"Cumhurbaşkanı başarısız", başbakan yürütsün

Yayın Tarihi: 22/02/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Ülkemizdeki motivasyonsuzluğun en büyük nedenlerinden biri de Kıbrıs müzakerelerinde ki başarısız sürdürülen yapıdır. Ülkenin geleceğinin ne olacağı belirsiz ve muallakta kalınca haliyle ülke ekonomisi de kötüye gidiyor. Üretici istediğini üretsin ürettiğini satacak Pazar bulamıyor. KKTC tanınmış olsa ya da Kıbrıs sorunu bir çözüme kavuşsa üretici için, insanımız için farklı ülkelerin kapıları da açılmış olacak.

Gelin görün ki KKTC'yi temsil etme görevi Cumhurbaşkanı Sn Eroğlu'ndadır. Ancak hepimiz biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız müzakerelere konsantre olmak yerine UBP'nin içişlerine konsantre olmuştur. Acıdır ama gerçektir.

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş'ın lider olma özelliğinden de yola çıkarak Meclis görüşmeciliği taammül olarak Cumhurbaşkanına devretmiştir. Sonrasında Sn Talat ve Sn Eroğlu'nda da bu devam etmiştir. Sn Talat ile dönemin başbakanı Ferdi bey de ciddi sorunlar yaşardı ama bu dışarıya taşınmazdı. Talat da bizzat CTP Kurultayına müsahil olmuştur ve yönetmiştir ama bu şekilde değil.

KKTC Anayasası'nın maddeleri açıktır ve bu maddeler Cumhurbaşkanına bağımsız olma zorunluluğu getirir. Cumhurbaşkanımız verdiği tüm beyanatlarda bu maddeleri hatırlamadığını tüm kamuoyuna göstermiştir. Kıbrıs Müzakere süreci madem ki başarısız sürüyor ve Cumhurbaşkanımız bir partinin kurultayına odaklandı ve Ülkenin siyasi geleceğiyle ilgilenmiyor; meclisin yetkisindedir Cumhurbaşkanından görüşmecilik yetkisini alabilir.

Başbakan İrsen Küçük de zaten bunu dün verdiği özel bir demeçte dünya da çok örneği var diyerek ifade etmiştir.

Kıbrıs Müzakere sürecini Başbakan İrsen Küçük veya Dışişleri Bakanı Sn Özgürgün başarıyla yürütebilir. Bunda yasadışı ya da hukuka aykırılık yok.

Kurultayın hemen ardından bu düzenlemeler bence yapılmalıdır. Kıbrıslı Türklerin yarınınjı geleceğini görebilmesi, umutlanarak hayata bağlanması artık kaçınılmaz bir gerekliliktir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.