Seçim kaybetmiş bir ekibin hırsı

Yayın Tarihi: 07/05/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Birkaç hafta önce muhalif vekillerin UBP içinde ortaya koymuş oldukları tepkinin ve hareketliliğin kelime anlamıyla menfaate ve çıkara dayalı olduğunu, asıl kavganın hükümet içerisinde görevlendirme olduğunu yazmıştım. Bu yazıyı da yazarken muhalif grup olarak değerlendirdiğimiz ekibin içinde bazı vekilleri ayırmamız gerektiğini de eklemiştim. Bu grubun içinde olup ortaya tepkisini farklı anlamda koyan vekillerde var. Bunu da söylemek lazım.

UBP Güzelyurt vekili Türkay Tokel dün katıldığı bir televizyon programında, Başbakan İrsen Küçük'ün genel sekreterliği kendi gruplarından birine vermesi gerektiğini ve bu yönde bir adım atarak başlanabileceğini ifade etti. Yine duyduğuma göre de üç bakanlık istiyorlar.

Ben bütün mesele manfaate dayalı diye yazdığımda Ahmet Kaşif ile Afet Özcafer bana tepki göstermişti. Kusura bakmayın ama bu kavganın yanlış verildiğini hep söyledim yine söylüyorum. Yani Başbakan Küçük eğer muhalif gruba genel sekreterlik vermezse, bakanlık vermezse sizde hükümeti düşüreceksiniz. Bu yönde alenen açıklamalar da yapılıyor muhalif vekiller tarafından. Bu nasıl bir particiliktir Allah aşkına?

"Ya beni bakan yaparsın ya da seni düşürürüz, Başbakanın partiyi kucaklaması lazım" grubun klişe lafı bu. Peki nasıl kucaklasın Başbakan sizi? "bakanlık versin, genel sekreterlik versin, şunu versin bunu versin".. ee Peki koyun UBP'yi İstanbul borsasına satın parasını da pay edin aranızda. Böyle siyasi anlayış mı olur?

Şimdi ben kalkayım gideyim başbakana ve deyim ki "ey başbakan ya beni müsteşar yapan ya da hergün aleyhine yazarım".. Böyle ahlaksız bir şey isteyebilir miyim başbakandan ben? Nerede görüldü bu? Başbakan İrsen Küçük, hükümetin ve UBP'nin başı olarak neyi takdir ederse onu yapar. Buna da herkes saygı duymak durumundadır. Derviş Eroğlu'nun başbakanlığı döneminde kendisine rakip çıkanlar oldu ve bu insanlar belli oylarda aldılar. Seçimi kaybedince partiden kaçıp gittiler. Örneğin muhalif vekillerin bazıları gidip başka siyasi parti de kurabilirler, en doğal hakları.

Seçim kaybetmiş bir ekip ne diye bu kadar hırs eder anlamadım gitti? Nolacak yani bakan ya da genel sekreter olunca. Bizim bilmediğimiz menfaatleri mi var bu koltukların? İnce hesapları mı var bazılarının. Yani merak eder olduk bu hırsın arkasındaki.

Bir sonraki kurultayda yine birileri rakip olacak İrsen beye, kurultay günü gelene kadar da parti içi muhalefeti de sürüdürebilir bu ekip ama siz işi ya şu makamı ver eğer bu makamı vermezsen görürsün demekle sadece sünnetçi korkusu yayarsınız. Başbakanlık koltuğunda oturan adam da sünnetçiden korkacak bir tip var mı?

Başbakanlıkta bakanlar kurulu olağanüstü toplantısını yaptı ve bu toplantıdan yola devam kararı çıktı. Şimdi merak ediyorum gözü dönen muhalif grup ne yapacak? Hükümeti düşürmek için güvensilik mi verecek meclise? Birinci derece parti disiplin suçudur, bunu yaparlarsa partiden ihracın yolu açılır. Öyle inanıyorum ki Başbakan bunu gözünü kırpmadan yapar, zira iş artık çığırından çıktı.

Peki başka ne yapacaklar? Meclisi mi açmayacaklar? Türkay Tokel televizyon ekranlarında açıklamaya başladı bazı görevler istiyorlar. Artık meclisi açmama yoluna giderlerse bu tavrı menfaatsel olarak yaptıkları külliyen aleni olacaklar ve kamuoyu önündeki desteklerini yitirecekler.

Kaç defa yazdım ama ben yazınca kötü oluyorum; sizin bu kavgayı veriş şekliniz yanlış usta. Şantaj hiçbir zaman istenilen sonuçları vermez, verecek sanırsınız ama vermez.

Şimdilik muhalif grubun yolları kapalı.

Bazı yazamayacağım anektodları da düşündüğüm de yüzümde bir tebessüm oluşuyor.

*************

EKİP FIRTINA GİBİ

Olağan üstü toplanan bakanlar kurulundan çıkacak sonucu beklemek için meslektaşım Alihan ile birlikte kapağı Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'in basın danışmanı Feriha Nurluözün ofisine kapağı attık. Çok geçmedi Eğitim bakanının danışmanı İrfan Batu ile Haberdar Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Rasıh Reşat da bize katıldı. Yoğun analizler yaptık. Ben demiştim Alihan sana bir sonuç çıkmayacak diye.

**************

AVCI'YI HAREKETLİ GÖRDÜM

UBP Gazimağusa Milletvekili Turgay Avcı'yı dün katıldığı bir televizyon programında izleme şansım oldu. Son derece hararetli açıklamalar, tavsiyeler ve uyarılar yapıyordu. Acaba diyorum bir genel sekreterlik havası mı var Turgay beyin üzerinde? Öyle bir teklif mi aldı? Hayır ben bir şey duymadım ama merak ediyorum.

*************

GÖREVDEN ALINACAK BÜROKRATLAR

Hükümetin bazı bürokratları görevden alma yönünde bazı girişimleri olacağını kurultay sonrası Başbakan Küçük tarafından ima edilmişti. Bu yönde de İrsen bey gerekli adımları hızlıca atmalı bence. Hükümete yeni kan lazım. Benim asıl merak ettiğim, Başbakan Küçük'ün bu tür bir siyasi hakkı kullanmasına Cumhurbaşkanı Eroğlu gerçekten engel çıkarır mı? Yani görevden almaları ve atamaları geciktirir mi? Bunu biraz araştırıp güzel bir yazı dizisi yapacağım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları