Ersen: "Çevre kirliliği tarih olacak"

Yayın Tarihi: 30/04/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Çevre kirliliği son mu buluyor isimli dünkü köşe yazım son derece yankı uyandırdı ve birçok çevreye duyarlı doğa dostu vatandaşımız beni arayarak konunun ciddiyeti hakkında bilgi aldılar.

Xpertec şirketinin KKTC'de hizmet verme hevesini ben de çok derinlemesine bilmediğim için, böylesine yoğun telefon da alınca, direktörlerin kimler olduğunu araştırdım buldum.

Xpertec direktörü Onur Ersen bey meğerlim Kıbrısa sürekli gidip geliyormuş. Almanya'da son derece tanınmış bir Türk işadamı. Kıbrısta da dostları var ve hem kendisi hem de işadamı dostlarının yatırımlarını KKTC'ye çekmeye çalışan bir Ada dostu.Buluştuk ve bir kahve içtik. Son derece pozitif bir hayat anlayışı var. "KKTC'nin son derece ciddi çevre sorunları var ve gelin görün ki bu sorunlarla baş etmek kolay olduğu kadar da zor. Birçok alandaki sorumluluk Çevre Bakanlığının uhdesinde gibi gözükse de belediyelere de çok iş düşüyor. Öyle inanıyorum ki herkes üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Kıbrıs Türk toplumunu ben uzun yıllardır izliyorum, çalışkan ve dürüst bir toplumdur. Kıbrıs her haliyle güzel bir ülke ancak teknolojik yatırımlar ne yazık ki belli başlı sebeplerden ötürü buraya ya uğrayamamış ya da geç uğramış. Xpertec şirketinin merak eden geçmişini inceleyebilir, her attığı adımı başarıyla sonuçlandırmış bir şirkettir. KKTC'nin endüstriyel atıklarını, hayvani atıklarını geriye dönüştürebilecek bir yatırma ihtiyacı var. Xpertec olarak bizler bu yatırımı bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yönde gerekli başvurularımızı yaptık. Bu yatırım yalnızca bizim için değil Kuzey Kıbrıs için son derece önemli bir yatırım olacak. Düşünsenize hem çevre atıkları artık ülkenizi kirletmeyecek hem de bu atıklardan enerji elde edeceğiz. Başta Başbakan İrsen Küçük olmak üzere Turizm, Çevre ve Kültür Bakanımız Ünal Üstel ile Ekonomi ve Enerji bakanımız Sunat Atun bu yatırıma oldukça pozitif bakıyorlar. KKTC hükümetinin temiz ve yaşanabilir bir KKTC yaratma yönünde ciddi iradesi olduğunu gözlemledik. Hükümet, KKTC'nin menfaatlerini zora sokmayacak her türlü yatırıma sıcak bakıyor. Düşünsenize Kuzey Kıbrısı hem çevre atıklarından kurtaracağız hem de bu atıklardan elektrik üreteceğiz ve yine bu elektriği Kıbrıs Türk halkı kullanacak" dedi ve devam etti uzun uzun anlatmaya.

Hepsini burada yazsam sayfalar yetmez zira çok donanımlı biri Onur bey.

Yine dün yaptığım bazı araştırmalarda Kıb-et'in beş ton, Hacıali işletmelerinin ise aylık 60 ton atığı var ve artık çöplükler bu atıkları kabul etmiyor. Her işletmeci kendi özel arazisine kazıp gömüyor, tabii bu kazılar Güngör çöplüğünde oluyor. Xpertec şirketinin böylesine önemli bir yatırımı KKTC'ye yapacak olması öyle sanıyorum ki ülke insanına ve bu adaya aşık olan herkese çok büyük bir armağan olacak. Bir an evvel bu projenin hayata geçmesi gerektiğine inanıyorum. Her çevre dostu çevre atıklarını ortadan kaldıracak bu yatırıma destek çıkmalı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.