Üstel, Danimarka'yı çekti aldı

Yayın Tarihi: 15/04/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ne zaman O'nunla ilgili yazı yazsam birkaç siyasi beni hep bir yerlere şikayet etmiştir. Hani bazı insanlar vardır okkası ağır gelir derler galiba bazılarımız o gruba giriyor. Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel'den bahsediyorum. Ülke turizmini hayal bile edilemeyecek yerlere aldı taşıdı.

Zamanında bazı bakanlar İngiltere'ye fuarlara bile katılmaktan korkarken ya da bazı turizm bakanları medya ile arasına taş duvarlar örerken Ünal Üstel hem bakanlığın kapısını hem de hem de kendi dünyasını medyaya çekinmeden açtı.

Bakan atanmazdan birkaç gün önce adı İçişleri bakanlığında geçiyordu hatta o zamanlar aldığım güvenilir bilgiler İçişleri bakanı olacağı yönündeydi, son anda öyle anlıyorum ki bazı dengeler değişti Turizm bakanı oldu. İyi ki de olmuş diyorum şimdi. Hem Girneli bir vekil hem de turizmde derinleşmiş bir aile geçmişi var Ünal beyin.

KKTC'ye dünya'dan bağlanan onlarca destinasyona neredeyse her ay yenisi değil yenileri ekleniyor. Almanya'nın ardından işte bu gece de Danimarka'dan charter seferi başlayacak.

Turizm'de eskiden ambargodan bahsedilirdi şimdi dikkatinizi çekerim kimsenin ambargodan bahsettiği yok.

Tabii yurt dışından gelen turist kalitesinin çok da iyi olduğunu söyleyemeyiz. Şimdilik gelen turistler açıkçası fakir turistler, bu yönünü restoran işletmecileri sert bir dille eleştiriyor dahası tur operatörlerinin restorancılara para ödemedikleri de bir diğer eksi durum ancak bunun Turizm bakanlığının vizyon ve çalışmalarıyla çok direkt bağlantısı yok. Var ama yok. Tur operatörlerine verilen teşviklere farklı bir boyut getirilebilir. Bakan Üstel, restorancıları en yakın zamanda ziyaret ederse teşvikler konusunda hayli şikayet dinleyebilir ve bu şikayetler Bakanlığın teşvik ödemeleri konusunda daha dikkatli davranmasını sağlar en azından.

Dediğim gibi şu an ki durumda gelen turist fakir mi zengin mi, ya da parayı az mı harcar çok mu harcar bakacak lüksümüz yok.

Önemli olan KKTC'ye yönelik destinasyonların artması ve birçok farklı ülkeden adaya turist gelmesi. Memnun kalan turist haliyle bir daha gelme ihtimaline sahip.

Çok uzun yıllar sonra artık oteller kış mevsiminde de yarının üstünde doluluk oranına sahip, yaz aylarında otellerin tam dolu olarak çalışacağını Ünal beyden işitmiştim.

Bu son derece önemli. Tabi Bakan Üstel'e başka görevlerde düşüyor, otel ve restoran işletmelerine daha ucuz elektrik uygulaması başlatmak. Elektrik hayli pahalı ve düşük karla çalışan otellerin yüksek elektrik ödemesi onları kelime anlamıyla sürümden kazanır hale getirdi. İşte buna merkezi hükümetten bir indirim yaptırmak lazım.

Başa dönecek olursak Danimarka'dan bu gece başlatılacak seferlerin gelecekte başka önemli kapıları KKTC'ye açacağını hepimiz biliyoruz. Hele hele Almanya son derece önemli.

Geçmiş yıllarda dönemin ulaştırma bakanı Salih Usar bu konuda verdiği sözü tutmamış ve öger turla yapılan protokolü sekteye uğratmıştı. Bu tür yanlışların olması artık imkansız çünkü kendi havayolu şirketimiz yok.

En çok bakan değiştiren Turizm bakanlığının umarım şimdiki kaderi devam eder. En çok istikrara ihtiyaç duyan ve ülke gelirlerini ve imajını yukarıya çeken bir bakanlığı yönetiyor Ünal bey.

Hem de dosta düşmana karşı…

****************

DENKTAŞ, CTP'Yİ SOLLADI

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, batmak üzere olan Kıbrıs Havayollarını % 50 ortak olma koşuluyla kurtarılması konusunda Rum yönetimine önerilerde bulunmaya ve yardım etmeye hazır olduğunu duyurdu. Denktaş'ın bu yardım önerisinden maksadı iki halkı yakınlaştırmak. Rumların böyle bir öneriye ilgiyle bakmayacaklarını biliyoruz ama Serdar beyin bu tavrı CTP'yi solladığını gösteriyor bize. Eskiden Rum-Türk yakınlaşmasını CTP yapardı şimdi bu yakınlaşma mücadelesi merkez sağa kaydı anlaşılan. Gerçi Serdar beyin yakın siyasi ittifakı olan Cumhurbaşkanı Eroğlu böyle bir öneriye sıcak bakmaz diye düşünüyorum. Yok mu açıklama yapacak bir sosyalist? Pardon CTP'li?

*****************

FATURA ÖZTÜRK'E Mİ KESİLMEK İSTENDİ?

En nihayet DP Genel Sekreteri Bengü Şonya'nın istifası külliyen reddedildi, Şonya yuvada kaldı, gerginlik sona erdi. Benim sevindim tek konu ise puro ısmarlamaktan kurtuldum. Yalnız önceki akşam ki parti meclisinde Arabacıoğlu'nun seçimi kaybetmesi ilçe başkanlarına özellikle Lefkoşa İlçe Başkanı kemal Öztürk'e yüklenmeye çalışılmış. Serdar Başkan ile Erhan Arıklı hocam bu yönde sert konuşmalar yapmışlar, net değil ama işaret ederek. Halbuki ilçe başkanlarının ya da Kemal başkanın ne kabahati var? Arabacıoğlu alması gerekenden bile iyi bir oy aldı.

***************

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları