Muhtemel Genel Sekreter "Tokel"

Yayın Tarihi: 10/05/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
UBP Genel sekreterlik seçimi yarın yapılıyor; taraflar tek aday konusunda uzlaşma kararı almış olsa da cumartesi günkü genel sekreterlik seçiminde tek aday olmayacağı açık bir şekilde görülüyor artık. Hatta bir başka iddia 5 adayın bu yarışa katılabileceği yönünde. Bir başka elime ulaşan bilgi ise UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy'un genel sekreterliğe istekli olduğu yönünde. Taçoy'un genel sekreterlik konusunda istekli olduğunu öğrenen partililer Taçoy'dan rahatsızlığını birçok yere telefonla arayarak bildirmişler. Partililer Taçoy'un genel sekreter olması halinde Partide büyük bir iç huzursuzluk başlayacağını ve Başbakan Küçük'ün güç yitireceğini düşünüyorlar. Öte yandan muhalif grup içerisinde yer almasına rağmen olgun siyasi kişiliğiyle dikkat Türkay Tokel bir başka önemli isim. UBP Genel Sekreterliği için aday olması muhtemel kişilerden biri.

Ulaştırma Bakanlığının koridorlarında ilginç bir görüntüyle karşılaştım ve izin alarak denklanşöre bastım. Fikret Çavuşoğlu; Ersan Saner ile Türkay Tokel aynı odadan çıktılar. Üçüde gülerek karşıladılar beni ve birer fotoğraf çektik. Hemen ben lafı attım tabii "ee genel sekreter heralde Türkay bey olacak" diye herkesin ağzından olur, neden olmasın diye laflar gezindi.

"Hırslarınıza yenilmeyeceğinizi düşünüyorum, yenilmezseniz sizden iyi genel sekreter olur" dedim Tokel'e bakanlıktan çıkarken. O da "hırs işi Başbakanın işi" dedi ve gülüşüp ayrıldık bakanlıktan.

Günün sonunda kim genel sekreter olursa olsun hem partiye hem de Genel başkanına sahip çıkmak zorunda. Yani genel sekreter oluyor diye genel başkanın altını oymaya kalkacak bir genel sekreterin görev süresi uzun olmaz, Genel başkanın bir talimatıyla birçok yetkili görevden el çektirilir ve sembolik kalır.

Bu nedenle Türkay bey olur mu olmaz mı bilmiyorum ama genel sekreter olacak siyasi hırstan uzak, yılların parti tecrübesiyle hareket eden bir mantıkla bu görevi yürütmeli.

***********

CEYLANLI EN DOĞRU ADAY

Sancı sadece UBP'de yok tabi, CTP de kurultayına hazırlanıyor. 30 haziranda Genel Başkanını seçecek olan CTP öncesinde ilçe başkanlarını hazırlıyor. Önceki gece Güzelyurt'ta Ferdi beye yakınlığıyla bilinen Burhan Eraslan 10 oy farkla seçimi kaybetti. Tabii CTP'liler çok fazla isimlere takılıp kalmak istemiyor ama isim destekli seçime girdikleri de bir gerçek. Bu tür olaylardan uzak ve kelime anlamıyla partili gibi hareket eden CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Mehmet Ceylanlı gelecek hafta başkanlık için yarışacak. Rakipleri iyi rakipler bu nedenle Ceylanlı bu seçimi kazanmak için biraz uğraşacak ama LTB seçiminde göstermiş olduğu performans ve üstlenmiş olduğu görev, yük kelime anlamıyla tam bir ilçe başkanının üstlenmesi gereken görevler şeklindeydi. Kolay kolay her babayiğitin altından kalkacağı görevler değildi bunlar. CTP adına ve hayrına Lefkoşa gibi büyük bir ilçenin dümenine kesinlikle Ceylanlı gibi bir adamın oturması gerekir. CTP otoriteleri unutmamalı ki zayıf ya da militan ruhlu kişilerin parti yönetimine gelmeleri insanların CTP'den soğumasına neden olur. Geçmişte bunları CTP yaşadı. Bu nedenle Ceylanlı'nın desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları