Aman kabus geri gelmesin

Yayın Tarihi: 13/06/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Her ne kadar CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Dr Sibel Siber kabine hazır değil dese de kabinede son rötuşların yapıldığını ve bugün mecliste onaya sunulacağını hepimiz biliyoruz. Son istihbaratlarımızı da gözden geçirerek en doğru isimleri sizin için kaleme aldım. Tabii bu kabinenin belli kişileri çokça konuşulacak. Özellikle CTP'nin yapacağı atamaların ağırlıklı olarak eski bürokratlardan oluşması ve vakti zamanında CTP'nin erken seçime giderken bir sebep olarak da bürokratların başarısızlığını göstermesi ve şimdi bu bürokratlara bakanlık verilmesi son derece düşündürücüdür. Tabii burada başka bir düşünce ön plana çıkıyor; be olmasa 40 gün sonra şu an bakan olanlar o koltuklarda oturmayacaklar. Parti genel başkanlarının bilinçaltında yatan esas düşüncelerden de bir tanesi budur sanırım.

Tabii neticede bir CTP Hükümeti olmuştur bugün kurulan ve bunu biraz kaleme almak gerekir. CTP'nin de kaderi erken seçim olmuştu. Tabii CTP'nin son derece kötü parti içi kavgaları vardı, Sn Talat'ın müdahaleleri vardı ama CTP'yi erken seçime götüren ekonomik problemleri olmuştu. Hatta dönemin Maliye Bakanı Ahmet Uzun iken CTP Hükümeti istifa ettiğinde karşılığı olmayan binlerce devlet çeki olduğunu hatırlarız hepimiz. Oldukça zor bir dönemde erken seçime gitmek zorunda kalan CTP'de eski Maliye Bakanı Ahmet Uzun'un müsteşarı Zeren Mungan şimdi Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanıyor. Devleti zarara uğratan tüm kararların altında bakanın veya müsteşarının imzası var. Müsteşarının hayır dediği bir şeyi bakan kolay kolay imzalamaz. Zaten bakanın önüne yazıyı da müsteşar getirir imzalatmak için. CTP dönemindeki Mali sorunların altında Mungan'ın da "bilgisi" ve "onayı" vardır.

Ahmet Uzun'dan Maliye Bakanlığını devir alan Ersin Tatar görev yaptığı iki yıl, Ahmet Uzun'un bıraktığı borçları ödeyerek geçirdi görev süresinin yarısını.diğer iki yıllık kalan yarısını da bütçeyi disipline almak için harcadı. Ahmet Uzun dönemindeki bolluğu bulamayan Tatar görev yaptığı süre boyunca hep kısıtlı bütçe ile giderleri ve maaşları ödemeye çalıştı. Her ay sonu Tatarın yaşadığı stres kolay olmasa gerek.

Tekrardan CTP hükümetine dönecek olursak, en başından ben geçiş hükümetinde olmam deyip Hükümet kurma konusunda hamiliği üstlenmesi geçmiş yıllardaki sert ve aşılmaz ekonomik krizleri hatırlattı bana.

Her ne kadar yetkisi olmayan ve yürütme konusunda adım atamayacak bir hükümet olsa dahi CTP Hükümeti; ister istemez kötü günlerin karanlığını hissediyoruz.

Marketten çıktın fişini almadın mı yanına mali müfettişler ensenize yapışıp bilmem kaç para ceza keserdi; ya da bazı mali müfettişler pozisyonlarını kullanıp rüşvet yerdi. Zamların bolca olduğu bir dönemdi açıkçası. Yarın bu konuları maliye bakanı Ersin Tatar ile derinlemesine konuşacağız.

İŞTE YENİ KABİNE

CTP

Başbakan Dr. Sibel SİBER

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı: Gülsün YÜCEL

Dışişleri Bakanlığı: KUTLAY ERK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: AZİZ GÜRPINAR

Maliye Bakanlığı: Zeren MUNGAN

TDP

Milli Eğitim ve Spor Bakanlığı: MEHMET ALTINAY

Tarım Bakanlığı: Sami DAYIOĞLU

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı: Mehmet Harmancı

DP-UG:

DP-UG

EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI: ATAY AHMET RAŞİT

SAĞLIK BAKANI: NURİ GÖKŞİN

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA: HÜSEYİN ÖZTOPRAK

**************

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları