Sayıştay raporlarında neler var neler

Yayın Tarihi: 03/04/13 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Masa başına kurulup yazı yazmaya başlamadan önce ne kadar dar ve kısıtlı bir gündemle hayat sürdüğümüzü fark ederim ve bu hissiyatı hergün yaşarım. Birçok meslektaşımla konuştuğumda da aynı sıkıntılardan muzdarip olduklarını öğrenirim.

Malum Pazar gününe kadar olan gündemimiz Lefkoşa seçimleri ya sonrası sonrasının da konuları hazır; LTB'de yaşanacak grevler, kavgalar ve dahası. Yani yine dar bir gündemle karşı karşıya geleceğiz. Mesele konu bulup yazmak değil mesele daha değerli gündemler yaratabilmek ülkede. Bu da ne yazık ki şimdilik olmuyor.

Dün yazımın sonunda Lefkoşa Belediyesi'nin nasıl bu hale geldiğini ele alacağımı ifade etmiştim. "bu üslupta çocukluğumuzda izlediğimiz TRT programlarındaki konuşma stiline benzedi ha".

Malum belediye seçim haftasındayız ya hade gelin bir LTB belgeseli izleteyim size. Şemi Bora ile Kutlay Erk'in yarıştığı günler. CTP'nin arkasında sağlam bir Barış rüzgarı esiyor. Kutlay bey o rüzgarın hızıyla seçimlere giriyor ve yarışı göğüslüyor haliyle. LTB'yi devrediyor Şemi Bora. Belediyenin kasasında 2 trilyon artı ile hem de. Sayıştay raporlarıyla sabittir bu konu.

Elbette ki Kutlay Erk Lefkoşa için güzel şeyler yapıyor. Şimdi adama hiçbirşey yapmadın dersek hem haksızlık hem ayıp etmiş oluruz. CTP-DP Hükümeti dönemi. CTP'nin arkasında öyle bir rüzgar var ki hepimiz CTP'liyiz o zamanlar. CTP'ye vatan haini diyenlerimiz de buna dahil.

Derken yine seçimler oluyor. Cemal Bulutoğluları aslen UBP'li olmasına karşın Derviş Eroğlu'nun kapısına dayanıyor aday olmak için. Ancak UBP Cemal Bulutoğlularını aday yapmayınca tutuyor DP'nin yolunu ve DP'den aday oluyor. El sıkışıyorlar Serdar Denktaş ile. Hatta Cemal bey açıklıyor da UBP beni kabul etseydi UBP'den aday olacaktım diye. Cemal başkanda o zamanlar para Ğani Ğani. Öyle bir para harcıyor ki seçimlere çok az bir farkla da olsa Demokrat Parti amiral gemisini ele geçiriyor "bu amiral kelimesinden de nefret ediyorum".

Bu yenilginin ardından yıllar sonra Kutlay Erk bana konuk olarak katıldığı bir programda "bana partim seçimi kaybettirdi, kaybedeyim diye çalışanlar oldu" diye bir itirafta bulunacaktı. O nedenle yazdım geçtiğimiz gün Kadri beye oy vermeyecek birçok CTP'li var diye. CTP derin bir partidir, bunların olmasını ben normal karşılıyorum.

Velhasıl kelam Kutlay Erk 20 trilyon borç ve 141 artı istihdamla LTB'yi Cemal Bulutoğlularına teslim eder. Cemal başkan tabiatıyla söz dinleyen biri değildir. Yüreği son derece iyidir ama asi bir yapısı vardır.

Derken yıllar geçer Cemal Başkana kim şunu işe al bunu işe al beni işe al derse Cemal Başkan onları kırmaz ve işe alır, DP ile yaşadığı serüven bittiğinde DP döneminde Cemal başkanın işe aldığı genç sayısı 411'i aşmıştır bile, trilyonlarca borç da üstüne tuz biber.

Hiç unutmam o zamanlar Serdar Başkana danışmanlık yapıyor ve Demokrat Bakışa bakıyorum. Güvenilir bir kaynak beni arayarak Cemal Başkan bu hafta kesin UBP'ye geçiyor bildir diye bilgi geçiyor. Serdar başkanın yanına çıkıyorum ve durumu izah ediyorum, Serdar başkan Cemal Bulutoğluları'nı arayıp dedikoduların arttığını ve aslı olup olmadığını soruyor. Reddediyor haliyle Cemal başkan bunu. Aldattığını kim kabul etmiş ki bugüne kadar.

