UBP'deki bu film tanıdık

Yayın Tarihi: 13/05/13 07:10
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Her zaman şakacı kişiliğiyle tanımışızdır Necdet Numan'ı. Tüm kurultay süresince İrsen Küçük'ü açık bir dille desteklediğini defalarca kez dile getirse de birçok partiliyi bu konuda samimi olduğuna hiçbir zaman inandıramamıştır Necdet Başkan.

Başbakan İrsen Küçük'ün kendisine desteği ve güveni olduğunu iyi bilenlerdenim, bu güven zaman zaman Necdet başkanın bir partili davranmak durumunda kalmasından sarsılsa da yine de İrsen beyin Girne'deki gözdelerindendir. Bir partili gibi davranması diyorum, çünkü İrsen beyin kurultay döneminde katıldığı coşkulu toplantıların ardından bölgeye giden Ahmet Kaşif'e de bazı gezilerinde eşlik etmiştir. Bu kendisine sorulduğunda ise "ben ilçe başkanıyım" cevabını vermiştir. Birçok İrsenciye karşı kabul edilemez bir durum olsada evet Necdet başkan bir ilçe başkanıdır ve saygıda kusur etmeyerek Ahmet Kaşif'e de gerekli nezaketi göstermek zorundadır. Siyasi ahlak bunu gerektirir.

İrsen beye yakın olduğu kadar Ahmet Kaşif'e ve muhalif grubun bazı üyelerine sempatik ve yakındır Necdet bey. Olmalıdır da belki ama işte bu nokta da Necdet Numanı da zor günler beklemektedir. Artık UBP genel sekteridir ve telefonunu kapatıp ulaşılmaz adam, tv programlarına çıkmayan adam olma rahatlığından çıkmak zorundadır.

Fuat Namsoy, her ne kadar parti genel sekreteri olup herkese eşit mesafede durma erdemini göstermeye çalışmışsa da kelime anlamıyla İrsen Küçük'e destek verip O'nu bu zor süreçte büyük bir fedakarlıkla taşımıştır. Açıkçası ben hiçbir zaman ne tarafsız gazeteciliğe ne de tarafsız siyasete inandım. Her zaman tarafsınızdır ve taraf olmak da zorundasınızdır. Ben tarafsızım diye söze başlayan herkesin konuşmasında taraf olduğunu görürsünüz.

Necdet Numan'ın bugünden sonra daha aktif ve daha yoğun çalışması gerekecek. Bir kere partiyi ciddi anlamda zor günler bekliyor ve artık Necdet başkan İrsen beyin yoldaşı oldu. Burada asıl zor durum Necdet beyin bundan sonraki süreçte bir partili gibi değil İrsen beyin yoldaşı davranmak zorunda olduğu gerçeğidir. Daha düne kadar Girne İlçe başkanı olduğu için her ne kadar İrsen beyi desteklese de muhalif gruba da yakın davrandığını biliyoruz; belki de bunu yapmak durumundaydı da ancak bundan sonraki süreçte "ben genel sekreterim herkese eşitim" felsefesi dışa karşı yapılsa da içte İrsen beye sağlam omuz vermek zorundaır. Zira Muhalif grup bu saatten sonra İrsen beyin başkanlığını sonlandırmak için inanılmaz bir gayret içine girecektir.

EROĞLU DA DENKTAŞ'IN İZİNDEN Mİ GİDECEK?

Bugünlerde sorulan en çok soru aslında bu. Yıllarca Denktaş-Eroğlu kavgası sonucunda Demokrat Parti doğmuştu. Şimdi aynı olgu Eroğlu-Küçük arasında yaşanıyor ve bu kavganın boyutu her ne kadar büyük sanılmasa da Türkiye'nin de içinde olduğu bir kavga haline geldi adeta. Eroğlu'nun CHP ile paslaşmasını görmüyor değiliz hani. Olacak tabii siyasette bunlar normal şeyler ama Eroğlu partim partim dediği partiyi yakın zamanda bölüp seçime ayrı bir parti olarak sokacak mı merakla bekliyorum bende. Olmaz bir şey desem de kendi kendime Rahmetli Denktaş bey kendi kurduğu partiyi bölme girişiminde bulunduysa Sn Eroğlu da karar verirse pek ala bölebilir UBP'yi. Tabii o zamandan bu nedenle meydan okudu ve yaptı ama bu güç şimdi İrsen beyin arkasında ve Ankara- Eroğlu arası limoni.

Başbakan İrsen Küçük'ün Amerika ziyareti ben çok da masum bulmuyorum, İrsen beyi önemli kişilerle yarın sabah fotoğraflarda görürseniz şaşırmayın; bence Ankara İrsen beyi ağır ağır görüşmeciliğe hazırlıyor.

Yakışmaz mı yakışır hem de sonuna kadar yakışır. İrsen beyin daha başarılı bir görüşmeci olacağına inanıyorum, tabii tam donanımlı bir ekiple!!!

Muhalif grubun sayısı hiç de küçümsenecek bir sayı değil ; bu nedenle UBP içinde söz sahibi olmayı isteyen Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun son çabalarıdır bu hareketler. İşte bu nedenle önemlidir muhalif gruba dikkat etmek. Ama şunu da söylemek gerekir ki bir anda bu grup da ikiye bölünecek noktadadır. Herkesin zaafiyetleri var, unutmayın! Hükümeti düşürmek için güvensizlik vereceklerini duyuyorum, aklı olan bir grubun yapacağı iş değil. "biz yönetimle anlaşamadık deyip gitmek daha onurludur, disiplin suçu işleyip atılmaktan".

Bu nedenle dostlar UBP'de yakında izleyeceğiniz Film çok büyük bir film. Arkanıza yaslanın ve takip edin.

*************

ATIMI GETİRİN

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile Cuma günü yağmurlu bir havada biraraya geldik. Oldukça rahat ve keyifli gördüm kendisini. Anlattığına göre bölgesine yeniden ağır vermesinden son derece mutlu. Laptalı'larda son derece memnun, her gittiği yerde ona iyi bıraktın geldin diyorlarmış. Yeni bir merağından bahsetti Fuat başkan ve bu fotoğrafı verdi bana. At binme merağı. Cüneyt Arkına mı özendi ne? Havası da yerinde..

*************

SERHAN BEYLERLE HALA PURO İÇEMEDİK

Önceki akşam Yeni rakı'nın tanıtım gecesi vardı, gerçi tanıtım dersek yanlış olur, her sene düzenli olarak bir gece düzenliyor Kaner grubu. Direktörlerinden Serhan Kaner ve ajans pressin KKTC temsilcisi sevgili Faika Yalvaç'ı kareye aldım. Gecenin basın organizasyonunu Faika yaptı. Serhan bey de benim kadar olmasa puro meraklılarınan. Gerçi o cuba içmiyor ağır geliyormuş "rivayet"..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları