'nün uygulamış olduğu bu yanlış uygulama Devletin Gönyeli belediyesine yıllık 2 milyon TL az katkı vermesine olanak tanıyor. Kimse kusura bakmasın ama nasıl nüfus sayımı yapıyorsunuz, nasıl planlıyorsunuz bu işi? Rakamlar orta yerde. Gönyelilerin çocuğu yok DPÖ verilerine göre. Biraz ayıp olmadı mı?

İŞVERENE RAĞMEN İYİ BİLE

Asgari ücret en nihayet belirlendi. 1415 TL. Adettendir sendikalar peş peşe sert açıklamalarını yaptılar. Neticede Sendikaların misyonu bu? Kim istemez ki asgari ücretin iki bin TL olmasını, hepimiz isteriz de herkesin gözünden kaçırdığı bir nokta var; Hükümet yüksek bir asgari ücret verse diyelim bu ücreti kim ödeyecek? Ödemek zorunda kalan işveren 20 kişi çalıştırıyorsa bu sayıyı On'a düşürecek, böylelikle de işsiz sayısı artacak. Sendikalar bunun hesabını yapmıyor ama işte.

NEYİN HAZIRLIĞINDASINIZ ŞONYA BEY?

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya hafta sonu Başsavcı, Yödak başkanı ve bir büyükelçi ile bir arada yemekte görülmüşsünüz. Bir hayli dedikodusu yapıldı bu işin. Hayırdır neyin hazırlığındasınız?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.