Marka yaratmak o'nun işi

Yayın Tarihi: 31/01/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Ülkenin tek gündemi oldu UBP Kurultayı, açıkçası bundan yalnızca ben değil tüm kamuoyu rahatsız. Olmuş bitmiş ve seçilmiş bir Genel Başkanı tekrardan seçmeye gidiyoruz. Sn İrsen Küçük'ün açık ara bu seçimi alacağından kimsenin şüphesi yok. Mümkün mü kurultayın dışına çıkmak bu aralar? Değil tabii ama ben yine de ana yazımda olsun kurultaydan uzak kalmak istedim.

Son zamanlarda Üniversitelerden aldığım davetlere açıkçası seviniyorum. İnsana bu memleketten hala umut var dedirttiriyor. Ve inanın ki her üniversite bu ülke için bir değer. Girne Amerikan Üniversitesi uzun zamandır aramda mesafe oluşmuş bir kurumdu. Son yıllarda birçok etkinliğine davet almamamdan ötürü ister istemez bir boşluk oluşuyor. Ülkede bir duayen olarak kabul ettiğim ve eğitim sektörüne ciddi katkılar yapmış Dr Asım Vehbi ile birkaç kez karşılaştığımızda bu sitemi yaptım. Şaşırdı ve anlam veremedi, kasıt olmadığını tabii ki biliyorum. Geçtiğimiz hafta üniversitenin Kıbrısa açılan yüzü desek sesi desek yeridir Sevgili Simge Özekler beni arayarak Asım hocamın davetini yaptı. CTP-ÖRP Hükümetindeki Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevinden tanırım Asım hocayı. Son derece başarılı bir bakandı; eee siyasette başarı her zaman her şey demek değil bilirisiniz.

En nihayet dün GAÜ'de bir araya geldik. Asım Hoca GAÜ'nün CEO'su olarak görev yapıyor, kendisi çok kabul etmese de üst düzey yetkilerle donatılmış durumda. Haa unutmadan Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı unvanı da var. Tabii kendisinin bu unvanlara takılıp kaldığı yok. Ekip işine ve birlikte hareket etmeye inanıyor. Görev bölümüne ve herkesin her işi yapmasına değil, bir işi olması gerektiğini söylüyor.

Diğer üniversitelerle yaptığım söyleşileri okumuş olacak ki "en çok tercih edilen ve sınavı kazanarak öğrencilerin tercih ettiği üniversite biziz" diye başlıyor söze. GAÜ'nün 9 bin civarında öğrencisi var. 6 bin olan öğrenci sayısına 2012 yılında 2700 öğrenci daha katarak 10 bin sayısına yaklaştı.

GAÜ özellikle öğrenci kalitesine dikkat ediyor. KKTC'ye eğitim görme derdi olan öğrencileri kabul ediyorlar, ne olduğu belirsiz öğrenciler daha doğrusu kriterleri tutmayan öğrenciler Üniversiteye kabul edilmiyor.

"3 kıta tek üniversite sloganımız ile bu yıl yüksek öğretimde 28 yılımızı kutluyoruz ve 30 yılımıza doğru ilerliyoruz. İngiltere , Singapur ve Amerikada'ki kampüslerimizde öğrenciler ek bir ücret ödemeden aynı Kıbrıs'ta ödedikleri ücreti ödeyerek yurt dışında kendi kampüslerinde eğitim görme şansına sahipler" diyerek GAÜ'nün yayıldığı alanı ifade ediyor Asım hocamız.

Derken söyleşi sonrası yemeğe geçiyoruz ve GAÜ ile adı özdeşleşen Hüda Hüdaverdi'yle karşılaşıyoruz.

Aracıma kadar beni uğurlayan Asım hoca "ayağın alışsın daha sık gel bundan sonra" diye de taşını atıyor. Ayrıldıktan sonra bilinçaltıma olumlu izler bıraktığını fark ediyorum GAÜ'nün . ferah ve geniş bir mimari yapısı ve ülkeyle akredite yapısı olduğunu hatırlıyorum.

İnsan gelecek için umutlanıyor…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.