Açıkla bu mafyayı

Yayın Tarihi: 01/04/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Çok gerekmedikçe hafta sonu yazmam, bu nedenle hafta başı olmasını iple çektim. CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy'un bir açıklaması oldu. Akansoy'un açıklamasının anlaşılabilmesi için kısa bir alıntı yapıyorum ilgili internet gazetelerinin birinden "Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Lefkoşa'da devam eden seçim yarışında kirli ittifakların kurulduğu iddia etti."Belediyeye çöreklenmiş aynı mafya bir partinin adayını destekliyor. Belediyede kurdukları korku imparatorluğunu şimdi de Lefkoşa'da, Surlariçi'nde yarattılar. Bu nasıl doğru, dürüst siyaset" diyen Akansoy, bu ittifakın araştırılmasını ve Lefkoşalı tarafından sandık başında hesabının sorulmasını istedi. "haberkibris.com""""""""

Akansoy'un bu açıklaması tüm internet gazetelerinde manşet olurken CTP'nin yayın organı da bunu manşetten verdi. Neticede Ana muhalefet partisinin ikinci adamı önemli bir iddia kokuyor ortaya. Muhalefet etmek, kendi adayını temiz ve kazanması gereken biri olarak gösterirken diğer adayları da yıpratmaya çalışmak ne yazık ki politikanın geleneğidir. Dünyanın birçok yerinde bu böyledir. Ancak ortaya ciddi bir iddia atıyorsanız, bunu ve ilişkilerini korkmadan açıklayacaksınız.

Belediyenin son macerası UBP-DP ortaklığında geçti. Bu açıklamasında Akansoy bu iki partiyi mi kastediyor? Sonra bahsettiği mafya ya da mafyalar ve kirli ilişkiler nedir? Nedir bu mafyanın adı?

Son üç yıldır belediyenin kötü yönetildiğini ciddi yanlışlar yapıldığını hepimiz biliyor ve teslim ediyoruz ancak Ana Muhalefetin iki numaralı ismi bu denli açık ve net ifadeler kullanıyorsa ve savcılığı, polisi YSK'yı harekete geçirmiyorsa iddia ettiği kirli ilişkilere göz yummaktadır ve bu kirli ilişkilere girdiği iddia ettiği siyasi parti, kişi ya da mafya diye adlandırdığı kişilere imtiyaz göstermiş duruma düşmektedir Sn Akansoy.

Siyaset naif açıklamalarla sürdürülebilecek bir olgu değildir ya da ben bir tv kanalına çıktım bunu ifade ettim geçti gitti diyebileceğiniz bir durum değildir siyaset.

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy'un kendi adayına destek sağlamak amacıyla "Belediyeye çöreklenmiş aynı mafya bir partinin adayını destekliyor" o nedenle Lefkoşalı bunun hesabını sorsun deyip kaçak dövüşmek bir genel sekretere yakışmaz.

Asım bey bu kadar Lefkoşalıyı seviyorsa bir suç duyurusu hazırlar,kanıtlarıyla, delilleriyle birlikte alır gazeteci ordusunu yanına gider ilgili parti ve mafya kimse onu polise şikayet eder. Çamur at izi kalsın politikası CTP'ye yakışan bir politika olmamalı.

Sn Akansoy'un bu açıklaması Kadri beyin de aleyhine döner. Tüm adaylar çıktığı televizyon programlarında birbirlerine karşın son derece efendi davranıyorlar, kırmadan seviyeli bir şekilde bu seçim yarışını götürüyorlar. Şimdi siz kalkar ve derseniz "Belediyeye çöreklenmiş aynı mafya bir partinin adayını destekliyor", o zaman biz gazetecilere de kim bunlar diye sorgulamak düşer.

Madem ki Sn Akansoy mafya ve ilgili parti ilişkilerini biliyor, elinde kanıtları varsa bu tür bir ilişkiyi tüm kamuoyuna açıklamakla mükelleftir. Açıklasın ve korusun hepimizi bu partiden ve mafyadan ama lafınan değil belgelerle, delillerle ki inanalım.

Araştırılsın bulunsun diye de bir ekleme yapıyor açıklamasında iddiayı ortaya atmakla bunu araştırıp bulmak ve polise şikayet etmek de size kalmış oluyor Asım bey. LTB yarışında hiçbir partinin hiçbir mafya ile ilişkisi olduğuna olduğuna ben inanmıyorum. Bu tür bir açıklamayla ne yazık ki asım bey adayların bazılarını töhmet altına almıştır.

Asım Akansoy belki farkında değil ama hem kendini hem de partisini "Belediyeye çöreklenmiş aynı mafya bir partinin adayını destekliyor" ifadesiyle çok zor duruma düşürmüştür.

Eğer bu ülkeyi çoğu zaman yönetmeye aday olduğunu iddia eden bir partiyse CTP-BG, ilgili parti ve mafyayı delilleriyle, belgeleriyle açıklamak ve bu kirli ilişkiyi ispatlamak durumuna getirilmiştir Akansoy tarafından.

CTP gibi siyasi kalitesi yüksek bir partiyi dayanaksız ve delilsiz açıklamalarla toplum önünde zor duruma düşürmemeli kimse.

******************

ATAKANLI KAHVALTILARA HEP YALNIZ GİDİYOR

UBP Dikmen Örgüt başkanı Atilla Atakan'lı siyasette şu günlerde kendisine büyük hedefler koymuş durumda. Bu nedenle UBP Girne vekillerini hiç bırakmıyor. Dün sabah Girne Limanında Necdet Numan ve Ergün Serdaroğlu ile bir kahvaltı yapmışsın. Çalışmak iyidir de Girneli vekiller arasında şu denge işini iyi gözet sonra sıkıntı olmasın. Mesela İlkay Kamil sana kırgınmış diye duydum.

**************

İNANGİL'İN FERYADINI DUYUN

Haspolat muhtarı Cemal İnangil aradı geçtiğimiz gün. Haspolat'ın sokak lambalarının kesik olmasından ve yanmamasından şikayetçi oldu hayli. "Elektrik kurumu gelsin baksın gece insanlar sokakta korkar yürümeye" dedi. Elektrik kurumu müdürünün dikkatine getiriyorum bu konuyu. Hocam bir el atın Haspolatın karanlığına.

*************

AYTAÇ YILDIRIM CEVAP HAKKINI KULLANDI

LAÜ Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd Doç Aytaç Yıldırım'ın öğrencilerine kötü davrandığı yönünde hayli şikayet aldığımı ve LAÜ Rektörü Ahmet Göksel'i bu durumu kontrol etmeye çağırmamın ardından Aytaç Hoca beni aradı ve buluşup bir kahve içtik. Üniversite adına yaptığı işleri ve icraatları anlattı ve ne yazık ki üniversite içerisinde mesleki bir takım hazımsızlıklardan ötürü kendisine bu tür oyunlar oynanmak istendiğini anlattı bana. Uzun uzun LAÜ için yapmayı planladıklarını konuştuk.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları