DP "Denktaş'" dur demeye hazırlanıyor

Yayın Tarihi: 24/05/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Seçim havasına girmiş olsak da siyaset hala çok karışık ve sıkıntılı bir seyir halinde. Meclisin dünkü oturumunu izlediğimde CTP'nin ciddi anlamda Muhalif grup ve muhalif partilerden rahatsızlığı olduğunu gözlemledim. Olmaları da çok normal çünkü söz konusu muhalefet partileri CTP'yi siyasi davranışlarından dolayı çokça eleştiren ama aynı hataları yapan partiler konumuna gelen durumlar içindeler.

Bilhassa Ferdi Sabit Soyer ile Ömer Kalyoncu'nun dünkü konuşmaları CTP'nin ilkeli siyaset adına gidişattan rahatsız olduklarını gösterdi bana.

Muhalif vekillerin de zaman zaman kürsüye çıkarak yaptıkları konuşmaları arasıra kağıda bakarak okuduklarını görünce samimiyetle konuşmadıklarını, çalıştırılıp kürsüye çıktıklarını anladım.

Muhalif grubun Demokrat Parti'ye katılacakları artık kesinleşmeye başladı. Bu yönde muhalif gruba yakın kaynaklarımdan net bilgiler geliyor. Zaten bu yönde ortaya koyduğum iddialara ne Demokrat Parti genel başkanından ne de muhalif gruptan herhangi bir yalanlama gelmedi.

Bu da yaşanacak gelişmeleri doğru gözlemlediğime ve doğru bilgiler aldığıma dalalet. Bu işin basit ve önemsiz kısmı asıl şimdi okuyacaklarınız önemli.

Dün Demokrat parti'nin birçok bölgesinde yapmış olduğum sondajlarda Demokrat Partililerin Serdar Başkanın muhalif grubu partiye davet etmesinden son derece rahatsız oldukları yönünde.

Parti içindeki genel kanı Serdar Denktaş'ın muhalifleri DP'ye davet etme konusunda kendi başına hareket ettiği ve parti organlarına danışmadan tüm bu görüşmeleri yalnız yaptığı yönünde.

Demokrat parti'nin zor günlerden geçerek bu günlere geldiği ve seçim arifesinde partiye katılması muhtemel bir başka partinin ihraç edilen vekillerinin DP içindeki yapıyla ciddi bir uyuşmazlık yaşayacağı, seçimlerde DP için uğraşan birçok kişinin motivasyon kaybına uğrayacağı ve yeni katılacak güçlü isimlerin gerçek DP'lilerin önünü keseceği yönünde çok ciddi bir kaygı ve rahatsızlık var.

Yine Serdar Başkanın konuyu parti meclisine getirme durumunda olduğu ve bu katılımın parti meclisinden ret alacağı da kesin bir bilgi olarak bana ulaştı.

Ben tüm bunları öğrendikten sonra Serdar başkanın son günlerde katıldığı TV programlarında "Demokrat Parti çok seslidir" demesiyle çeliştiğini anladım. Bir genel başkan memleketi altüst eden siyasi ahlaka yakışman bir organizasyonun içinde partisinden bi haber bulunması kamuoyundan önce DP'yi karıştırmış durumda.

Yine parti içindeki bir genel kanı Serdar başkanın kanı başına yapmış olduğu bu siyasi hareketlerin parti meclisi ve yetkili organları tarafından kesinlikle durdurulacağı yönünde.

MUHALİFLER DP'Yİ KULLANIP GİDECEK

Yine güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere Hasan Taçoy'un yeni bir parti tüzüğü üzerinde çalıştığı yönünde. Muhalif grubun kapalı kapılar arkasında yapmış olduğu toplantılarda Demokrat parti'yi seçimde yeniden seçilmek ve sonrasında yenibir parti kurmak için basamak olarak kullanacağı şeklinde.

Tabii tüm bu seçenekler DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın muhalifleri DP'ye katabilmesine bağlı.

Bu şimdilik mümkün görünmüyor.

************

YEKTAOĞLU DERİN BİLGİLENDİRMEDE

Meclisin dünkü oturumu da hayli sert ve coşkulu geçti. Hepimizin şu sıralar sorduğu en sık soru "şimdi ne olacak" sorusudur. İşte Meclis Başkan yardımcısı Mustafa Yektaoğlu gazetecilere ezbere bildiği iç tüzüğü ve anayasayı anlatırken fotoğraflara böyle yansıdı.

***************

BENLİ ADAYLIK SİNYALİNİ VERDİ

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli geçtiğimiz gün gönyeli samı tanıttı. Kalabalık bir basın toplantısı oldu ve Benli'ye entarasan sorularda soruldu. Tabii aday olacak mısınız diye de soruldu. Şimdilik bu düşüncem % 49 dedi Benli. Ahmet başkan bana göre aday ama yetişip aday olmayacağım dediği için tereddütleri var.şimdi kötü bir belediye başkanı olsa aday olmasın diyeceğim ama bence artık aday olup olmayacağını tartıştırmamalı ve açıklamalı. Haa aday olmazsa Gönyeli de CTP asla kazanmaz, söyleyim.

*********

KAMİL'E DP'YE GİTMEK YAKIŞMAZ

UBP Girne Milletvekili İlkay Kamil siyasetten çekileceğini açıkladı. Keşke tatsızlıklar yaşanmadan bıraksaydı siyaseti. Muhalif grup DP'ye katılacak, İlkay bey siyaseti bırakmaz ise umarım gidip DP'ye katılmaz. Gerçi katılacağına zaten ihtimal vermiyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.