Aman Kaşif kavgayı körüklemesin

Yayın Tarihi: 27/02/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Kurultayın ardından UBP'de parçalanmalar ya da dağılmalar olur mu diye çok konuşuldu tartışıldı. Olmayacağını hepimiz biliyoruz. Bunun tecrübesi defalarca kez tecrübe edildi. Tutmuyor. Zaten Ahmet Kaşif ve ekibinin böyle bir derdi yok. Tahsin Ertuğruloğlu ile Hasan Taçoy arasında yaşanan atışmanın normal olduğunu düşünmüş ve kurultay sonrasında bu tür gerginliklerin olmasının normal olduğunu düşünmüştüm. Ancak Ahmet Kaşif'in basına açıklamasını görünce bu kavganın ikinci raundun başladığını anladım. Sn Kaşif açıklamasının bir bölümünde diyor ki "Halkımızın ve UBP'lilerin büyük çoğunluğunun desteğinin ise bizimle olduğundan eminiz. Bu desteğin verdiği sorumluluğunun bilinciyle Kıbrıs Türk Halkı'nın, Devletimizin yararına olduğundan kuşku duymadığımız siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Söylediklerimizin takipçisi olmaya devam edecek, UBP'nin birlik-beraberliğine özen gösterecek ancak yanlışlar, hatalar karşısında asla sessiz kalmayacağız.Devletimize, Halkımıza, Ülkemize, Partimize, irademize sahip çıkacağız. En kısa sürede görüşlerimizi daha geniş bir şekilde UBP'liler ve Halkımızla paylaşacağız".

Bu paragraftan gayet net anlayabilirsiniz ki UBP delegesinin yarısı Kaşif'i desteklediği için Kaşif yeniden yönetime gelmek için çaba sarfedecek ve bunun heyecanını duyuyor. Devletin yararına olduğundan kuşku duymadığımız siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz diyor açıklamasında; siyasi mücadeleden kastı "parti başkanı ve başbakan olmayı ben istiyorum, çünkü devlet yararına en iyi ben çalışırım" meselesidir. Ne olmasa seneye bir daha kurultay var o zamana kadar mücadelemi sürdüreceğimden kimsenin kuşkusu olmasın demeye getiriyor.

Sn Kaşif'e birileri yakın zamanda ekibinin yarısının taraf değiştireceğini söylemeli, yanında kalanlarda da mücadele cesaretinin kalmayacağını da söylemeli. Zaten en yarısı gelecek yıl ki seçimlerde seçilmeyecek.

Bir de ekliyor Sn Kaşif "görüşlerimizi daha geniş bir şekilde paylaşacağız", ne görüşü peki bu? Ben söyleyim; gelecek kurultaya kadar ne yapacaklarını, parti içi karmaşanın ve kavganın devamını sağlayacaklarını ve düzenin bozulması için gerekli hareketleri yapacaklarını beyan edecek heralde.

Yoksa ben yanılıyor muyum?

Ben yanılıyorsam eğer neyin toplantısı neyin izahı, üç oyla beş oyla Sn kaşif bu yarışı kaybetmiştir ve bu defter kapanmıştır. Seneye kurultay varsa var. Seneye köprülerin altından ne sular akar gider, neler değişir, ne şartlar doğar Allah Kerim.

Hem Sn Kaşif'in hem de Kaşif'i destekleyen bazı odaklar hala anlaması gerekenleri anlamamışsa siyasi mücadeleye devam etsinler. Diyeceğim bir şey yok.

Hocam bu caminin minaresi yüksek siz çıkamazsınız, en azından şimdilik size yüksek.

********************


SUCUOĞLU " EROĞLU-KÜÇÜK GERGİNLİĞİ SON BULMALI"

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu ile dün Kıbrıs Genç TV'deki canlı yayınımda bir araya geldik. Güzel ve seviyeli bir sohbet oldu. Tabii konumuz ağırlıklı olarak UBP kurultayı yaşananlar ve sonrasıydı. Faiz bey kurultayın sonucundan memnun ama UBP'de yaşanan çeşitli gerginlik ve kırgınlıklardan da rahatsız. Örneğin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük arasında yaşanan gerginliğin kendisi de farkında ve bunun bir an önce son bulmasını istiyor. Sucuoğlu "yanlış anlamalardan kaynaklanan bir gerginlik ver Sn Eroğlu ile İrsen bey arasında. Bu gerginlik bir an önce son bulmalı. Birlik ve beraberliğe son derece ihtiyacımız var. Her iki liderin arasındaki bu soğukluğun kalkması için ben üstüme düşeni yapmaya hazırım" dedi.

Tabii ki bu tür gerginlikler son bulmalı ve herkes yolunu yürümeli. Faiz beye sonuna kadar katılıyorum. Ancak Eroğlu ile İrsen bey arasındaki gerginliğin son bulabilmesi için Sn Eroğlu'nun UBP'nin içişlerine karışmaması gerektiğini ve herkesin kendi işine konsantre olması gerektiğini anlaması gerekiyor. Aksi halde bu cepheleşme devam edecektir diye düşünüyorum bende.

***************

TOKEL İSTİFA ETTİ DEDİKODUSU

Önceki gece UBP Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel'in istifa ettiği dedikodusu yayıldı. Hemen araştırdık böyle bir şey yok. Sadece dedikoduymuş. Hatta Türkay beye sormuşlar istifa mı ettin diye "bir yere gittiğim yok" diye yanıtlamış.bu ülkede nere gideceksin kime gideceksin. Haaa Derviş bey rahmetli Rauf Denktaş'ın yolundan gitmeye karar verdiyse eğer DP'ye bir kardeş doğacak diyebiliriz. Ben yine de ayrılıklar olmayacak diyorum.

**************

TAÇOY İLE ERTUĞRULOĞLU TARTIŞMASI RAHATSIZLIK YARATTI

UBP Lefkoşa vekilleri Taçoy ile Ertuğruloğlu'nun birbirlerine yönelik girmiş oldukları basın yoluyla kınama yazıları toplumun genelinde rahatsızlık yarattı. Bu saatten sonra her iki vekilde gelecekteki yarışlarda belki karşı karşıya gelecekler. Ancak böyle bir şey olacaksa da bu kavgaya bu kadar erken başlamanın bir alemi yok.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları