Gökmen: "Denktaş bize özür borçlu"

Yayın Tarihi: 05/06/13 07:26
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
UBP İskele Milletvekili Mustafa Gökmen, önceki akşam Genç TV'deki manşet programıma konuk oldu. Son derece güzel ve verimli bir sohbet oldu diyebilirim. Genç TV'nin özellikle gece programları ciddi bir izleyici kitlesine sahip.seçim sürecine girmiş olmamız hasebiyle de bolca mesaj geldi.

Haliyle gündem UBP'den DP'ye giden muhalif vekiller ve bu yönde Demokrat parti'nin yaptığı hatalar üzerineydi.

Gökmen, İskele bölgesinde kendine has oy kitlesiyle tanınan güçlü siyasilerden biri. UBP'ye gelişlerine belli vekillerin karşı çıkmasının nedenlerinden biri de buydu sanırım. Hele siyasette şimdiki konjektürü de hesaba katarsak seçim kazanmak bu sefer daha zor görünüyor.

"DENKTAŞ BİZE ÖZÜR BORÇLU"

Gökmen " zamanında biz kendi partilerimizden ayrılıp yeni bir parti kurduk ve inanılmaz eleştiriler aldık. Hem de bu eleştiriler küfür noktasına kadar varmıştı. O zamanlar bize küfür edenlerin şimdi bu olay karşısında sessiz kalmalarını sorgulamak lazım. Açıkçası UBP'den ayrılıp DP'ye giden bu sekiz kardeşimiz için ben çok üzüldüm ve bu şekilde olmasını hiçbirimiz tasvip etmedik. Ne onları ne de DP'yi kolay bir süreç beklemiyor" dedi ve Serdar Denktaş'a önemli bir mesaj gönderdi;

"DP Genel Başkanı Serdar Denktaş bize yani Turgay Avcı ile Bana büyük bir özür borçlu. Biz kendi partilerimizden istifa edip yeni bir parti kurduk. Ancak UBP'den ayrılan sekiz vekil daha partilerinden istifa etmeden Serdar Denktaş ile birlikte ciddi bir organizasyona kendi hükümetlerini düşürdüler. Düşünüyorum da olacak iş değil; eğer rahatsızsanız partinizden istifa edersiniz ve ya yeni parti kurarsınız ya da başka partiye katılırsınız ancak söz konusu sekiz vekil daha partilerinden istifa etmeden DP Genel başkanı Serdar Denktaş ile büyük bir pazarlık içine girip kendi partilerine güvensizlik önergesi verdiriyorlar. Gelin görün ki bu işe de ön ayak olan Serdar bey. Bu nedenle zamanında bize söylediklerinden ötürü şimdi bize bir özür borçlu. Ben hakkımı helal ediyorum ama bu özrü de bekliyorum" dedi.

ARABACIOĞLU İLE KAŞİF'E ÖRP TEKLİFİ YAPILDI MI?

Asıl önemli cümleler sohbetin tavan yaptığı sıralarda geldi; ben Mustafa Gökmen'e "hazır konu ÖRP'nin kuruluşundan açılmışken Sn Arabacıoğlu'na ÖRP'ye gel teklifi yapıldı mı?" diye bir soru sordum. Gökmen kendine has üslubuyla "Hocam bunu Sn Arabacıoğlu'na soracaksınız, hatta Ahmet Kaşif'e de bu soruyu sormalısınız. Ben ÖRP'nin ön hazırlığında yoktum, arabaya yolda bindim ama bu soruları bu arkadaşlara sorun" dedi.

Son derece önemli bir cevaptı Mustafa Gökmen'in bana vermiş olduğu yanıt. Gökmen devamla "Mecliste Mustafa Arabacıoğlu ile karşılaştım ve gerekli eleştirilerimi yaptım, kendisi de bana nerden neredeye geldik" diye cevap verdi.

************

UBP'DE DELEGEYE GİDİLMEMESİ RAHATSIZLIK OLUŞTURDU

Erken seçim kararının alınması her partide ister istemez bir huzursuzluk yarattı. UBP'de erken seçim heyecanı var, var olmasına var ama aynı zamanda da sıralama huzursuzluğu var. UBP'nin tabanından tutun da muhtemel adaylarına kadar herkes seçim olacağı için mutlu ve istekli. UBP'nin son bir yılda yaşadığı onca olaylar UBP'lileri sürekli savaşmaya hazır hale getirmiş ama adayların kaçıncı sıradan listeye dahil olacaklarını delegenin belirlemeyecek oluşu ciddi huzursuzluk yarattı. Özellikle aday belirleme komitelerine de güven fazla değil. Bunu söylemek lazım. Dolaylı olarak bu konuda rahatsızlıklar bolca İrsen beye aktarılacak sanırım. Keşke Başbakan İrsen Küçük kısa sürede aday sıralamasını delegeye götürseydi diyenlerin sayısı çok. Böylelikle Genel başkan olarak başı ağrımazdı düşüncesi yaygın. Tabii hiçbirşey için geç değil. Hem böylelikle kimse de kırılmamış, incinmemiş olur. İrsen beyin sonuçta genel başkan olarak veto ve kontenjan yetkisi de elinde bulunuyor.

*************

SÜLEYMAN ERGÜÇLÜ'YE HAYIRLISI OLSUN

Meslek hayatımda Kıbrıs Medya Kurumunun yerini ayrıdır. Yaklaşık beş yıl bu kurumda çalıştım. Genel yayın Yönetmenliğine yeniden Süleyman Ergüçlü'nün atanması vesilesiyle Süleyman abimize bir kahve içmek için uğradım dün. Hoş bir sohbet yaptık, karşımda her zaman şakalarıyla karşısındaki rahatlatan aynı Süleyman Ergüçlü vardı. Tabii Süleyman beye gelene kadar KTV haber merkezinden arkadaşlarımı da ziyaret ettim. Yıllar öncesinden geriye kalan arkadaşlarımla kucaklaştım, biraz da duygulandım ama belli etmedim. Sağolsun KTV haber merkezinden sorumlu arkadaşım Aytuğ bana güzel bir kahve ısmarladı. Kahveyi içerken Allahın sevgili kulu olduğunu sonradan öğrendiğim bir biletçi girdi içeri. İki tane çeyrek bilet aldım tabii; birini Sevgili Aslı Elder diğerini de sevgili Sevim Basri çekti. Gazetecinin pek şansı olmaz ama durun bakalım. Kıbrıs Gazetesi haber Müdürü Ali Baturay'ı da ziyaret ettim, o da güzel bir kahve ısmarladı. Sitemler bolcaydı; kapıdan bir çıkmışım yanılmıyorsam beş yıl uğramadım. Birkaç cümle yazma ihtiyacı hissettim en nihayet. İnsanın her şey gözünde canlanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları