CTP darmadağın

Yayın Tarihi: 17/05/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
UBP Kurultayından sonra UBP içinde sürekli mızırlık çıkaran muhalif grubun yanı sıra buna benzer olaylar gelin görün ki CTP'de de oluyor. Partinin belli başlı kademelerinde CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na karşın duyulan rahatsızlığın sesi her geçen gün yükseliyor.

Kısa bir süre önce başlayan rahatsızlık sesleri dün yerini daha gür bir ortama bıraktı. CTP'de aslında kazan uzun süredir kaynıyor ama CTP'liler parti içi sorunlarını gizlemeyi, saklamayı daha iyi başarıyorlar; bunu pek fazla medyaya dökmüyorlar. Bundan dolayı eğer parti içinden biz gazetecilere birşeyler sızdırılırsa ya da bizler bir kavganın yankılarını duyarsak yazıp çiziyoruz. Aksi takdirde asla CTP'nin iç sorunlarından haberdar olamazsanız, tabii ki takdir edilecek bir durum. CTP'nin bu geleneğine hayranım. Ama gelin görün kmi artık CTP'ninde iç sorunları medyada tartışılmaya daha doğrusu tartıştırılmaya başlandı. Bu iyi bir durum mu peki? Eğer sorunlar bardaktan taşmışsa evet konunun medyada ölçülü şekilde düşmesi bence faydalı. Sırayla gidelim.

ABBAS SINAY PATLADI

CTP Girne Milletvekili Abbas Sınay ilçe başkanlığı seçimlerinde yaşanan sorunlardan ötürü neredeyse CTP'yi bırakıp gitme noktasına geldi ve Maliye bakanlığına bir yazı göndererek maaşından CTP'ye yapılan kesintinin durdurulmasını istedi. Bu dilekçeyi de pişman olup dün geri almış. Meslektaşım Alihan Pehlivan'a bu konuyla ilgili beyanet verdi, bildiğim kadarıyla Alihan da bugün bu ko nuyu kaleme alacak.

Abbas Sınay gibi kaliberi yüksek bir vekile ne yaptılar ki adam patlama noktasına geldi. Bunu sorgulamak lazım.

KUTLAY ERK, SOYER'E DAVET YAPTI

Son derece başarılı genel sekreterlik görevi yürütmüş olan Kutlay Erk de geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında Ferdi Sabit Soyer'e parti başkanlığına aday olması için davette bulundu ve olayı ideolojik derinliğe bağladı. Yani Kutlay Erk'e göre Özkan Yorgancıoğlu ideolojik derin değil ve partiyi geklenekçi yapıdan uzak yönetiyor; bu benim anladığım tabii ki.

Kutlay Erk ile Yorgancıoğlu ve buna bağlı olarak Talat'la ilişkilerinin pek iyi olmadığını tahmin ediyorum.

HÜRREM TULGA DA RAHATSIZ

CTP'lileri her ne kadar yaptıkları yanlışlarından ötürü eleştirsek de eski gelenekçi yapıya sahip CTP'liler tonla kitap yutmuş derin insanlardır; Hürrem Tulga ve onun jenerasyonu gençliklerini sosyalism, felsefe, insan hakları ve çalışma hayatı gibi konuları uzun uzadıya tartışmakla geçirmişlerdir. Tulga'nın dünkü açıklamasına baktığımızda Kutlay erk'in açıklamarına benzer değinmeler görürüz. Farklı konular amaa aynı temaları gözlemleriz; ideoloji.

Bu tartışmalar gittikçe artacak; öyle gözüküyor en azından ve bu tartışmalar sosyal ideolojiye göbekten bağlı olan Ferdi Sabit Soyer'in aday oluşuyla doruğa ulaşacak.

Unutmadan bir noktaya daha değinelim; seçilen ilçe başkanları hep Özkan bey ile Talat'a yakın adaylardı.

SOYER ADAY OLACAKSA, KALYONCU'NUN DESTEĞİ ŞART

Duyduğuma göre Ferdi bey çok yakında adaylığını açıklayacak, bunu daha önce de yazmıştım. Duyduğumuz bu sesler adaylığını açıklayacak olmasının bir belirtisi. Güvenilir kaynak diyelim "Talat'ın Ferdi beyi destekleyeceğini duymuştum"; ben buna pek inanmasam da bir önceki kurultaydaki konjektür ile şimdiki konjektür aynı olmadığından herşey olabilir. Ama ferdi bey özellikle Ömer Kalyoncu'nun desteğini alması gerekir adaylığını kazabilmesi için. Her ikisinin de parti içindeki rakipleri ve dostları hemen hemen aynı. Öte yandan Kalyoncu'nun örgütsel anlamda son derece iyi çalışmalar yapabildiğini biliyoruz.

Tabii ki Talat'ın parti içinde önemli bir ağırlığı var ama Ferdi beyin Başbakan olduğu dönemde Sn Talat, Ferdi beye çok da rahat günler yaşatmadı bunu hepimiz biliyoruz.

Ferdi beyin mağusadaki gücünü bilemem ama Lefkoşa'da gizli bir gücü olduğunu biliyorum. Bazı vekiller ve belediye başkanları Ferdi beye gönülden bağlıdır.

Soyer-Talat ikilisinin siyasi geçmişiyle ilgili yazmam gereken çok önemli konular var ama bunu sonraya bırakıyorum. Öyle inanıyorum ki Ferdi bey, başbakan olduğu dönemde siyasete dair birçok şey daha öğrenmişti bildiklerinden ve tüm kendisine yapılanlara karşın da susmayı tercih etmiştir. Bu durum da enterasan bir olgunluktur.

SONUÇ olarak Ferdi sabit Soyer yakında adaylığını açıklayacak; bunun için gerekli zemin hazırlandı bile, ben şimdiden hayırlısı olsun diyorum.

CTP içinde hatırı sayılır bir grubun Sn Talat'a karşı ciddi bir tepkisi var ve bu tepki ister istemez Yorgancıoğlu ile de örtüşüyor; işte bu kesim şimdi Soyer'in etrafında toplanıyor.

Bu arada Ceylanlı'ya ilişkin de bir parça bir şey söyleyip CTP yazısını öyle kapatayım. Ceylanlı'nın kaybetmesi çok kötü oldu; CTP için son derece çalışkan ve sorumluluk sahibi bir ilçe başkanıydı. Ferdi başkan eğer Ceylanlı'yı destekleseydi kazanırdı diye düşünüyorum. Ceylanlı'ya ciddi anlamda kendi kitlesi sahip çıktı; ama birşeyi de görmüş olsun Ceylanlı! CTP Lefkoşa delegesinin en az yarıya yakını onu tutuyor. Kurultayda adayların O'na ihtiyacı olacak.

Son söz Özkan başkan keşke daha kucaklayıcı olabilseydi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.