Edip haklı ama "yanlış"

Yayın Tarihi: 11/06/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
UBP'ye yüklenmek artık farz oldu dedim kendi kendime masanın başına oturunca. Nazların, niyazların, tehditlerin, şantajların partisi oldu çıktı. Yaklaşık bir yıl şu bakanlığı ver bu görevi al tehditleriyle çalkalandı durdu UBP. Sözde muhalif geçinenlerin aslında partiyi ele geçirmek adına yaptıkları entrikalardı bunlar. Bu gerçekleşmeyince DP'ye iltihak ettiler. Seçimler yaklaştı ya şimdi "bana üçüncü sırayı vermezsen istifa ederim, ben önce geldim, sonra kaçtım, şu sırayı ver bu sırayı al" hikayeleri başladı. Şimdi UBP'de bunun kavgası var. Bunu ancak ucuz ve karaktersiz insanlar yapar.

Şimdi bir restorana gidersin paranla bana şunu getir diye emirler yağdırırsın garsona, onu bile yapmanın bir üslubu vardır ama seni alıp bir yerlere getiren bir partiyi ne tehdit edersin ne şantaj yaparsın.

Ben bu konuda İrsen beyi yanlış buluyorum çünkü gereğinden fazla demokrat bir başkan oldu. Yıllarca adamlar bu partiyi dikta zihniyeti ile yönetmişler şimdi demokrasi gelsin denildiğinde şımarıklığın bini bir para.

Gelelim Beyarmudu Belediye başkanı İlker Edip'e; kişilik sahibi, kıymetli bir insandır. Bugüne kadar da hep İrsen beye sadık kalmasını başardı. Dost olduk ama kendisinin yoğunluğundan bu dostluğu hiç derinletemedik.

UBP'deki görevlerinden istifa ettiğini ve gerekmesi halinde partideki üyeliğinden dahi istifa edebileceğini belirten bir açıklama yaptı. Ajanslara düşer düşmez gördüm. Tecrübeli olarak ifade edebileceğim bir siyasetçinin bu denli acemi bir açıklama yapması hem kendisine yakışmadı hem de UBP'den kopup giden muhaliflerin yarattığı sıkıntıya tuz biber ekti.

İlker Edip'e yakışan bir davranış olmadı. Siyasiler sürekli sitemkar ve kırılgan olurlar. Genellikle siyasilerin yapılarında bu vardır. Çoğu zaman haklıdırlar da bu kırılganlıklarında çünkü bazıları çok çalışır, sebat eder ve çoğu zaman karşılığını almaz. İlker başkanın parti içindeki sıkıntısının ne olduğunu öğrendim, haklı olduğu bir konudur ama seçim üstü, UBP daha dün Hükümetten düşürülmüşken "görevlerimden istifa ediyorum, gerekirse parti üyeliğini de gözden geçireceğim demek" UBP'yi çökertmek isteyen tüm muhaliflerin ekmeğine bal sürmekten başka bir davranış biçimi değildir.

Sinirle yapılmış bir hareket olarak değerlendiriyorum. Partide kendisini çok seven arkadaşlarından birinin yanına uğrayıp sakinleşip öyle davranabilirdi. Gazetelerin manşetlerini süslediğine eminim bu olayın. UBP'yi bu şekilde manşetlere düşürmek yanlış oldu. Bu bağlamda İlker Edip hiddetli bir açıklama yaparak uğradığı haksızlığa bir fayda getirmediği gibi partisini de zora soktu. Adım gibi eminim bugün medyada oluşan yankıdan en çok kendisi mutsuz olacak, çünkü İrsen beye ve UBP'ye düşkün biridir.

Bu davranışıyla haklı haksız adaylıkların belirlenmeye çalışıldığı şu günlerde beklenmedik bir furya başlatabilir, UBP her şeyin yaşanabileceği günlerden geçiyor.

Ben yazımı kaleme alırken UBP'deki bazı isimler İlker Edip'in istifasını geri alması için çabalıyordu diye öğrendim ama şu örneği vermekte fayda görüyorum;

Demokrat Parti, Güzelyurt İlçe Başkanı Erdoğan Şanlıdağ'ın Mart ayındaki istifasını aylarca gizledi, sırf tabanı zarar görmesin diye, yıpranmasın diye. UBP ileri gelenleri bir DP kadar olamadı mı yani?

***************

SİBEL SİBER BAŞBAKAN MI OLUYOR ?

Boş konuşacak ne kadar çok konumuzun olduğunu anladım dün. Ne boş memleket olduğumuzu idrak ettim bir daha. Her gün yeni bir maceraya yelken açıyoruz. Bu ülkeyi yönetenler Dallas dizisini bir tamam izlemiş anlaşılan. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bir gün İlkay Kamil'e bir gün Serdar Denktaş'a hükümeti kurma görevi vereceğini duyarken dün sabah da CTP-BG Lefkoşa vekili Dr Sibel Siber'e hükümeti kurma görevini vereceğini duydum. Biraz araştırdım, yok tabii böyle bir şey. Üç siyasi parti toplanıp ortak isim belirleyeceklermiş, ne hal yahu bu siyasi partiler günleri boş geçmesin diye sürek bozup bozup kuruyorlar oyuncaklarını. Sonra da bekleyelim seçime katılım yüksek olsun, kantarı kaçtı bu ülkenin, hakikaten kantarı kaçtı.

***************

Ahmet Savaşan BAKAN MI OLUYOR?

DP Genel Başkanı, pardon DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın yakın çalışma arkadaşlarından olan Ahmet Savaşan yeni kurulacak kabine de bakan olacak diye duydum; arkadaşlar haber verdi. Hayırlısı olsun, sevdiğimiz bir dostumuzdur. Tabii Savaşana açıp sormadım sorsam da zaten söylemez, benim asıl merak ettiğim şu DP'ye iki kontenjan verilecek diğer bakan kim olacak? Bengü Şonya mı yoksa Mehmet Aktoprak mı?

***************

CTP'NİN POPÜLER MAĞUSA DAYI

Hep eleştiririz ya bayanlara siyasette yer verilmez CTP bunu en çok kırmasını başaran partilerden biri. CTP-BG Gazimağusa milletvekili adayı olan Av Hande Güzoğlu Öncü sırasının açıklanmasını bekliyor. Oldukça iyi bir sıradan aday olması beklenen Av Öncü'nün geniş bir fan kitlesi de var. Mağusa da her partiden sevenleri ve onu destekleyenleri olduğunu küçük bir araştırma yapınca öğrendim. Hayırlısı olsun Hande hanım, Meclise yasalardan anlayan vekiller de lazım, hep doktor hep doktor, nereye kadar değil mi?

ATİK "GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

DP Gönyeli Örgüt Başkanı İrfan Atik dün akşam üstü aradı ve konuştuk. Benim önceki gün Gönyeli Örgüt başkanlığından istifa ettiğini yazmam üzerine "böyle bir durum yok, ben görevimin başındayım. Zaman zaman koruma iç güdüsüyle yaptığımız eleştiriler var ama bunlar yanlış anlaşılıyor. İstifa etmedim ve etmeyi de düşünmüyorum" dedi. Biz de Sevgili İrfan'ın cevap hakkını yerine getiriyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları