Sıradan, klasik ve alışılmış

Yayın Tarihi: 24/04/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Köşe yazısı yazmayı doğum yapmaya benzetiyorum ben. Ben hiç doğum yapmadım ama her gün ortaya ne çıkaracağınızın kimsenin umurunda olmasa da artık sizin, kendinizin çok umurunda oluyor. Eskiden ev ödevi derdim köşe yazısı yazmaya şimdi doğum yapmak diyorum. Sevgili Rasıh'ın geçen gün kü yazısını okudum da yeni medya dünyasından bahsediyordu. Aslında haksız da sayılmaz bizden başka herkes köşe yazarı, muhabir oluverdi. Fotoğrafı yayınla altına iki cümle yorumu da yap, al sana haber.

Tabii ki öyle değil ama insanın öğrenme isteği ya da bildirme isteği herşeyi kolaylaştırdı ama sahteleştirdi de. Hızlı ve kısa olan herşey insanı mutsuz eder.

Doğum demişken, dün ülkemizin tanınmış kadın doğum uzmanlarından Dr Faiz Sucuoğlu aradı, siyasete dair uzun uzun konuştuk. Kendisi bildiğiniz gibi UBP Lefkoşa İlçe Başkanı. Ne konuştuğumuzu külliyen yazacak değilim ama UBP'deki iç huzurun bir an önce sağlanması gerektiğine yönelik güçlü bir inancı var ve ekliyor "bu barış sağlanmazsa seneye seçimlerde çok zorluk çekeceğiz". Bunu yazmaktan çekinmiyorum çünkü Faiz bey, UBP'nin toparlanması konusundaki görüşlerini canlı yayınlarda da çekinmeden söylüyor ve haklı.

Benim kabinenin değişeceğine yönelik hala bir umudum var, belki olmayacak gibi gözüküyor ama unutmayın, dolan bardak mutlaka taşar, taşırtmamak lazım.

Güya 23 nisan ya dün; bana kaç yaşındasın diye sorduklarında yaşımı söylediklerim "uu sen çocuksun hala" diye yapıştırırlar; bunu hatırladım ve dostum Uygar'ı da alıp Girne limanına bir küba tüttürmeye gittim. Hava, deniz, liman ve güzel turistler vardı ama otur oturabilirsen, inanılmaz lağım ve mazot kokusu.

Memleketim işte, eskiden çekirdek ve çirkin turistler vardı, onlar kayboldu ama şimdi de petrol istasyonu gibi kokuyor. Ahh San Fransisco diyesi geliyor insanın, gidenler bilir. Bizdeki daha güzel ama yüzüne güzel bakan yok.

Haber ajanslarına bakarken Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun açıklamalarına takıldı gözüm, malzeme çıkar mı diye şöyle bir baktım. Umutsuzluğum biraz daha filizlendi içimde. Klasik, sıradan ve laf ola. Ayakkabı bile almaya gittiğinizde yanınıza birini alırsınız; ne alacağınızı bilmediğinizden değil size fikir versin ve yardım etsin diye. Olmuyorsa olmuyor.

Sosyal hayatlarımızda farklı değil. Sıradan, klasik ve alışılmış. Ölmediğimiz her gün aynı şeyleri yapmaya devam ediyoruz, farklı hiçbir şey sunamıyoruz ne kendimize ne çevremize.

Kim bilir belki de herşey olması gerektiği gibi gidiyordur, herkes koca gövdesini dışarıda unutmuş deve kuşu misali.

*************

ÇEVRE DAİRESİ'NİN DİKKATİNE

Çevre bakanlığına bağlı olarak çalışan Çevre Dairesi son zamanlarda yaptığı denetimlerle dikkat çekiyor. Madem ki kesilenceazalar var denetim de yapılıyor demektir. Öyleyse önemli bir ihbarda bulunayım dedim. Hem de çok önemli bir ihbar. Girne Yat limanına son zamanlarda oturmaya gidenler bilecektir, inanılmaz bir lağım ve mazot kokusu var. Bu da yat limanındaki kirliliğin ciddi boyutlara geldiğini gösteriyor bizlere. Turizm bakanlığının yat limanı ile ilgili sürpriz açılımları olacağını geçtiğimiz haftaki sohbetimizde Bakan Üstel bana anlatmıştı. Bu kadar ağır ve pis kokunun bulunudğu bir yerde yapacağınız tüm yenilikler sadece suya yazılmış yazı olarak kalır, bu nedenle şu deniz kirliliğine acil bir el atmanız gerekiyor.

**********

HASİPOĞLU'NUN DİKKATİNE

Sağlık Bakanımız Ertuğrul Hasipoğlu şu sıralar eczacıları hayli kızdırmış. Eczacıların hepsi Bakan Hasipoğlu'na karşı büyük bir hareket gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Dünyanın bir çok yerinde vitamin mağazaları olur ve eczanelerden bağımsız olur ancak ülkemizin nüfusu eczanelerin kazancını bölmeye hiç müsait değil. Bu kararınızı bir daha gözden geçirin

*************

NAMSOY GENEL SEKRETERLİĞİ BIRAKIR MI?

UBP Genel sekreteri ve Lapta Belediye başkanı Fuat Namsoy hem karakter hem de siyasi yaşmda çok iyi bir yere sahiptir bu ülkede. Lapta belediye seçimlerinde aldığı % 100'e yakın oy oranı bir yana UBP'nin kriz dönemini inanılmaz başarılı yürütmüştür. Bana Enver Emin'i hatırlatıyor. Belediye seçimlerine 1 yıl kaldı ve bölgesine daha fazla ağırlık vermeye çalıştığını duyuyorum. UBP'de yeni krizlere yelken açmaya hazırlanıyor. Yani zor bir yıl olacak. Parti içinde yeni genel sekreter konusu konuşturulmaya başlandı. Fuat başkan belki bölgesine ağırlık vermeyi istiyor ama Başbakan Küçük yakında hareketlenecek siyaseti On'suz geçirmeyi isteyecek mi? Hayır yeni genel sekreter sevdalıları var, ondan bunu kaleme alıyorum. Sanırım Fuat başkan belediye seçimlerine genel sekreter olarak girecek.

**********

EROL ATAKAN'LA KAHVE…

Ermataş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan'la geçtiğimiz gün buluşup bir kahve içtik. Erol bey, Kıbrıs'ın yetiştirdiği sayılı işadamlarından biri. Dış rekabete ki adını ne isterseniz koyun bu dış rekabet sözcüğünün direnmeyi başaran ve Suat hocanın deyimiyle bu ülkede kökleşmeyi isteyenlerden. Bir kahvelik zamana çok şey sığdırdık ve sosyal hayattan alıntılar yaptık. Yaşama tutunmanın önemini ve kıymetini anlattı Erol bey. Konuşacak ne kadar çok şey olduğunu fark ettim. Bir küba purosu içmeye de sözleştik.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları