Turanlı'ya tepkiler büyüktü "Ama"

Yayın Tarihi: 25/04/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Toplum olarak rahat yaşamaya alıştığımız bir gerçek, sahip olduğumuz menfaatin devam etmesini isteriz hep, bu bizim kanımıza işledi bir kere değişmiyor. Bir de iki yüzlülüğümüz aldı başını gidiyor. Yazıyı okudukça ne söylemeye çalıştığımı anlayacaksınız. T&T işletmelerinin basın toplantısı vardı, kelime anlamıyla bir basın ordusu katıldı, davetliydim ve son derece önemli bir toplantıydı benim içinde. Toplantıya her zaman ki biraz geç katıldım, kapıdan içeriye girdiğimde yüksek sesle bağıran bir adam vardı. Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı'ydı bağıran, sonrada öğrendim ki adamın konuşma stili buymuş. İçimden dedim ki Emrullah bey de Kıbrıslı. Hani bizde pek yavaş konuşamayız ya.

Gazetecilerin bir kısmı tepkiliydi Emrullah beye, bazı gazeteci geçinen bayanlarda gönderme gelmişti hani onu da fark etmedim değil.

T&T İşletmeleri ortaklarından Güliz Kaner, Kaan Kaner ile şirket yöneticileri Serhat Özçelik, Vedat Erbaş ve Mehmet Saydam'ı da oralarda görünce içim rahatladı ve bir köşeye oturdum.

Emrullah bey anlattı, bizim meslektaşlar yüklendi, iyi sabır gösterdi Emrullah bey, ne de olmasa işin ucunda çam devirmek de vardı. Her zaman yaptığım gibi soru sormak yerine sadece dinledim. Otuza yakın gazetecinin içinden 5 kişi soru sordu yanılmıyorsam. Bana göre yarısı güdümlü, yarısı öğrenme amaçlıydı.

Hızla aldığım notlara bakıyorum da şöyle "Emrullah bey tüm iddialara yanıt verme konusunda çok rahattı. Kimseye bir kuruş borcum yok, KDV borcum da yok" dedi ve aslında etrafa yayılan ve Emrullah beyi dinledikten sonra "vay be amma yalan yere dedikodusunu yaptık bu Taş yapının" dediğim bir fotoğraf çıktı karşıma.

Şimdi siz bir havalimanını kiralıyorsanız, haliyle bunun kira parasını ödeyen adamın da hakları doğar ve bu hakları sonuna kadar kullanır. Yazının başına bir bakın o kısmını anlatıyorum. T&T şirketler grubu Ercan Havalimanını kiralamış, yani bizim bir ev kiralamamız gibi, 100 milyon avroya vermiş ama yanlış anlamadıysam henüz sözleşme imzalanmamış. Devlet 100 milyon avronun % 16 kdvsini de istiyor, bu ödeyeceği kdv'yi de kiracılarına yansıtacak. Bundan ötürü Emrullah beye öfke büyüktü. Şöyle bir düşündüm ya ne yapsındı?

Taksiciler şikayetçiymiş, otobüsçüler şikayetçi, uçak şirketleri şikayetçi, 19 örgüt şikayetçi. Emrullah bey diyor ki "ben hepsiyle tek tek konuştum, şikayetleri yok bu adamların, isterseniz telefon açıp hoparlörden dinleteyim", adamcağız bilmiyor ki bazı örgüt başkanları iki yüzlüdür. Ben gazeteci olarak bana başka söyleyip sonra bakanı arayıp beni satan turizmciler de gördüm yıllar öncesinde.

Neyse sonuç olarak yaygara büyük ama Emrullah bey kendinden emin. Şu arttı diyorlar, artmadı belgem var diyor adam, şunları işten atmışsınız diyorlar, atmadım diyor, şunu değiştirmişsiniz diyorlar "evet hatalı bulduk yaptık" diye yanıtlıyor. Emrullah beyi zerre kadar tanımam, sempatik da bir imaj bırakmadı bende, hatta adamın kendini yeteri kadar doğru anlatamadığını da gördüm ama bir gerçeği anladım Emrullah Turanlı diye bir işadamı ortak da bularak, tanınmamış, ateşkesin olduğu, yarın sabah ne olacağını bilmediği bir ülkeye 300 milyon avro yatırma hevesinde, suçlandığı her iddiayı da belgelerle ispatlamaya hazır; şimdi bu adamı dövmeye kalkmanın adabı ne anlamı ne?

Sessiz sedasız toplantıyı dinledim, yemeğimi yedim, diyet de yapmasam bir de içki söyleyecektim kendime. İçim rahat etti.

Karşımda, yarını olmayan bir ülkeye, yatırım yapma konusunda son derece inançlı ve azimli, cebi para dolu bir işadamı gördüm. Ve bu adamı dövmek yerine destekleyeceğim.

****************

KADRİ BEYİN BASIN EKİBİNDE KİM VAR?

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu'yla söyleşi yapmak için cebinden aradım dün. Telefona bir başkası baktı, adını şimdi söylemeyim. Dedim ki "Kadri beyle bir söyleşi yapmak istiyorum, ben falan filan" O da dedi ki "şu an kendisi müsait değil, sorup biz size dönelim". Hiç bozmadan peki dedim. Kardeşim sen benim adımı yazdın mı?, numaramı aldın mı? Nasıl döneceksin sonra bana? Velhasıl kimse dönmedi tabii ki. Olur mu böyle yanlışlar, tabii ki olur. Ama Kadri bey kendinize doğru düzgün bir basın ekibi kurmazsanız, biz sizin oralarda doğru işler yapıp yapmadığınızı öğrenemeyiz hiçbir zaman, size ulaşamazsak da eğer aklımıza göre yazarız, sonra darılmayın.

***************

FERDİ BEYİN SÖYLEDİKLERİ

CTP-BG eski genel başkanı Ferdi Sabit Soyer ile dün kısa bir telefon konuşması yaptık. Yakında güzel bir söyleşi yapacağımızı düşünüyorum. Siyasetteki kalitenin düşmesinden yakındı, üslup ve hitabetin düşmesinden yakındı. Son derece de haklıydı bana göre. Siyasete kaliteli insanlar kazandırılmalı, hem genç hem de olgun. Bu ülkenin değerleri geri planda tutulmamalı, kendini geri planda tutanlarında bu halka karşı sorumlulukları büyük olur. Eskiden ne zevk alırdık siyaset konuşmaktan, şimdi konuşacak bir şeyimiz kalmadı.

****************

SN ÜNLÜSOYER'İN DİKKATİNE

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer dünkü Girne limanıyla ilgili yazım için beni telefonla arattı,müsait değildim bakamadım, sonra da arayan olmadı ama mutlu oldum. Eşref bey çevre konularında hassas ve duyarlı bir müdürdür. Yaptığı işin hakkını veren bir adamdır ama ben hala Girne limanı konusuyla ilgili ne tedbir alacağınızı bilmiyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları