CTP, Arabacıoğlu'na çalışıyor

Yayın Tarihi: 15/02/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediye Başkanlığı seçiminde partiler en geç hafta sonuna kadar adaylarını netleştirecek. DP adayını ilk belirleyen parti olmakla bu seçime önde başladı bana göre. Bir kere Arabacıoğlu'nun adı kamuoyunda günlerdir konuşuluyor ve bu durum haliyle Arabacıoğlu'nun LTB Başkanlığı konusunda varlığının belirgenleşmesine vesile oldu.

Bilmem farkında mısınız Demokrat Parti Lefkoşa'daki tüm reklam panolarını kiralamış durumda. Her yerde Mustafa Arabacıoğlu'nun fotoğrafları asılı duruyor. Erken kalkan yol alır misali.

CTP her zaman kendinden beklenen yanlış manevrayı yaptı ve bencil hareketleriyle Kadri fellahoğlu'nun seçimi kaybedeceğini onayladı. Kadri fellahoğlu hepimizin sevip saydığı ve LTB başkanlığı konusunda hem seçim kazanma şansı bulunan hem de belediye başkanlığını iyi bir şekilde yapabilecek favorilerden biri. Peki kazanabilecek mi? Bu soruya kimsenin cevabı net olarak evet değil!

CTP, TDP'YE BENCİLLİK EDİYOR

CTP göz göre göre kendi adayını ateşin içine atıyor. TDP, CTP'ye ortak aday çağrısı yaptı; dahası gel tüm küçük çaptaki partiler ve sendikalar da bu adayı desteklesin dedi. Her iki parti iki gündür gece gündüz toplantı yapıyor. Dün akşam TDP Genel Sekreter Yardımcısı Sami Dayioğlu Genç TV'deki programımda konuktu. CTP'nin teklifini açıkladı. İşte CTP'nin TDP'ye teklifi "belediye başkan adayı CTP'li vekil Fellahoğlu olacak, belediye meclis üyelerinde de 8 TDP-6 CTP olacak". TDP'li yetkililer bu teklifi adil bulmadılar. Haliyle adil değil tabi. Bu biraz TDP'nin oyu ne gücü ne bu nedenle çok hakkı yok anlamına geliyor. Halbu ki tüm belediye meclis üyeleri TDP'nin olsa dese CTP bu anlaşma olacak.

HÜDAOĞLU GÜÇLÜ BİR ADAY

Öyle görülüyor ki TDP'nin adayı Dr Suphi Hüdaoğlu olacak ve açık yüreklilikle söylemek gerekirse Hüdaoğlu popüler bir aday. Özellikle TDP diğer küçük partilerin ve sendikaların desteğini de yanına alırsa Hüdaoğlu kazanmasa da iyi bir oy alır. Hüdaoğlu'nun kazanması kolay değil ama iyi oy olarak Kadri Fellahoğlu'nun kaybetmesine neden olur. Bakınız foroğraf bu kadar nettir.

TDP'nin iyi bir aday çıkarması halinde CTP'nin oyları çok düşecektir. CTP unutmamalıdır ki Arabacıoğlu'nun yüksek bir popülerliği vardır ve dahası İktidar partisi de sahaya çıkacak. Bu durumda Fellahoğlu çok düşük bir oy bile alabilir alabilir. CTP bu tehlikeyi görmeli.

ARABACIOĞLU ANKETLERDE BİRİNCİ SIRADA

Partilerin yaptırmış olduğu anketlerde üç adayın sorgulandığını öğrendim. UBP'nin adayı henüz yok. Birinci sırada Arabacıoğlu, 2. Sırada Fellahoğlu ve 3. Sırada Hüdaoğlu geliyor. UBP'nin de adayı belli olunca bu yarış DP ile UBP arasında gerçekleşecek bir yarışa dönüşür. Ve DP'nin adayı partisinin değil Arabacıoğlu'nun şahsının güçlü olmasından ötürü bu seçimi kazanır ve kucaklar. TDP'nin adayı da CTP'nin adayının oylarını böleceği için CTP sürpriz bir yenilgi alır.

Bu fotoğrafı bir de böyle okuyun. Kendinizi kaf dağınbda görmenin bir alemi yok. CTP'nin ciddi anlamda muhalefet yoksunluğu ve prestij kaybı var. Bu nedenle neden iyi bir antlaşma ile Fellahoğlu'na geniş bir destek sağlanmıyor, hala anlamış değilim.

UBP'NİN ADAYI İRFAN GÜNSEL OLMALI

Bu güçlü adaylara karşı UBP eğer güçlü bir aday çıkaramazsa hiçbir şansı olmaz. Bu güçlü aday da ancak İrfan Günsel olabilir kanaatimce. Genç, dinamik ve vizyonu olan yeni bir yüz. Siyasetin gençleşmesini istemiyor muyuz hepimiz? İstiyoruz. Öyleyse bilindik ve alışılmış adayları yeniden seçmek yerine İrfan Günsel aday olması halinde kamuoyunun desteği yönlenmeli, yönlendirilmeli diye düşünüyorum.

Lefkoşa Belediye seçimi sıradan bir seçim değil, bu nedenle doğru ismin kazanması son derece önemli. Çok rahat kazanılacak bir seçim aynı kolaylıkla da kaybedilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.