Ve Soyer aday

Yayın Tarihi: 23/04/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Her gazetecinin her parti de güvenilir kaynakları vardır, aynen hüddamları olan hocalar gibi. Ben parti içindeki kaynaklarıma her zaman çok güvenmişimdir. Çünkü iyi dostluklar neticesinde oluşur bu tür ilişkiler. Düşünsenize bir partinin parti meclisinde kürsüden yapılan konuşmaları bile öğrenip yazıyorsam! Bunlar meslekte ilişkiyle bağlantılı.

Dün akşam saatlerinde CTP içerisinde yaptığım derin sondajlar sonucunda Ferdi Sabit Soyer'in aday olduğunu ve bunu her an açıklayabileceğini öğrendim. Ferdi beyin aday olup olmaması son derece önemli. Olaya birkaç açıdan bakmak lazım, gelin duyduklarımı hem sizlerle paylaşayım hem değerlendirelim.

SOYER ADAY OLURSA KAZANIR MI?

Bu sorunun cev abı net olarak evet değil, belki evet. Belki gelenekçi belediye başkanları ile vekiller Ferdi beyi destekleyecek ama en önemlisi İkinci Cumhurbaşkanı Talat'ın Ferdi beyi destekleyip desteklemeyeceği. Geçtiğimiz kurultay Ferdi beye çekil diyen Sn Talat'tan başkası değildi. Yine güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Sn Talat, Soyer'i destekleyeceğini kapalı kapılar arkasında belirtmiş. Ama bu işin adı siyaset ve kimin kimi ne ölçüde destekleyeceğini, hele CTP gibi bir parti de seçim bitince anlaşılır artık.

KALYONCU DA ADAY OLABİLİR

CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu önceki kurultayın en popüler yarışçılarından biriydi. Örgütçü kimliğinden ötürü iyi bir oy almıştı. Ferdi beyin aday olması halinde aday olmayacağını aksi takdirde aday olacağını ifade etmişti Ömer bey; ancak yine aldığım bilgilere göre Ömer aday olmayı düşündüğünü bazı dostlarıyla paylaştı. Kalyoncu-Talat dostluğunu bilmeyen yok; bu nokta da Sn Talat kimi destekleyecek ve nasıl gelişecek süreç hakikaten merak ediyorum.

YORGANCIOĞLU MUTLAKA BİR SEÇİM GEÇİRMELİ

Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme meselesi var. Açık yüreklilikle belirtmek isterim ki Özkan başkan CTP genel başkanı olduktan sonra kendisiyle sadece bir defa canlı yayın yapma fırsatım oldu. Sonraki davetlerimin her birine bir bahane bulmak suretiyle katılmadı. Sonra baktım ki pek medyatik bir başkan değil. Tabii bu ülkeyi yönetmeye aday bir genel başkanı sadece medyadaki demeçlerinden tanımamayı tercih ederdim bir gazeteci olarak.

Ama hiç seçim görmemiş bir genel başkanı da acımasızca eleştirmek doğru olmaz. LTB seçimlerinde CTP'nin başarısını sakın Yorgancıoğlu'nun başarısı diye değerlendirmeyin.

Sonuç olarak Ferdi bey her an genel başkanlığa adaylığını açıklayabilir. Kim bilir belki de ben bu yazıyı yazmakta geç bile kalmış olabilirim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.