Bakan Atun: "Motivasyonumuz yüksek, çünkü iş yapıyoruz"

Yayın Tarihi: 28/03/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun dün sabah beni arayarak bir kahve içmeye davet etti. Her karşılaştığımızda buluşmak için sözleşip buluşamayanlardanız. Dünkü köşe yazımda esnafın kredi beklediğini ve bunu hızlandırması gerektiğine atıf da bulunmuştum. "gel hem kahve içelim hem doğrusunu söyleyim öyle yaz" dedi.

Günün ilk kahvesini birlikte içtik; o kahve yerine bitki çayı içti ve aklı sıra bana taş atarcasına "Gökhan beye kahve yapın , ben çay içip daha uzun yaşayacağım" bende muziplik olsun diye rezene çayı için efendim dolaşıma faydası çok diye takıldım.

Sunat Atun'un takdir ettiğim en önemli yanı kendi alanında son derece zeki birisi olmasıdır. Ekonomi bakanlığını başarıyla yönetiyor olmasının yanı sıra Ankara ile iyi ilişkilere sahip olması da son derece yerinde. Neticede bizim Türkiye ile duygusal bağlarımızın yanı sıra en derin ilişkilerimiz ekonomik. Bu nedenle hazırlanan ekonomik programın başarıya ulaşması Sunat beyin de elinde.

"yazını okudum, evet doğru esnaf kredi bekliyor ve ben bu kredinin onay alması ve çıkması için hayli uğraş verdim, en nihayet blokesi Maliyeden dün çıktı ve bana ulaştı, yani gecikme benden kaynaklanmıyor. Bu krediler esnafa hızlı bir şekilde verilecek, bunu açık yüreklilikle söyleyim" dedi.

Sunat Bey döneminde programların uygulanabilmesi için KOBİGEM kuruldu. KOBİGEM İhtiyaç tespiti yapıp, programların oluşmasını ve takibini yapıyor. Bu bağlamda Faiz Destekli programlar kapsamında kobilere yönelik 3662 işletmeye yaklaşık 165 Milyon Türk lirası kredi kullandırılmış ve bu programlar çeşitlendirilmeye devam ediyor. Bu programlar kapsamında eskiden sadece kamu bankalarıyla çalışılırken şimdi On banka ile çalışılıyor. Daha da önemlisi kredi kullanıcılarının yaşamış olduğu teminat sorununun çözülebilmesi için yeni programların dizayn edildiğini öğrendim.

Bakan Atun "bir siyasinin ya da bir bakanın görevinde başarılı ve istekli olabilmesi için her zaman önemli motivasyonlara ihtiyacı vardır. Şahsım adına konuşacak olursam ben bu motivasyonu Başbakan İrsen Küçük'ten alıyorum. Bana sonsuz bir güveni var ve ekonomik alanlarda ciddi O'nun sayesinde ciddi yetkilere sahibim. Yaşanması muhtemel tüm ekonomik krizleri birlikte takip ediyor ve analiz ediyoruz. Ekonomi adına her şeyden her an haberdar ediyorum kendisini, yine kendisinin de devlet konularını takipte devamlılık sergilemesi bizlere de çalışma disiplini kazandırıyor" diye de ekledi..

Tabii hem mali alanda hem de ekonomik alanlarda halkın en büyük ihtiyacı da ekonomik refahın artması ve bunun hissedilmesidir. Kuzey Kıbrıs pahalı bir ülke olabilir ki evet pahalıdır ama asıl olan halkın alım gücünün artması gerekliliğidir. Paris'te ya da Newyork'ta yaşayanlar bu ülke pahalıdır diye şikayet etmiyorlar; pahalı yaşam standardı kötü bir durum değildir önemli olan o pahalı yaşamı karşılayabilecek ekonomik refah düzeyine erişebilmektir. Hükümetlerin bu refahı halklarına sunabilmeleridir.

Biliyorum sürekli ekonomik paket yıkım paketidir diye eleştiriler var ancak Avrupa Birliği ve keza Rum tarafı ekonomik krizle boğuşuyorsa ve yanı başımızdaki Türkiye Türk lirasının değerini hayli yukarılara çekmişse ve Türkiye'deki ekonomi uzmanları KKTC içinde bir ekonomik program hazırlamışsa bunu sahiplenmek ve nankörlük etmemek lazım diye düşünüyorum.

Her şeye ve her konuya itiraz etmek, her konuyu ve herkesi eleştirmenin gelenek olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Eleştirenlere baktığımda daha dün bu kavganın içinde olduklarını görüyorum.

Düşünsenize bu ülkede iktidar olmayı hesap eden ana muhalefet partisi CTP dahi ekonomik programını hala açıklamadı. Vatandaş bazı ya da birçok konuyu unutuyor ama biz gazeteciler unutmuyoruz işte.

Ülkenin kalkınması ve refahı umarım kesintiye uğramadan ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Hayırlısı ile şu belediye seçimleri geçsin bakalım ne sürpriz değişiklikler bekliyor bizi !

***************

ABDULLAH HOCA'YA GEÇMİŞLER OLSUN

Daha önceki sabah Lefkoşa Meritteki bir etkinlikte beraberdik DAÜ Rektörü Prof Dr Abdullah Öztoprak'la. Toplantıdan fırsat buldukça kalkıp yanıma geldi ve konuştuk, her geldiğinde de geri çağrıldı. Hayat işte insan başına ne geleceğini bilemiyor ki. Hocam alınmayın ama şu futbol işi hep sakat iştir ne işiniz vardı yeşil sahalarda, futbolcu musunuz siz? Yürekten geçmiş olsun diyorum. Çok sevildiğinizi bilin.

***************

LATİFOĞLU KAYBOLMUŞ

Hür-İş Federasyonu başkanı Yakup latifoğlu güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre kaybolmuş. Ne bir açıklaması çıkıyor sosyal olaylar karşısında ne de bir ses veriyormuş. Şimdi Arslan Bıçaklı bana kızacak ama o hala ekranlarda daha dün bir TV kanalında Ercan'ın özelleştirmesini eleştiriyordu. Arslan başkan aynı Arslan başkan. yahu Yakup başkan nerdesiniz? İstanbula bizsiz mi gittiniz yoksa?

**************

ŞONYA NİÇİN BAYRAK TUTMADI?

Demokrat partinin dün öğleden sonra Lefkoşa Citroen ışıklarında bayrak sallama etkinliği vardı. CTP yaparda onlar hiç geri kalır mı? tesadüfen bende oradan geçiyorum, malum dereboyu Lefkoşanın tek renkli caddesi biraz moralim düzelsin dedim, bir de baktım ki DP Genel Sekreteri Bengü Şonya ile LTB Meclis üyesi adayı Rauf Denktaş yan yana duruyorlar. Ne birinde ne öbüründe bayrak yok. Oldu mu şimdi? Duyduğuma göre yeni anket sonuçları heyecanınızı doruğa çıkarmış, bayrak tutma işini de başkalarına yüklemişsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.