Kabine değişmeli

Yayın Tarihi: 12/04/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Kabine değişiklikleri her zaman zordur ve biraz sancılı olur. Her hükümet başkanı bunu hisseder ve yaşar. Gazetelerin manşetlerine taşındı kabinenin değişip değişmeyeceği. Başbakan İrsen Küçük kabinenin değişmeyeceğini dün bir basın bildirisiyle duyurdu.

Neticede Başbakan İrsen Küçük kabinede istediği zaman ve istediği şekilde bir değişiklik yapma cesareti ve gücüne muktedirdir. İrsen beyin son bir yıl içerisinde siyasette kat ettiği yol kendisine çok ciddi tecrübeler kazandırmışı. Bilirsiniz insan her gün her an yeni tecrübeler kazanır ve öğrenir. Bu nedenle ben İrsen beyi bir yıl öncesine kadar daha da profesyonelleşmiş bulurum.

Ben kabinenin değişmesi gerektiği inancındayım. Kabinenin bir kısmı verimli çalışmamaktadır ne yazık ki, dahası bazı bakanlar kendi aklınca güç gösterisi yapma telaşına düşmüşlerdir. Bu durum o kadar bir aşikar hale geldi ki artık sokaktaki vatandaş konuşur oldu. Bir hükümetin prestiji ve saygınlığı son derece önemlidir.

Önemli bir kurultay süreci atlattık, ne yaşandıysa yaşandı. Koca parti kan davası güdecek değil. UBP'nin önemli değerleri var, biz bu değerlerin bazılarını küsler grubu içerisinde adlandırdık düne kadar ama dün dünde kalmıştır. Bir yıl sonra genel seçim ve belediye seçimleri vardır ve sonrasında UBP kurultayı. Tüm bu süreci Sn Başbakanın son derece iyi yönetmesi gerekiyor. LTB seçimlerinde UBP'nin aldığı oy her ne kadar UBP'nin başarısını anlatmıyor olsa da ciddi küs bir yapının olduğunu gösterir bize. İşte kan değişimi ve yeni bir vizyonla halk karşısına çıkma hareketi UBP'yi toparlayacaktır.

Bu nedenle kabinenin değişmesi, küslerin kazanılması ve yeni vizyon konulması kaçınılmaz bir gerekliliktir.

BÜROKRATLARDA DA DEĞİŞİM ŞART

Özellikle kurultay sürecinde bazı müdür ve müsteşarlar aleni olarak Başbakan İrsen Küçük'ün aleyhine çalışmışlardır. Bu suçtur, İrsen beyin lehine çalışsalar da suçtur. Sen oraya başbakan tarafından atanmış bir müdür ve müsteşarsın, görevin Devletin yönetimini sağlamak ve halka hizmet etmektir, Başbakanın devrilmesi için çalışmak değil. Bu nedenle İrsen bey hızlı bir şekilde bürokratları da değişme yoluna gitmelidir.

Herkesin anlaması gereken bir gerçek var, kimse tek başına bir güç değildir ve hiçbir bakan, vekil, örgüt başkanı, ilçe başkanı tek başına bir güçmüş gibi davranamaz. İşte bir kabine ve vizyon yenilenmesi siyasi disiplini de beraberinde getirecektir.

***************

ŞONYA'NIN YERİNE BÜLENT BERKAY MI?

Demokrat Parti Genel sekreteri Bengü Şonya'nın istifasını sunmasının ardından, gözler yeni genel sekreterin kim olacağına çevrildi. Tabii Şonya'nın istifasını dün gece parti meclisi değerlendirmeye aldı. Bana güvenilir kaynaklardan gelen bilgiye göre Şonya'nın istifası eğer kabul edilirse yerine Bülent Berkay'ın getirileceği yönünde. Tabii Şonya'nın DP'ye kazandırdıklarını bir başkası kolay kolay sağlayabilecek mi kuşkum var. DP Genel Başkanı dün bir programda DP'nin aldığı % 22'lik oyun kendisinin başarısı olduğunu söylediğini öğrendim. Herkes biliyor ki Serdar bey son birkaç aydır DP'ye konsantre olabilmiş durumda ve bu başarıda en az katkı ona ait. Katkının büyüğünün Bengü Şonya'ya ait olduğu birçok insan teslim ediyor. Bu arada Bengü beyden hala haber alamıyoruz, yakın arkadaşlarının dahi telefonlarına bakmıyormuş. Vazgeçtim puroyu biz ısmarlarız.

**********

ARABACIOĞLU "EROĞLU VE KAŞİF'TEN ŞİKAYET Mİ ETTİ"?

Demokrat Parti'nin dün toplanan parti meclisinden bazı anekdotlar elime ulaştı. İddiaya göre Mustafa Arabacıoğludün akşam 19,30-20,00 saatlerinde DP parti meclisinde kürsüden yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Ahmet Kaşif'in kendisini desteklemediğinden yakınmış, DP'nin sandık görevlilerinin yeteri kadar seçime müdahil olmadığından yakınmış ve aldığı oyu başarılı olarak değerlendirmiş. Yani şimdi Sn Arabacıoğlu ,Sn Eroğlu ile Kaşif'ten destek sözü mü aldı? Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesini bir gazeteci olarak talep ediyorum. Tabii bana ulaşan bilgilerin güvenilir olduğuna inanıyorum ve bu iddiaları yanıtlamaya davet ediyorum kendisini.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.