Daha sakin…

Yayın Tarihi: 17/06/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Mesleğim vesilesiyle pek çok bakan dostum, düşmanım ve iyi ilişkiler kurduğum ya da kuramadığım Başbakanlar olmuştur. Gelişlerini de gidişlerini de izleyen çoğunluk arasında yer aldım hep. Gazetecilik mesleği böyledir; siz hancısınız siyasiler yolcu. İlk önce siyasiler bunun bilinciyle bu ülke de siyaset yapmayı bilmeliler, ya da öğrenmeliler aksi takdirde acı bir şekilde öğrenmek zorunda kalırlar.

Yeni hükümet hayli heyecanlı başladı işe, konjektür böyle getirmiştir herkes saygı duymak durumundadır, buna diyecek bir şeyim yok. Her hükümetin ya da hükümet başkanının ya daaa hükümeti arka planda yönetenlerin arzuları ve istekleri şu kısacık günde gerçekleşecek. Hayat böyledir, inişli-çıkışlı. Tüm mesele inerken ve çıkarken nasıl karakterlere bürüneceğinizdir.n Çıkarken ortalığı yeycekmiş gibi tavırlar içine girmenize gerek yok ki düştüğünüzde aciz olmayasınız.

Bu sözüm kelime anlamıyla CTP'ye. Neden CTP'ye ; çünkü daha birkaç yıl önce halk çok sert bir tokatla onları iktidardan uzaklaştırdı. 25'ten 15'e. Şimdilerde ise UBP'yi kendi milletvekilleri menfaat uğruna satıp düşürdüğü için ordalar, halk görev verdiği için değil. İşte bu kısa süre CTP'nin yeniden iktidar olması halinde nasıl bir psikolojiyle hareket edeceğini gösterecek bizlere.

Daha iyi bir deneyim ve fırsat olamazdı bunu anlamak için.

Bu kısa deneme süresi CTP için yeni bir başlangıç da olabilir başlamadan intihar da olabilir.Sibel hanım da hükümet başkanlığı süresince çok dikkatli olmalı; şu an alınan tüm kararların CTP Genel Başkanı ve zümresi tarafından alındığını tüm halk biliyor. Bu nedenle yaşanacak olumsuz olaylar Sibel hanımın 28 Temmuzda vekil seçilmesini dahi engelleyebilir.

Örneğin yeni bakanların bazılarının seçim yasaklarını aşan istek ve talepleri oluyormuş, hatta başbakanın talimatı deyip sağı solu arıyorlarmış. Bunlar şimdilik dedikodu. Yakında netleşsin elime yazılı belge geçerse ilgili maddesiyle yayınlarım. Seçim yasaklarına dikkat edin.

28 temmuzdan sonra o koltukları terk ettiğinizde sokakta kimse arkanızdan sövmesin, iyi birer kimlik olarak anılın aksi takdirde emin olun başkalarına da intikam duygusu aşılamış olursunuz.

Savaş ortamında elinize bir silah tutuştururlar ve derler ki düzeni sağla. Ama sen düzeni sağlamanın yanında gıcık olduklarını da vurmaya başlarsan elindeki silah kısa süre sonra seni vurur. Tecrübeyle sabittir bu örnek. Herkesin geçmişi ve bir özel hayatı var, değil mi ama?

Bu nedenle bilhassa CTP bu kısacık hükümet döneminde kendine yakışır bir felsefeyle hareket etmeli. 2009 seçimlerinin gerçekleşme sebeplerini sabaha kadar yazsam bitmez; yani demem o ki bu topluma 2009 erken seçimlerini hatırlatmadan hareket edin. Yani heyecan iyidir de fazlası değil işte, bu nedenle sakin!

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var ve buna göre kararlar alıp seçim yasakları çerçevesinde hareket edecek hükümet. Umarım öyle olacak.

Ama bana öyle geliyor ki Eroğlu ve DP dayanışmasının en büyük faturasını CTP ödeyecek.

****************

VEKİLLİK O'NUN HAKKI

En başından beri yazdık,dile getirdik hatta uyardık Serdar Başkanı ama o bir yerlere söz verdi heralde UBP'den kopup kendi partilerini iktidardan düşüren vekilleri kendi partilerine ihanet eden vekilleri almakta ısrar etti ve aldı da. Demokrat Parti içinde ne kavgalar ne tartışmalar yaşandı, ben en azından duyduklarımın bir kısmını yazdım bir kısmını da etik olmaz diye yazmadım. DP'den istifa eden yöneticileri de yazdım.

İlçeler de uzun süredir DP'den vekil olmak için çalışan onca insan dışarıdan partiye aşılanmak isteyen vekiller yüzünden vekil seçilememe tehlikesiyle karşı karşıya ve muhtemelen de seçilemeyecekler. DP'nin alacağı oy oranı belli geri kalan sadece "tik". Tik ler sizi nereye taşır taşısa? İktidara taşımaz, kendi içinizde zirveye taşır. İşte bu zirveye de hala kendilerini UBP olarak tanımlayan DP'nin UG'si oturacak. Dahası bir süre sonra DP ya bu UG'yi atmak zorunda kalacak ya da UG DP'nin yerini alacak.

Demokrat Parti ile ilgili olarak son bir aydır ne yazdımsa çıkmadı mı? Hepsi çıktı; bunlar da olacak. Örneğin Yeni Erenköy belediye başkanı Özay Öykün, Serdar Denktaş'ın da olduğu bir parti toplantısında oldukça sinirlenmiş ve gergin dakikalara yaşanmış. Aradım dün kendisini ve son durumu sordum "DP kendi içinde yaşadığı bu sorunu aşacaktır" dedi.

Özay bey kaliteli bir siyasetçidir, zaten partisini alenen bana çekiştirmesini de beklemezdim ama bir gerçek varsa o da Özay başkanın Milletvekili adaylığını hak ettiğidir. Hak etmenin ötesinde kazanmasıdır. DP'nin yıllarca bölgede ki başarısıyla dikkat çeken bir belediye başkanının artık mecliste halkına hizmet vermek istemesinden daha doğal ne olabilir ki?

*************

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları