"DP - UG" Ankara Hükümeti'ne karşı mı kuruldu?

Yayın Tarihi: 06/06/13 07:40
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
27 evet ile UBP Hükümeti düşürüldü, vatana millete hayırı olmaz bunun ama 50 günlük hükümet edecek olanlara umarım yararlı gelir. Şöyle 10 yıl geriye dönüp baktığımızda son on yıl içinde siyasette neler değiştiğini, ne kadar farklı olaylar olduğunu görüp şaşırıyor insan. Partiler kuruldu kapatıldı, ittifaklar yapıldı, sıkça görev değişiklikleri deseniz sonu gelmez derecede, yani bugün yaşadıklarımızı vahim buluyoruz ya aslında bulmamak lazım. Çünkü memlekette siyaset yapanlar, her türlü değişikliği yapmaya muktedirler.

Örneğin bir bakarsınız DP-UG 30 vekil çıkarıp tek başına iktidar olur, ya da bir bakarsınız UBP 12 vekil çıkarır ya da bir bakarsınız UBP 20 vekil çıkarır; DP-UG de 12 ve bu onikinin 6'sı kaçar UBP'ye gider. Ne yani çok mu salladık şimdi?

Olmadı mı beyler bugüne kadar böyle durumlar? Oldu! Hem de defalarca kez. Bu nedenle bugünkü duruma vahametle bakmamak lazım, bu ülkede siyaset uzun zamana yayılarak ideolojiye göre yapılmıyor, günü birlik. Ondan değil mi "Allah kerim" diyoruz; çünkü her işimiz günü birlik.

EROĞLU ASIL RENGİNİ ŞİMDİ BELLİ EDECEK

Bilirsiniz, bilmeyenler öğrensin diye Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu her fırsatta UBP'li olduğunu beyan eder ve UBP üstünde hak iddia eder. Başbakan İrsen Küçük bugün istifasını Derviş beye sunacak, merak ediyorum Derviş bey hükümeti kurma görevini Anayasa'nın eşitlik ilkesine ve teammüllere dayanarak yeniden İrsen Küçük'e verecek mi. Normal de yapması gereken bu. Bana göre yapmayacak.

HÜKÜMETİ KURMA YETKİSİ KAMİL'E VERİLECEK

Son yayılan dedikodulara göre hükümeti kurma yetkisini Ahmet kaşif'e vereceği yönünde olsa da daha gerçekçi duyumlar Hükümeti kurma yetkisini DP-UG vekili İlkay Kamil'e vereceği yönünde. Derviş bey ile İlkay bey birbirlerine son derece bağlı iki siyasidir. İlkay beye verilmesinden bir gazeteci olarak gocunmam da İlkay beyin DP-UG'li bir vekil olması beni son derece üzer. UBP'li İlkay kamil nerede?

Haklı birçok yanı var İlkay beyin ama hiçbir mazeret İlkay beyin UBP'den kaçıp DP'li bir Başbakan olmasını haklı çıkarmıyor. Son derece yanlış geliyor bana. Tabii İlkay bey başbakanlık yetkisi alırsa seçimi de mutlaka kazanmalıdır zira seçimi kaybetmiş bir siyasi olarak tarihteki yerini alır. İlkay bey iyi bilir Girne de kazan başka türlü kaynar, hiçbir seçim yerine benzemez Girne; DP-UG kaybetmeye mahkum bir oluşum. Herşeye rağmen İlkay beye karşın kalbim buruk, sevdiğimden midir ne?

Aslında siyasette başka ilginç noktalar da vardır. Örneğin İlkay bey başbakan olur, seçime gidilir DP-UG birinci parti çıkar; al sana DP-UG'nin yeni lideri İlkay kamil, Serdar bey de kenara itilir. Sizce olmaz mı? Çok mu hayal ürünü bir tahmin? Bence bu ülkede herşey olur, hele bu saatten sonra.

Gerçi DP-UG seçim süresince birbirini kesmekle, yemekle meşgul olacağı için birinci çıkmaları ihtimal bile değil.

Lefkoşa kapalı Atatürk Spor Salonu DP-UG birleşimi kurultayı için dün full doluydu. Hatta bir meslektaşım "fazla yüklenme salon dolu" dedi bana. Karadeniz Kültür derneğinin etkinliği daha kalabalık oluyor genelde, lazım değil miydi yollara sokaklara taşsın bu kalabalık, trafik tıkansın. Hani? Nerede?

DP-UG ülke seçmenini daha tanımadıysa söyleyecek bir şey yok? Seçmen daima güce oynar, geleceği belli olmayan siyasi yapılara değil.

DP-UG NEYİN PROJESİ?

Seçim tahminleri konusunda dedikodunun bini bir para derler ya gerçekten öyle. UBP'yi 18 vekillere düşüren de var 15'e düşüren de var. Canı çok çeken 5 çıkarır da diyebilir. Hangi entelektüel bilgiyle bu tahminler yapılıyor bunu da anlamış değilim. Bunu etraflıca sonra değerlendireceğiz ama şunu söyleyebilirim ki Talat'ın CTP Genel başkanı olduğu yıllarda yaşanan o büyük coşkulu seçimde , sağ ideolojinin halk tarafından lanetlendiği dönem de dahi UBP 18 vekil çıkarmıştır. Nerede kaldı ki ne CTP seçime hazır ne de diğer partiler, nasıl alıp başlarını gidecekler anlamış değilim.

Dedim ya bunun analizini ilerleyen günlerde ince bir şekilde yapacağız. DP-UG Ankara Hükümetine karşın da kurulmuş bir oluşum mudur bunu da değerlendireceğiz? Eski defterleri açıp siyasilerin büyükelçi için AK Parti hükümeti için yaptıkları açıklamalara bir bakacağız, bakalım neler söylemişler, ne tepkiler koymuşlar.

Hiçbir vekil bakanlık almadı diye partisinden kaçmaz, mutlaka büyük bir projenin parçası olacağı için kaçar. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Ankara Hükümetine değil de CHP'ye çok yakın olduğunu hepimiz biliriz, hele bir görevlendirmeyi yapsın, bilinç altında neyin yattığının da analizini yapacağız.

AK Parti Hükümeti'nin UBP Hükümetini çok ciddi boyutta desteklediği bir dönemde, her iki ülke arasında ciddi işbirliği ve projelerin geliştirildiği bir dönemde UBP Hükümeti düşürülerek, bundan amaçlanan nedir?

Bu manevra Ankara hükümetine karşılık yapılan bir manevra gibi duruyor adeta.

**************

UÇANER ADAY OLMALI

Dr Erol Uçaner'e UBP Güzelyurt'tan listesinden aday olması yönünde ciddi baskılar olduğunu yazmıştık. Benim de yaptığım sondajlarda Uçaner'in ciddi bir oy alıp vekil seçilebileceğini gözlemledim. Kaldı ki seçilmese de partisine ciddi bir katkı sağlamış olacak diye düşünüyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.