Talat'ı anlamak güç

Yayın Tarihi: 11/03/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın dün basına yansıyan açıklamalarını okudum. Hem haklı buldum değindiği bazı noktaları hem de anlamlandırmadım. Hem hükümetin değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı hem Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun. Tersten ele alalım konuyu; Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun değiştirilmesi gerektiği konusunda ben hem fikirim Sn Talat'la. İlk seçimde Sn Eroğlu yerine daha farklı bir ismi tercih etmeli halk. Tabii Sn Talat mı olur başkası mı olur o günün şartları gelince yeniden konuşulacak.

Talat döneminde her ne kadar olumsuzluklar yaşansa da müzakere sürecinde bir heyecan bir dinamizm vardı. Sonunun gelmeyeceğini bilsek dahi umudumuz vardı. Tabii ki talat'ın Kıbrıs konusunda da yanlışları olmuştur ama hani sosyal hayatta olduğu gibi iyi şeylerde yapar kusurlarınızı kapatmaya çalışırsınız. Talat hem Türkiye'yi hem de halkı motive ederdi çözüm konusunda ve Talat'ın Cumhurbaşkanı olduğu son yıllarda inanılmaz kötü giden bir CTP hükümeti vardı. Zaten o yıllarda Mehmet Ali bey ile Ferdi beyin arası inanılmaz açıktı. Buna daha sonra değineceğim.

Sn Eroğlu'nun 250 oy farkla seçimleri kazanması hepimiz için büyük hayal kırıklığı olmuştu. Bugüne dönecek olursak yelkenleri açık bir geminin içinde kaptanı olmayan yolcular misali gidiyoruz. Umarım il Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu yapı değişir.

Tabii daha zaman var seçime ama Sn Talat'ın da kendini değiştirmesi gerekiyor. Bir kere medyadan son derece uzak duruyor artık. Bilmiyorum belki bana konuk gelmiyordur ama ben kendisine başka televizyonlarda da pek rastlamadım. Kötü giden müzakereler konusunda en azından en fazla ses veren yine o ama günü geldiğinde beklediği desteği medyadan bulacağını pek sanmıyorum. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Talat pek iyi yatırımlar yapmıyor bence. Bir kere son CTP kurultayında adeta Ferdi Soyer'e kenera çekil demesi, bazı adaylara emir vakiler yapması Talat'ın pek de demokratik bir kimliğe sahip olmadığını gösterdi bize. Belki o gün için gerekliydi ama ne yazık ki Sn Yorgancıoğlu Ferdi beyin yarattığı kötü gidişatı iyiye çeviremedi. Sn Yorgancıoğlu'nun da medya ile ilişkileri iyi değil. Genel Sekreterleri Asım Akansoy'u ise hiç yazmıyorum. Kadro bekleneni yerine getiremedi.

Başkan da Genelsekreter de zayıf kaldı. Potansiyelleri yoktur demiyorum kimse yanlış anlamasın ama bunu pazarlayamadılar.

Haziranda CTP'nin kurultayı var öyle gözüküyor ki Ferdi bey aday olacak ve kazanacak. Hem de Sn Talat'ın yeni adayına rağmen. Bu yeni adayın da kim olduğunu bir ara yazarım. Bazı TV programlarını iyi izlerseniz kendi zaten belli ediyor. Haaa Ferdi bey seçilirse ne kadar iyi olur olmaz o da başka konu.

Zamanında herkes Talat'a partinin başına geç dedi ama kendisini bunu kabul etmek yerine perde gerisinden partiyi yönetmeyi tercih etti.

TALAT CTP GENEL BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNÜR MÜ?

Hükümet değişmeli söylemine gelelim. Değişelim hükümeti peki hangi yönetim daha iyi gelecek? Sn Talat yeniden CTP Genel başkanlığına gelmeyi planlıyorsa , tamam gelsin önce sonra Hükümeti devirip CTP'yi iktidar yapalım. Ama arka plandan yönetim reisi cumhur olmayı planlıyorsa CTP'deki mide bulantısı Sn Talat'a ciddi sıkıntılar yaratacak bunu da söylemedi demeyin.

CTP'nin şuy anki yapısıyla birinci parti çıkma durumu yok. Bunu partinin önde geleni olarak kendisini de biliyor. Olsaydı çoktan meclisten çekilir daha UBP 30 olmadan erken seçimi gerçekleştirirdi. Bu nedenle UBP Hükümeeti değişmeli derken yerine bir alternatif de söylemesi gerekir Sn Talat'ın. Kim olacak alternatif?

CTP iktidardan gittiğinde karşılığı olmayan binlerce devlet çeki bıraktı kasasında ve onlarca dedikodu! Halk nasıl seçecek CTP'yi yeniden? Tamam UBP Hükümeti gitsin kim gelecek yerine? Nasıl olacak? Eleştirmek güzel de öneriniz ne Sn Başkanım?

Halk da ciddi çözülmeler olduğunu bende kabul ediyorum, ülkenin dört dörtlük olmadığını, heyecanını yitirdiğini, Kıbrıs müzakere sürecinin inanılmaz kötü yönetildiğini hep bunları bende kabul ediyorum.

Peki öneriniz Sn Talat? İşte sizi bu nedenle anlamakta güçlük çekiyoruz artık. Talat'ın her zaman toplum indinde farklı bir yeri olmuştur, değeri vardır, lider havası vardır umarım bunu korumayı başarır.

***************

ÇATALKÖY'E BİR RENKLİLİK GELDİ

Devlet katkısı pek parlak olmasa da Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusi hem kendi belediyesine hem de Çatalköy'e bağlı köylere olağanüstü bir hizmet götürüyor. Çatalköy'e gidenler bilir tepenin üstünde bir yerleşim bölgesidir bu nedenle yağmur suyu drenaj sistemi "bu kelimeden nefret ediyorum" ve kanalların yapımını bitmiş buldum. Aylardır bu yönde bir çalışması vardı Hulusi başkanın. Ayrıca köy içinden ana yola kadar olan yollar yalnızca asfalt dökülmekle kalmamış aynı zamanda genişletilmiş. Çatalköy turistlerin sıkça uğradığı bir yer ve bölgenin sürekli hizmet yenilenmesine ihtiyacı var. Bunları yapmak Hulusu başkanın görev i bunları övecek değiliz, övülecek olan konu Hulusi başkanın tüm bu hizmetleri kısıtlı bütçesine rağmen yapıyor olması.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları