"UG" Aslanbaba'yı kandırmış peh..PEH...

Yayın Tarihi: 19/06/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Gazetecilik mesleğine ilk başladığım günlerden bugüne paralel olarak siyaset içinde de piştiğimiz fark ediyorum. İlk zamanlar hiçbirşey anlamazken şimdi olaylara bakıyorum da kendi kendime gülüyorum.

Bugün Serdar Denktaş'ı eleştirmeyeceğim, sırasını savdı; bugün kısmet Ahmet Kaşif ve ekibinin. Önceki yazılarımda Ahmet Kaşif'in hükümet düşürme, partiden kaçma ve adam kaçırma konularında ne kadar usta olduğunu yazmıştım. 2004 seçimlerinde Demokrat Parti'yi bırakıp kaçan ve CTP-DP hükümetinin erken seçime gitmesine neden olan DP-UBP arasında mekik dokuyan bir siyasi geçmişi var.

UBP kurultayının ilkinde çok önemli bir siyasi makama "siz müsterih olun aday olmayacağım" deyip yine aday olan bir yapısı var Sn Kaşif'in. Elbette ki Sn Kaşif'in ama bugüne kadar o konuda hem Sn Eroğlu'nu eleştirdik durduk. Derviş beyin adayı olarak çıkmıştı zaten Kaşif ama şimdilerde bunun zorla değil gönüllü olduğunu düşünmeye başladım.

ASLANBABA'YI KAŞİF KANDIRDI

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre söz konusu sekiz UBP'li vekilin ki kendilerini hala UBP'li görüyorlar, o da ayrı bir konu; DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile katılım pazarlığına oturduklarında Ejder Aslanbaba'nın aday olmayacağı yönündeydi.

Yani Kaşif ekibi toplayıp DP'ye katılacağında Demokrat parti ile Aslanbaba'nın aday yapılmaması konusunda anlaştılar. Ama bunu Aslanbaba'dan gizlediler. En başından beri söz konusu diğer yedi vekil bunu biliyordu.

Hatırlayacağınız gibi son derece kritik bir sayı söz konusuydu 27. Aslanbaba gitmeseydi bu sayı 26'ya düşeceği gibi bir kişi daha dönmeye ikna edilip hükümetin düşmesi engellenebilecekti.

ÖZCAFER ADAY OLMAYACAK MI?

Eski Demokrat Parti, yeni DP-UG'de çatlak! 8'lerden Ejder Aslanbaba'nın aday listesinde yer almamasının ardından, Afet Özcafer'den şok çıkış: "Ejder aday olmazsa bende olmam!" HABER Kıbrıs 18/06/2013.

önceki akşam bir tv kanalına katılıp verdiği beyanat ile dün basına verdiği beyanat bu.

Yine çok güvenilir kaynağım bana "Afet hanımın Aslanbaba aday olmazsa bende aday olmam açıklaması sadece showdan ibaret, en başından beri kendisi de Ejder'in aday olmayacağını biliyordu" ifadesini de kullandı.

Eee şimdi sormak farz oldu Afet hanıma, bakınız Afet hanım DP-UG'nin İskele aday listesi açıklandı ve Aslanbaba yok; merakla bekliyorum aday olup olmayacağınızı. Siz duruşu olan bir siyasetçisiniz aday olmayacağım dediniz, ne yapacaksınız şimdi? Yoksa gerçekten Aslanbaba'nın aday yapılmayacağını biliyor muydunuz?

ASLANBABA EN BAŞINDAN İLKELİ DURMALIYDI

Ejder Aslanbaba'nın DP'den UBP'ye gitmesinin önemli nedenlerinden biri de bakan olma isteğiydi. Partinizi hangi konuda olursa olsun hele de Genel sekreterken bırakıp bir başka partiye giderseniz bu yaptığınızı deftere yazarlar. UBP'de oldukça iyi günleriniz oldu diye biliyorum ama her ne sebeple olursa olsun yine eski evinize döner ve bir dirayetsiz duruş daha sergilerseniz işte böyle aday yapmazlar sizi. Ee şimdi size artık siyasete veda etmek kalıyor. DP sizden intikamını Kaşif ve ekibini vasıtasıyla almış oldu. UBP'de neyiniz eksikti de kaçmıştınız merak ediyorum doğrusu.

DP'Yİ UBP'LEŞTİRME PLANI DEVAM EDİYOR

Birçok DP'linin hem fikir olduğu bu söylem bana farklı bir durumu çağrıştırdı. UBP'de hakimiyet sağlayamayan güçler bunu farklı bir yönden sağlamak adına UG'yi kurup DP'ye monte ettiler. Sözüm ona DP-UG son derece güçlü çıkacak , İrsen Küçük başarısız olacak ve DP üzerinden seçilecek UG'liler UBP'ye geri dönecekler. Bu plan hala çalışıyor. En azından ben köşe yazımı yazdığım sıralarda belli olan daha doğrusu netleşen DP-UG İskele listesine bakalım. İskele Bölgesindeki öz DP'lilerin bana yaptığı küçük ama önemli bir uyarıya göre;

DP-UG İskele adaylarında birinci sırada Halil Talaykurt bulunuyor.Talaykurt, DP'li değil ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na yakınlığıyla biliniyor. İkinci sıradaki Dr Hamit Bakırcı da öyle. Her iki adayında DP ile hiçbir bağlantısı yok ve Eroğlu'nun yakınları olarak biliniyor. Partili olan özay Öykün ile Hüseyin Alanlı ise üç ve dörte yerleştirilmiş. Yani partinin en ön safları aslında UG'ye yani dolaylı yönden DP içinde yarışan UBP'ye ait.

Olayla farklı açılardan bakmayı da öğrenmeliyiz biraz. Hep düz bakıyor ve yapılmak isteneni göremiyoruz.

Sanıyor musunuz ki DP'ye monte edilen UG'liler DP'li adayları kesmeyecek ve partiye hakim olma çabasına girmeyecek.

Bu kaçınılmaz bir durum. DP bakalım diğer ilçelerde partinin hangi sıralarını UBP'ye aman UG'ye teslim edecek…

**************

"YENİ HÜKÜMET" EKONOMİK PROGRAM NE OLDU?

Herkes bilir ki AK Parti Hükümeti ile Küçük hükümetini birbirine bağlayan en önemli konu iki ülke arasındaki ekonomik protokoldür. Yeni hükümet yani Başbakan Siber'in dün meclise sunduğu hükümet programının ekonomi başlığı altında bir Türkiye ile imzalanan ekonomik programla ilgili bir tek madde yok. Bilindiği gibi CTP-BG daha aylar öncesinden İki hükümet arasında imzalanan ekonomi protokolüne karşı olduğunu ve hükümete gelmesi halinde bu protokolde bulunan özelleştirmeler başta olmak üzere pek çok konuyu iptal edeceğini, uymayacağını açıklamıştı. İşte CTP hükümeti AK Partiyle imzalanan ekonomi protokolüne uyacak mısınız yoksa iptal mi edeceksiniz? Herkes merak ediyor.

Söz konusu ekonomik protokol ile ilgili olarak Türkiye Başbakan Yardımcısı Sn Beşir Atalay'ın ve Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'nın iki ülke arasındaki ekonomik programa son derece hassas yaklaştıklarını biliyoruz. Nasıl olacak şimdi bu işler?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.