Görüşmek için partiye çağırıyor ertesi güne, çok sürmüyor aynı hafta Cemal başkan Demokrat Parti'den istifa ediyor. Serdar başkanın siyasetteki son beş senesi ömründen ömür götürmüştür sanırım, kolay değil.

Derken Cemal Başkan UBP'ye katılır ve kader Demokrat Parti'yi eski adayını bir kez daha desteklemekle yüzyüze getirir.

Cemal başkan % 58'lik bir oyla adeta tüm Lefkoşa'yı sallar ve sonrası kabus dolu yıllar LTB ve çalışanları için. Haa unutmadan Cemal başkanın UBP'deki son adaylığının zorlayarak da olduğunu belirtmekte fayda var.

BAŞBAKAN KÜÇÜK SON DERECE ONURLU DAVRANDI

LTB'de yaşanan sorunlarla ilgili sürekli UBP ve Başbakan İrsen Küçük kötülenir ya aslında tebrik etmek gerekir İrsen beyi. Belediyenin kötü gidişatını kurtarmak için defalarca kez para aktarımı yapan İrsen Küçüktür. Başbakan olarak hiç de böyle bir yükümlülüğü olmamasına karşın. Konu artık ülke sorunu haline gelmiştir demek kimseyi para verme konusunda zorlama hakkını tanımaz. Dahası Türkiye Başbakanı Sn Erdoğan ile toplantı esnasında LTB'nin kurtuluş biletini yaratan da İrsen Küçük'tür. Uzun vadeli ve düşük faizle geri ödenecek hayli yüksek kredi miktarını alan ve hala Ziraat bankasında kullanılmayı bekleyen paranın da mimarı da Başbakandır.

Beyler canınız sıkılırsa sıkılır ama bunlar da gerçekler, kusura bakmayın. Bu nedenle UBP yıktı bozdu mahvetti yine mi UBP'ye oy vereceksiniz martavalını kimse okumasın.

CTP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ PEKÇOK YANLIŞA İMZA KOYDU

Geçtiğimiz hafta dört büyük partinin Lefkoşa ilçe başkanları bende konuktu. UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu'nun Sayıştay raporlarına dayandırarak yaptığı konuşma tüm toplum tarafından inanılmaz takdir topladı. Kimseyi suçlamadan resmi belgeleri koydu orta yere. İnsan o raporları karıştırınca vay be diyor sadece.

Şu an CTP'nin eleştirdiği pek çok kararın altında CTP'li belediye meclis üyelerinin imzası olduğunu Sayıştay raporlarını alın inceleyin görürsünüz.

Seçimi kimin kazanacağı tabii ki önemli. Çünkü göstereceği başarısızlık ki çok yüksek ihtimaldir hem partisini hem kendi siyasi yaşamını tehlikeye atacaktır.

Sertoğlu'nun kazanma şansının on derece yüksek olduğu yönündeki iddiamın arkasındayım, dünkü yazıma bir daha göz atın.

************

YÜCEMÖZGENER CEVAP HAKKINI KULLANDI

Haspolat Muhtarı Cemal İnangil'in Elektrik Kurumuna yönelik şikayetlerini dün kaleme almıştım. Haspolatta elektrik direklerinin lambalarının yanmadığından şikayetçi olmuştu. Elektrik Kurumu Lefkoşa Bölge Amiri Yücem Özgener dün beni arayarak cevap hakkını kullandı. Özgener " yazınızı üzülerek okudum, geçtiğimiz hafta sizinde bildiğiniz gibi büyü fırtınalar yaşadık ülkemizde. Haspolatta bundan nasibini aldı, elektriksiz kalan evlere anında müdahale ettik ve bölgenin elektrik sorunuyla sürekli ilgileniyoruz. Ancak Haspolat Muhtarı Sn İnangil sürekli bizi telefonla arayarak rahatsızlık veriyor. Şikayetlerini her defasında dikkate almamıza karşın gidip baktığımızda bir sorun bulmuyoruz, olanı da zaten gidermek için çalışıyoruz" dedi. Yahu muhtar ben ancak bu kadar kibar aktarabilirdim amirin söylediklerini, sen de felaket tellallığı yapma Allah aşkına.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.