Kaşif yalnızlaşıyor

Yayın Tarihi: 07/02/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Ulusal Birlik Partisi Kurultayında taraflar belirginleşiyor. İrsen Küçük Hükümeti'nin bakanları bir bir desteklerini açıklamaya başladılar. Tabii herkes bu desteklerin samimi olup olmadığına bakıyor. Örneğin İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Ersin Tatar önceki günlerde bu kurultayda İrsen Küçük'ü destekleyeceklerini açıkladılar. Hemen bunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de sabah katıldıkları bir televizyon programında kurultayda İrsen Küçük'ü destekleyeceklerini alenen ifade ettiler.

Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'in açıklaması oldukça dikkat çekiciydi. Bakan Saner "Kaşif'i destekleyeceğimi söylemem hataydı" dedi ve yeni bir açıklama yaptı. Ersan bey her geçen gün siyasette olgunlaşan, kaliteli bir çizgi çiziyor. Yaptıkları ve konuşmaları bana adeta siyaseti iyice öğrendiği izlenimini veriyor.

Başbakan İrsen Küçük'ün kabinesine yapılan en büyük eleştirilerden biride kabinedeki bakanların dürüst olmadıklarıdır. Ben her biriye birebir konuştum; inanılmaz uğraşları ve heyecanları var kurultaya yönelik.

Yine dün akşam saatlerinde ve bildiğim kadarıyle yarın tüm gün bakanlar İrsen Küçük'e olan desteklerini beyan edecekler. Bu son derece önemi. İnsanların aklına haliyle şu soru geliyor; "gerçekten öyle mi?" . Bununa ilgili daha önce de bir yazı yazmıştım ve eğer bakanlar gerekli desteği vermez ve çalışmazlarsa bu büyük bir yanlış olur ve ülkenin kaderi değişir bunun da ötesinde kurultayın ardından hiçbiri bakan kalmaz demiştim. Hala aynı noktadayım.

Kurultay gününe 18 gün kaldı. Gelin fotoğrafı net bir şekilde bir daha okuyalım. Bakanlardan başlayalım sırayla. İrsen beyin tüm bakanları açık ve net bir dille destekliyor kendisini. Kabinedeki bakanların adını tek tek saymamın bir anlamı yok. Buna ilaveten UBP'ye katılmış Tahsin Ertuğruloğlu, Turgay Avcı ile Mustafa Gökmen'in hem kendilerinin hem de etkileyecekleri delegelerin sayısı fazla. Bildiğiniz gibi UBP kurultayında doğal delege olanlarda oy kullanacak. Yani katılan vekiller, belediye meclis üyeleri hep bunlar doğal delege sayılıyor ve oy kullanacaklar.

Milletvekillerine bakalım. Sayı malum 30 oldu ve bu denge 22-8. Ahmet Kaşif ile birlikte toplam 8 vekil var. İrsen bey ise 22 vekile ilaveten şekillenmiş yeni delege yapısı var.

Akla ister istemez şu soru geliyor. "eee geçen defa da böyle bir tablo yok muydu?" hayır yoktu. Geçen defa bakanlar kesinlikle gerektiği gibi çalışmadı. Bunu herkes biliyor ama bu sefer çalışıyorlar, bir öncekiyle şimdi seçilen delegeler aynı delegeler değil ve en önemlisi olması gereken unsurlar bu sefer tam güç devrede.

Ahmet Kaşif'e hiç şans vermiyorum. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun köy köy gezdiğini ve destek istediğini duyuyorum bende. Bir önceki seçimde çalışmayan bir İrsen Küçük kadrosu vardı ve İrsen bey yine kazanmıştı; şimdi çalışan bir kadrosu var İrsen beyin.

Son birkaç gündür neler olup bittiğine bakıyorum Küçük cephesinde; kimse uyumuyor.

İlçe başkanlarına gelince; bence ilçe başkanları da duruşlarını ayan beyan açıklamalı. Taşım Sucuoğlu'na.

****************

OMUZLARDA BÜYÜK YÜK

SUBP Genel Merkezine uğradım. UBP Genel sekreteri Fuat namsoy çok yoğun olmasına rağmen bir kahve ısmarladı, içtik beraber. Acele ediyordu ayrılmak için. Nasıl gidiyor diye sordum "olması gerektiği gibi" dedi ve güldü. Hani genel sekreter ya tarafsızlığını korumaya çalışıyor. İrsen beyin kelime anlamıyla sağ kolu olduğunu herkes biliyor. Derken yan olardan birine geçiyoruz. UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet çaluda'ya ve partililere rastlıyoruz, adettendir deyip anı donduruyorum. UBP genel merkezi bayram yerine benziyor aynı.

****************

CTP'NİN ADAYI KİM?

Demokrat parti diğer partilerden erken davranarak Lefkoşa Belediyesi başkanlık yarışı adayını açıkladı. Mustafa Arabacıoğlu sanırım yalnız benim için değil birçok insan için sürpriz bir isim oldu. Hal böyle olunca da DP'nin şansı hayli arttı. 24 Şubat geçinceye kadar UBP herhangi bir aday ilan etmez. Haliyle gözler CTP'ye çevrildi. CTP'nin adayı kim? Kadri Fellahoğlu dışında bir aday çıkarırsanız pek fazla şansınız olmaz diye düşünüyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.