Al sana tarih

Yayın Tarihi: 30/01/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Herkes sandı ki Başbakan İrsen Küçük kurultaydan korktu ve kaçacak. Hatta ülkenin saygın gazetecileri diye geçinen bazı arkadaşlar 30 şubat deyip alay dahi ettiler. Öyle görülüyor ki kurultay Şubat ayı içinde gerçekleşecek. Kamuoyunda İrsen beyin aleyhine şu propaganda yapılıyor ve ben gülüyorum "geçen defada kazanacaktı, noldu ya? Bu sefer hiç şansı yok hayatında ilk kaybeden başbakan olacak"..

Evet dedikoducuklar böyle. İrsen beyin bence kendisi de açık ara farkla kazanacağını düşünüyordu. Bunun tek nedeni ilçe başkanlarına ve bakanlarına gereğinden fazla güvenmiş olmasıydı. Ancak sonuçlar öyle gösterdi ki ilçe başkanlarının büyük bir çoğunluğu hatta bakanlarının büyük bir çoğunluğu ya çalışmadı ya da ikili oynadı. Bu beğensekte beğenmesekte bir gerçek.

Peki İrsen Küçük neden bu sefer kazanacak diye bir soralım kendi kendimize; yani ne değişti ki? Çok basit. O çalışmayanlar ve ikili oynayan bazı ilçe başkanları ve bakanlar var ya karşılarındaki adayın Kaşif değil Eroğlu olduğunu ve Kaşif'in kazanması halinde o çok sevdikleri makamlarını kaybedeceklerini anladılar. Benim sözüm ortaya yarası olan gocunsun. Yahu ben UBP'liyim, tarafsızım deyip Eroğlu'nun toplantısına katılan ilçe başkanı var.

Sn Kaşif'in kazanması halinde, yani Sn Eroğlu'nun kazanması halinde kabinenin külliyen değişeceğini aklı olan herkes bilir. Bakan olmak için büyük bir heyecanla bekleyen sekiz tane vekil var. Hepsi de olacak. İşte bakanlar bunu bildiği için canla başla çalışıyorlar. Hem de inanamazsınız. Gereken her türlü imkan seferber edilmiş durumda.

İkinci ve en önemli faktör İrsen Küçük faktörü. Bir önceki seçimde İrsen bey gerekli ağırlığı seçimlere vermedi. Bu seçim için çalışmalar öyle değil ama. Kurultaydan hemen sonra delegeler bir bir ziyaret edildi. Tanrı bilir bu kaçıncı tur delege ziyaretidir. Yani işin özeti İrsen bey işi sıkı tuttu.

Bu nedenle İrsen Küçük güle oynaya bu turu alacak. UBP'nin geleneğinin gençleşmesi ve yenilenmesi lazım. Partiyi tapulu malı gibi görmeyen bir Genel Başkanı var UBP'nin.

Herkes tarihi merak ediyor, Vallahi ben de merak ediyorum ?

ANONS CAMİLERDEN YAPILDI

Peşinen söylemeliyim ki Karpaz yapılmasına kesinlikle karşı değilim. Yapılmalı. Karpaz'ın gelişmesi ve kalkınması gerekiyor. Eylemcilerin birçoğunun da hayatında kaç defa Karpaz'a gittiği meçhul bence. Çoğu eminim ki sene de bir ya gitmiştir ya gitmemiştir. Ama çok güvendiğim iki bayan çevreci dostum halkın eylemcilere kışkırtılmasının camilerin hoparlörlerinden yapıldığını bana dün anlattılar. Ataistler, gavurlar filan gibi. Müftümüz Talip Atalay Camilerden anons yapılmadığını söyledi. Ben Müftümüz yalan söyledi demiyorum ama bu anonsların Camiden yapıldığına inanıyorum. Önemli olan bu anonsu cami hocasının mı yoksa başka birinin mi yaptığı. Birde Talip hocamıza ihbar niteliğinde olsun camiye gitmeyip ekstra iş yapan imamlar var, isimlerini bilahare size ileteceğim.

UBP'NİN ADAYI YOKSA AHMET AKBİL Mİ ?

Lefkoşa Belediye Başkanlığı için adaylar ağır ağır kendini belli etmeye başladı. Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre LTB Meclis Üyesi Ahmet Akbil de UBP'den Lefkoşa Belediye Başkanlığı için aday. Kamuoyundan ve örgütlerden kendisine aday olması için hayli baskı olduğunu öğrendim. Hayırlısı Ahmet bey. Aday olmaya karar verirsiniz de bizi aramazsınız. Ne diyelim?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları