Müdür, Bakanı yanılttı mı?

Yayın Tarihi: 24/01/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Geçmiş yıllarda İçişleri Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu kararı ile Çatalköy Belediyesi'ne devredilen Shayna Beach Club olarak kullanılan arazi daha sonra Çatalköy Belediyesi tarafından Belediye Meclisi kararı ile bir özel işletmeye 25 yıllığına kiralanmıştı. Ve bu kararda Bakanlar Kurulu kararınca onaylandı. Shayna Beach Club oldukça ciddi yatırımlar sonucunda tüm bölge halkının uğrak yeri olan bir yer haline geldi. Kelime anlamıyla Turizme çok ciddi hizmet veren bir eğlence mekanı odu.

Aradan geçen zamanda faaliyetlerini sürdüren arazi şimdilerde içinde yasal kiracıları bulunmasına rağmen yanlış bir yöntemle DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın oğlu Rauf Denktaş'a 10 yıllığına kiralanmak istendi.

Neye uğradığını şaşıran Güven ile Deniz Bardi kardeşler konuyu Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusi'nin gündemine, Hulusi de Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel'in gündemine getirdi.

Olayı araştırmak için dün gittim Çatalköy'de Turizm Bakanı Ünal Üstel'in çok sevildiğine bir kez daha şahit oldum.

Çatalköy Belediye Başkanı Hulusi'nin, Bakan Üstel'i yanlış yapıldığı yönünde uyarmasının ardından Bakan Üstel gerekli düzeltmelerin yapılması için Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu'ya gerekli talimatları verdiğini öğrendim.

DENİZ BARDİ "DUYUNCA ŞOK OLDUM"

Çatalköy'de bulunan Shayna Beach Club'a uğradım konunun ne olduğunu derinlemesine öğrenmek için. Şirket Direktörü Deniz Bardi araziyi ne şartlarla kiraladıklarını, Bakanlar kurulu kararları doğrultusunda 25 yıllığına Çatalköy belediyesi'nden kiraladıklarını ve yasal sözleşmelerinin ellerinde bulunduğunu bana anlattı. Bardi "2003 yılından beri çok ciddi yatırımlar yaptık bu araziye ve bölgenin göz bebeği de oldu. Bu yatırımları yaparken Turizm Bakanımız Ünal Üstel'e hep güvendik hala da güveniyoruz, bize verdiği destekten de son derece mutluyum. Belediye başkanımız Mehmet Hulusi de bu durumu duyunca hemen olaya müdahil oldu ve sorunu Bakanın çözme yönünde direktif verdiğini öğrendim. Böyle bir hata nasıl yapıldı hala anlayabilmiş değilim. Elimde Bakanlar Kurulunun bana verdiği sözleşme var, gerekirse yasal haklarımı sonuna kadar ararım" dedi.

HULUSİ "HATANIN FARKEDİLMESİNİ SAĞLADIK"

Görüşüne başvurduğum Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusi de olayı öğrenir öğrenmez hem İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu hem de Turizm Bakanı Ünal Üstel'i ziyaret ettiğini ve Bakan Üstel'den yapılan hatanın düzeltilmesi yönünde direktif verildiğine şahit olduğunu ifade etti. Hulusi "Turizm Bakanımız bölgedeki Turizmin Canlı kalması için inanılmaz bir uğraş veriyor. Çatalköy bölgesine verdiği destekten de memnunum. Ancak bu tür hataların olmaması gerekiyor. Yasal izinli olarak kiralanmış bir yeri bir başkasına kiralamak nerden çıktı anlamadım doğrusu" dedi.

GÖZLER TURGUT MUSLU'DA

Olayı biraz daha derinlemesine araştırdığımda Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu'nun, Bakan Üstel'i yanlış bilgilendirdiğini ve yönlendirdiğini öğrendim. Kaldı ki Muslu, görevini birçok hükümet döneminde korumayı başarmış başarılı bir bürokrattır. Yine Muslu'nun, Bakan Üstel'e bazı konularda bilgi vermekten kaçındığını ve bunu bir zorunluluk olarak görmediği bilgisi de geldi bana. Kullandığı bazı ifadeleri şimdi burada zikretmeyeceğim. Muslu'nun Serdar Denktaş'ın Başbakan Yardımcısı olduğu hükümet döneminde müdür yapıldığını da hatırlıyorum.

Turizm Bakanı Üstel'i yakından tanırım. En başarılı Turizm Bakanıdır desek yeridir. Ülke turizmini bugünkü noktasına getirmek için çok çalıştığını da bilirim. Bu çalışmaların yanlış işler yüzünden hem de Bakanın bilgisi dışında heba edilmemesi gerekir.

HERŞEY YOLUNDA

Yüksek Mahkeme UBP Kurultayıyla ilgili kararını açıkladı. Bana göre son derece olumlu ve güzel karar oldu. Yüksek Mahkeme hem UBP'nin yapısına hem de delegenin seçimine yönelik son derece olumlu bir karar üretti. Kurultay tekrarlanacak ama bunu belirleme hakkı Parti Meclisi'nde ve yetkili organlarda. Yani bu tarih toplantılar sonucu bir yere varacak. Ama kimse öyle 7 gün sonra bir seçim tarihi çıkacağını beklemesin. Açıkçası ben UBP'de şimdi her şeyin yoluna oturduğunu görüyorum. Başbakan İrsen Küçük'ün ne genel seçim korkusu var ne kurultay seçim korkusu. Yola devam işin özeti.

İLKER EDİP, KAYALP'E RESTİ ÇEKTİ

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip'le dün beni telefonla arayıp biraz sitem etti. Siteminde de haksız sayılmazdı. Pazartesi gecesi Kıbrıs Genç TV'de konuğum olan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Kanlı derenin getirdiği lağım sularının Mağusayı ciddi şekilde rahatsız etmesinden ötürü derenin yolunu tıkadığını ve bunun sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söylemişti. Beyarmudu Belediye Başkanı Edip'te "Güvercinlik köyü başta olmak üzere civar köylerdeki ekili araziler hem bu lağım sularının altında kaldı. Bu zararı kim karşılayacak. Mağusa'yı kurtarayım derken başka yerleşim yerlerini mahvetmek doğru bir davranış değil, dere kapatmak suçtur ama açmak değil, ben Sn Kayalp'ın kapattığı dere yollarını açacağım, bunu herkes bilsin" dedi. Bölgeyi hareketli saatler bekliyor anlayacağınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.