"İrfan" adaysan yanındayız

Yayın Tarihi: 08/02/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Günsel ailesine özellikle Suat Günsel'e her zaman vizyonu nedeniyle bir hayranlık duymuşumdur. Şimdi durup uzun uzun Suat hocanın bu ülke adına yaptıklarını ettiklerini anlatacak değilim. Ne sayfalar yeter ne sözler. Kelime anlamıyla bir Kıbrıs Türk Milliyetçisidir kendisi ve sahip çıktığımız çıkmamız gereken bir aydındır.

Yaşadığı zorluklara rağmen inadına bu ülkenin önünü aşmak için uğraşan ve inanılmaz bir azim gösteren heyecanı vardır. Son zamanlarda yaşadığı telaşı görebiliyorum. Bu telaş Kuzey Kıbrısa sahip çıkma ve yaşatma telaşıdır. Bunu çoğu zaman farklı yerlere çekse de bazı taraflar, hepimiz biliyoruz ki vizyonu peşinden gidilecek bir vizyondur.

Kamuoyuna dün Suat Günsel'in oğlu İrfan Günsel'in Lefkoşa Türk Belediyesi'ne aday olduğu dedikodusu yayıldı. Dedikoduyla kalacak adam mıyım ben? Hemen Suat hocayı aradım; birçok şey konuştuk uzun uzun "değerlendiriyoruz Gökhan" dedi. Gerisi bana kalsın, çok off the recordlar konuştuk.

Sevgili İrfan LTB başkanlığı konusunda henüz karar vermiş durumda değil. Olur da aday olursa açık bir dille ifade ediyorum ki sonuna kadar yanında oluruz. Nedeni de çok basit. İrfan eğer herhangi bir politik rant ya da menfaat gütseydi bir defa çıkıp da sorunlar içinde yüzen batmış bir belediyeye aday olmazdı. Bir sene bekler vekilliğe aday olur ve kazanırdı da. Hayat sürerdir, hava atardı. Ama bunu yapmak yerine belediye başkanlığına aday olmayı düşünüyor. Bunun anlamı Lefkoşalıya hizmet etmek isteyen bir genç var karşımızda demek.

Bu adamın arkasından yürünür beyler bunu söyleyim.

Tabii bir başka önemli nokta daha var. Ada olarak ülkemizde siyaset ikiye bölünmüş durumda sağ ve sol. Ve adaların yapıları muhafazakar yapıya daha yatkındır. Hepimiz modern geçinsek dahi geleneklerimize bağlıyızdır ve tutucuyuzdur, kıskancızdır. Bu kötü bir şey değil. Bu bizim kimliğimiz. İrfan Günsel'i açıkçası ben muhafazakar yapının temsilcisi olarak tanımlayabilirim.

Örneğin UBP de o noktadadır bana göre. Muhafazakardır hem de katıksız. Neden evliyalaşmış kişileri seçmekten vazgeçmiyoruz artık? Ya da neden siyaseti gençleştirmiyoruz ki artık?

Başbakan İrsen Küçük UBP'yi gençleştireceğini ifade etmişti. İşte İrfan Günsel'den daha iyi bir UBP adayı mı olur?

******************

MEFTUN ORKUN'UN DİKKATİNE

İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Meftun Orkun en azından benim tanıdığım en disiplinli ve çalışkan bürokratlardan biri. İşini yasalara bağlı ve buna sadık olarak yerine getiriyor. Bu takdir edilecek bir durum. Keşke her bakanlıktaki müdürler sizin gibi işine ve bakanlığına sadık olsa. Yalnız İrsen Küçük'e göbekten bağlı bazı UBP delegelerine Kaşifçi damgası vurmaya çalışıyormuşsunuz diye iki gündür telefon alıyorum ve bu adamların işini de erteliyormuşsunuz. Tabii ki inanmadım. Ama Başbakan İrsen Küçük'e iki gündür hayli şikayet edildiniz, haberiniz olsun.

*******************

MECLİS GÖRSÜN GÖZÜN

TDP Gazimağusa Milletvekili Mustafa Emiroğluları ile UBP Güzelyurt Milletvekili Ahmet çaluda dünkü meclis oturumunda birbirine girdi. Tabii en mühimi de Çaluda'nın Emiroğlularına ps pzvk demesi. Her iki vekil de dünyalar iyisi insanlardır. Yahu olacak iş mi bu laflar? Bence Çaluda suçlu zaten özür de diledi. Yahu Ahmet başkan normal hayattaki konuşma stilini de biraz toparlaman gerekecek, alışkanlık olunca böyle kürsülerde de kaçıyor ağzından. Ssana bir sövmeme muskası yaptıralım Şeyh efendiden.

*************

YEKTAOĞLU'NUN HAMDİ HİKAYESİ

Mecliste dün CTP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Yektaoğlu bana kısa bir hikaye anlattı. Demirel ile İnönü'nün kavgalı oldukları zaman. CHP'nin toplantılarında CHP'li sempatizanları dövmeye çalışan Hamdi diye biri varmış, her saldırıya geçtiğinde Demirelin adamları tutuyormuş bu Hamdi'yi. Birgün tutmamaya karar vermişler. Hamdi her zaman ki gibi yukardan aşağıya CHP'lileri dövmek için koşturunca bakmış Hamdi ki kimse kendisini tutmuyor; başını sokup gözden kaybolmuş. UBP kurultayına ithafen anlattı diye düşünüyorum.

**************

ŞONYA NEYİ KUTLADI

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya önceki gece Konak Restoran sahibi Zihni Türksel ve çok kalabalık bir arkadaş kitlesiyle yemek yedi. Yalnız Şonya bu sefer Konak'ın mutfağında yemeklerin hazırlanmasında baş rolü oynadı. Hayli sevinçliydi, neyi kutladı ve neye sevindi anlamak mümkün olmadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları