Bir devir kapandı

Yayın Tarihi: 25/02/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
UBP Kurultayı en nihayet gerçekleşti ve Başbakan İrsen Küçük YEDİ oy farkla da olsa yeniden Genel Başkan seçildi. Tabii yedi oy yetmiş oy hiç fark etmez mesele İrsen beyin kazanmış olması. İrsen Küçük'ün kazanması KKTC'de inşa edilen istikrarın devamını da baki kıldı. UBP Kurultayını duygusal değil mantık değerlendirmek lazım. Ciddi anlamda zor bir seçim oldu. İrsen Küçük'ün yarıştığı Ahmet Kaşif değil Cumhurbaşkanı Eroğlu'ydu bunu hepimiz biliyoruz. İrsen bey Kaşif'e karşı değil Sn Eroğlu'na karşı seçim kazandı. Bu nedenle Derviş Eroğlu'nun parti içindeki gücünü küçümsemek yapılacak en son seçenek olur.

Eroğlu'nun parti içindeki gücü her geçen gün azalarak kaybolacak. Unutmayın bu ülkenin delegesi de seçmeni de her zaman güce yakın olur. UBP Kurultayı'nda Başbakan İrsen Küçük'ün seçimi kazanmış olması yalnızca UBP'nin ve ülkenin kaderini değil Cumhurbaşkanlığının ve Kıbrıs Müzakerelerinin de kaderini değiştirmiş oldu/olacak.

UBP'de bir devir kapandı ve yeni bir devir başladı. Kapanan devir Sn Eroğlu'nun devridir ve UBP'deki bu devrin kapanması ilerleyen süreç içinde Sn Eroğlu'nu da UBP'nin adayı olmaktan uzaklaştırmıştır.

EROĞLU'NUN PARTİ İÇİ GÜCÜ KIRILDI

Son zamanlarda en çok dikkatimi çeken konulardan biri de siyasilerin artık az bir oy farkı ile seçim kazanmalarıdır. Bunun örneklerini defalarca kez verdik. UBP Kuurltayında da bu yaşandı. Kim ne yorum yaparsa yapsın mevcut delegenin yarısından yedi fazlası İrsen Küçük ile bu yolu yürümeye karar verdi. Bu saatten sonra Derviş beyin UBP'nin içini karıştırması mümkün değil. Bunu belki deneyenler olacaktır ama sanmayın ki bunda artık birileri başarılı olabilir.

UBP'de hem değişim hem gençleşme gerçekleşebilecek.

EROĞLU'NUN GÖRÜŞMECİLİK YETKİLERİ ALINMALI

Ülkeyi tek başına yöneten bir parti olarak UBP pek tabii ki Kıbrıs politikasına yön verecek siyasi erke de sahiptir. Örneğin Dışişleri Bakanı Sn Hüseyin Özgürgün , İngiltere de siyaset bilimi okumuş , ileri derece de ingilizce bilen biri olarak Kıbrıs Müzakere sürecinde aktif ve başarılı olabilir. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun müzakere sürecini son derece isteksiz ve başarısız sürdürmesi artık gözardı edilebilecek bir durum değildir.

KABİNE VE BÜROKRATLARDA DEĞİŞİM ŞART

Kim ne derse desin şu an ki kabinenin tam olarak başarılı olduğunu söyleyemeyiz ve bazı bakanlarında samimi çalışmadığı dedikodusu var. Hükümetin kurultay sonrasında yeniden nefes alabilmesi için hem bazı bakanların hem de birçok müdürün değişmesi gerekiyor. Öyle müdürler bilirim ki Başbakan talimat vermesine karşın bu talimatı dinlemez, bakanı da ona ses çıkaramaz. Kurultay öncesinde "ben kaşifçiyim, yapmıyorum, istersen görevden beni al diyen bazı iki paralık müdürler olmuştur" ama gelin görün ki bakanlar dahi bir şey yapamamıştır. İşte bu kadroların hükümetin sırtından atılması gerekir.

"ERTUĞRULOĞLU-AVCI-GÖKMEN" KATKILARI ÖNEMLİ

Her üç vekilden rahatsız olanlar olsa da bu üç isim UBP'nin geleceğinde dün etkili olduğu gibi yarında etkili olacaktır. Bu nedenle partiye katılan daha doğrusu evlerine geri dönen her üç vekilinde enerjileri ve potansiyelleri iyi kullanılmalıdır. Kurultayın kazanılması konusunda hem Avcı'nın hem Gökmenin hem de Tahsin beyin emekleri çoktur.

KAŞİF VE EKİBİ KAZANILMALI

Hem Sn Kaşif hem de onun ekibinde yer alan vekiller düşman veya karşı taraf olarak değil partili olarak değerlendirilmeli ve kazanılmalı. Sn kaşif ve diğer vekillerde UBP Hükümetinin yoluna tam gaz devam edebilmesi için gerekli desteği vermelidirler. Zaman kavga zamanı değil. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Haaa bu vekiller arasında siyasi hayatı bitenler yok mu var? Onlar da artık başa geleni çekecekler. "babam bakan olacaktı" hayalleri başka pazara kalacak.

Sonuç olarak Başbakan İrsen Küçük'ün yeniden UBP Genel Başkanı seçilmesi yalnızca UBP'nin değil ülkenin geleceğini, Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini ve müzakere sürecini doğrudan değiştirecek. Herkese hayırlısı olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.