Serdar'sız 'DP'

Yayın Tarihi: 29/01/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Başbakan İrsen Küçük ile DP Genel Başkanı Serdar Denktaş arasında yaşanan sert tartışmaya tanık oldum. Meclis hayli gerildi, duruldu. Tabi hem İrsen bey hem de Serdar bey siyasetçi. Onlar şimdi kavga eder yarın sabah çıkarları örtüşür, birlikte tatile dahi çıkarlar. Bu nedenle ne birini övecek ne de diğerini yerecek değilim.

Bildiğim kadarıyla UBP yetkili organları kurultay tarihini bugünkü bir toplantıyla belirleyecek. Yani UBP kurultaya odaklanmış durumda. Bu nedenle gündemde erken seçim yok. Kurultayın sonucu da ne olursa olsun bence bu Meclisten erken seçim filan çıkmaz. CTP'nin de böyle bir karar çıkarmayacağını düşünüyorum.

Gelelim hem UBP Hükümetine hem diğer muhalif partilere. Ülkede yaşanan asayiş sorununu Hükümete mal etmek istiyorlar. Hepimiz biliyoruz ki bu ülke de polis içişlerine bağlı değil. KKTC'nin farklı bir durumu var, eğer bağlı olsaydı belki daha farklı olabilirdi. Gerek CTP-DP gerekse UBP-DP geçmiş hükümetleri döneminde de hiçbir zaman sınır kapıları sıkı olmadı; hep gevşekti. Şu an da gevşek. Hükümet ülkeye giriş çıkışlarda daha sert tedbirler almalı. Bunun Anavatan-yavruvatan ilişkileri bağdaşlaştırılması anlamsız.

Bunun dışında Başbakan İrsen Küçük oldukça iyi görütürüyor; kabinede zaman zaman çatlak olmuyor mu evet oluyor. Bence kurultay sonrası kabine kesinlikle revizyona uğramalı. Çünkü işe göre adamlar yer almalı kabine de.

Diyelim ki Hükümet kötü yönetiyor eleştirilerini kabul etsek ve UBP'yi atsak iktidardan, şu iktidar tozunu yutmuş hangi siyasi parti samimi bir şekilde Hükümet edebilir diye düşünüyorum. Siz düşünürken ben söyleyim hiçbiri. Nedeni de basit; şu an muhalefet olanlar TDP hariç "o da iktidar deneyimi yok diye" bugünkü bozuk düzenin oluşumunda hep başrolü çektiler.

Gelelim İrsen bey ile Serdar bey arasındaki tartışmaya. Anladığım kadarıyla partiler arası yaşanan belediye meclis üyelerinin ya da partililerin yer değiştirmesinden çıktı. DP'li bazı belediye meclis üyeleri UBP'ye geçti ve bazı DP'li partililer. Tabii aynı oranda UBP'den de memnun olmayan UBP'liler DP'ye geçiyor.

DP'den UBP'ye geçenler unvan ve sayıca fazla olunca bu Serdar Denktaş'ın canını sıkıyor haliyle. Haksız bir tepkisi var Serdar beyin. Çünkü bu siyaset. Yani şimdi DP hükümet ortağı olsa CTP ile; UBP'den DP'ye geçişler olmayacak mı ya da olmadı mı geçmişte?

Bunu normal karşılamak lazım. Benim asıl dikkat çekmek istediğim nokta başka.

Serdar bey inanmasa da benim kendisine saygım var ve kendisine yaptığım eleştirilere sert tepkiler göstermek yerine düşünmeli bazı şeyleri.

DP'nin bir yükselişi var tabii ki, kim bunu inkar ederse hata eder. DP öyle kolay kolay erimezde. Tabii ki DP yükselişte ama İki vekilden yukarıya çıkmak mıdır yükseliş?

İki vekili 15 vekil yaparsanız kimse tutamaz Serdar Denktaşı, alır başını gider; peki yapabilecek mi? açıkçası benim kuşkularım var. Grup grup inanların UBP'ye katılmasından dolayı değil bu kuşkum. Dedim ya siyaset bu, insanlar menfaate koşar çoğu zaman. Serdar Denktaş'ı terk edenler ya belediye başkanı ya belediye meclis üyesi ya vekil. Bunların hepsi mi ayarsız hepsi mi kötü insan hepsi mi menfaatçi?

Yani bu insanlar DP'de iken ahlaklı insanlar kaçınca mı ahlaksız ve ayarsız oluyorlar ya da menfaatçi oluyorlar?

Yani hiç mi suçu yok Serdar Başkanın?

Uzun uzun Serdar başkanın yanlışlarını yazacak değilim burada ama Serdar başkanın çook yanlışları var.

DP'de pek çok şeyin değiştiğini düşünüyorum. Artık Demokrat Parti Serdar Denktaş anlamına gelmiyor. Gelişen yapısıyla, aydın insan kitlesiyle Demokrat Parti kendi kimliğini bulmaya başladı. Yani bir aile partisi imajından kurtulmaya başladı. Bu son derece iyi bir şey. UBP hala bu kavgayı veriyor. Bir ailenin soyadıyla anılan parti olmaktan kurtulma savaşıdır İrsen beyinde verdiği savaş.

Partiler insanların soyadıyla özdeşleşmemeli, o soyadına saygı duyulmalı ama biat edilmemeli. Yıllarca hem DP'de hem UBP'de böyle oldu.

Erken seçim olmasa da zaten bir yıl sonra seçim var. Demokrat Parti iki vekili eğer ON vekil yapamazsa ve 5-6 vekille sınırlı kalır, Serdar beyin siyasetten emekli olma zamanı gelmiş demektir. Koca Akıncı aldı şapkasını ve gitti. İşte o zaman DP Serdarsız yoluna gitmenin tercihini yapmalıdır ve bunu görmeye sadece BİR yıl kaldı. Çünkü ikiyi altı yapmak verilen siyasi mücadeleyi de katletmek anlamına geliyor bence. İkiyi on yapmak ise Serdar Denktaş başkanlığındaki Demokrat Parti'nin halkın güvenini yeniden kazandı anlamını taşıyor.

Ölene kadar başkan diyorsanız o da DP'nin makus kaderi olur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları