Hade istifa et

Yayın Tarihi: 20/06/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
DP-UG çalkalanmaya devam ediyor. Dışa karşı her ne kadar bir bütünlük mesajı verilmeye çalışılsa da gelin görün ki durum öyle değil. UG kanadı dışındaki tüm DP'liler yaşanan bu durumdan son derece memnun. Zira kimse Serdar Denktaş'ın yapmış olduğu bu açılımdan dolayı mutlu değiller ve bu açılımın DP'yi bitireceklerini düşünüyorlar.

Haberdar Gazetesi'nin dünkü manşetinde DP-UG Mağusa Milletvekili yani aslında UG'nin başı olan Ahmet Kaşif'in beyanatını okudum. Kaşif diyor ki "oturup hep birlikte karar alacağız istifa gerekirse istifa edeceğiz"; bu açıklama Kaşif'e ait.

Açıkçasını söylemek gerekirse bu nokta da ben Kaşif'in samimi olduğuna inanmıyorum. Önceki günkü yazımda dile getirdim bakın yine yazıyorum, "Ejder Aslanbaba'nın aday yapılmaması konusunda anlaşma en başında yapıldı. Zira DP'nin bu konuda bir prensip kararı vardı. Aslanbaba dışında diğer yedi vekil Aslanbaba'nın aday yapılmayacağını biliyordu". Bu konuyu dün Ejder Aslanbaba'nın kendisiyle de konuştum. Konuştuklarımız aramızda kalsın ama Aslanbaba hem kırgın hem de bir-iki gün beklemeye karar vermiş durumda.

Ben asıl Sn Kaşif'in açıklamasının arkasının nasıl geleceğini merak ediyorum. 21 Haziran adaylık için son baş vuru günü, o güne kadar Aslanbaba'nın aday gösterilmesi gerekiyor. Güvenilir kaynaklarım bana Aslanbaba'nın en başından beri aday yapılmayacağını Kaşif ve grubunun bildiğini söylediğini yazmıştım.

Eğer bu doğru değilse şimdi bunu ispatlama durumu doğmuştur. Sn Kaşif'e düşen ekibinin tümüne sahip çıkmasıdır. Eğer Kaşif dün haberdar gazetesine yaptığı açıklamalarda samimi ise ya Aslanbaba'yı aday yaptırır ya da kendileri de bu seçimi veto eder. Peki hangisi olacak? Bakın ben söylüyorum size, hiçbiri olmayacak.

Ne Aslanbaba vekil adayı olacak ne de Kaşif ve grubu herhangi bir tepki koyacak. Kelime anlamıyla Aslanbaba'yı kandırdılar ve siyasi hayatını bitirdiler.

Aslanbaba ile dün yaptığım telefon konuşmasında birazda olsun ümitli gördüm kendisini. Şahsen ben umutlanmamasını tavsiye ederim. Ahmet Kaşif'in yaptığı açıklamalar tribünlere yapılan göstermelik açıklamalardır bana göre.

Eğer Kaşif sözlerinin arkasında duracaksa ya külliyen DP'yi protesto etmeleri ve seçime katılmamaları gerekir ya da Aslanbaba'yı aday yapmaları gerekir.

Kulağa hangisi daha yakın geliyor?

HİÇBİRİ…

***************


ŞAŞMAZ'IN GEMİDEN İNEN İŞÇİ KADAR KIYMETİ YOKMUŞ

Necati Şaşmaz konusunda kaç gündür bir şey yazmayım diyorum ama baktım ki olacak gibi değil. Necati Şaşmaz'ın filmlerini bir kez dahi izlemediğim gibi filmleri de benim hiç ilgimi çekmez. Eski Turizm ve Kültür Bakanı Ünal Üstel'e söylenmedik laf bırakmadı bazı basın yayın organları.

Yahu yıllarca bu ülkeye gemiden inen Hataylılar Haspolatın yerini bilmezken daha ve köye gitmeden vatandaş yapıldılar. Ben bazılarına tesadüfen kimlik yenilerken şahit olduğumu bilirim. Necati Şaşmaz dünyaca tanınmış bir aktör. Birçoğumuzun ya da bazılarımızın beğenisinden uzak bir aktör de olabilir ama bu adamın hiçbir ücret alamadan KKTC'yi tanıtması ve bu yönde vatandaşlık almasının hatası nerede onu anlamadım. Yani yıllarca hem UBP hem de CTP kürt kökenli Türkiye vatandaşlarını bu ülke de vatandaş yaptı. Her iki partinin en yüksek oy aldığı yerler Lefkoşa Surlariçidir ve bu insanların konuştukları dil de Türkçe değil Kürtçedir; ben bu insanlara vatandaşlık verilmesine karşı olanlardanım ama bu ülkede yaşayarak hak kazanmışlarsa da buna saygım var. Günün sonunda sıradan ve niteliksiz, sade vatandaş kitlesidir. Dünyaca ün yapmış bir sanatçının vatandaş yapılması bu ülkenin entel kesimi tarafından tepki toplarken hiçbir niteliği olmayan aksine kültür yapısını bozan birçok insanın vatandaş yapılması bu entelektüel kesimin tepkisini çekmiyor.

Eski Bakan Üstel'in aklı kesmez miydi Necati Şaşmaza bir ev kiralamasını tavsiye edip o adresi göstermek kimlik alırken, Ünal beyin bunu yaparken kötü bir düşüncesi olmadığını aksine tanınmış ünlü bir sanatçıyı ülkesine hizmet ettiği için sahiplendiğini görüyorum. Şimdi ben bunu yazınca da eminim bazılarına göre yalaka olmuşumdur.

Peki beyler; bu vatandaşlık Rihanna ya da Tom Hanks'e verilse o zaman yerinde bir karar olurdu değil mi?

Yoksa aynı şey değil mi?

*****************

ÜSTEL, NAMSOY VE ÇALUDA İSTİFA ETMEDİLER

UBP adaylarının belirlenmesi konusunda dün oldukça gergin bir gün yaşandı. Adayların sıra numaraları sürekli yer değişince adayları da aldı bir telaş gitti. Memleketteki tek gündem seçim olduğu ve bu yönde haber azlığı olduğu için herkes UBP'nin içini karıştırdı da karıştırdı. Gün içinde dün bizlerde haber toplamak için UBP Genel merkezine uğradık. Hani basında çıktı diye yazıyorum evet herkes gergin bekleyişini sürdürdü ama kimsenin küsüp de istifa ettiği de yoktu. Hatta bu haberlerle de alay edenler dahi oldu.

**************

SUAT HOCA'NIN SÜRPRİZİ NE?

Yakın Doğu Üniversitesi'nin yalnız ülke içinde değil dış dünya da başarıyla KKTC'yi anlattığı ve temsil ettiğini defalarca kez yazdım. YDÜ'nün her bir başlığını yazmaya kalksam günlerimi alırdı sanırım. KKTC'yi doğru anlatmak önemli bir meseledir ama olduğundan daha iyi anlatmak da sanırım bir vatanperverliktir. Suat Hocamız "diğer ünvanlarını yazmama gerek, O bizden biri" YDÜ'yü dış dünya da markalaştırmayı başardıktan sonra Avrupa'nın birçok ülkesinden altın kalite ödülleri almaya başladı. Avrupa'da hak etmeyen kimseye ödül vermezler, peşi sıra alınan ödüller aslında Suat hocayı değil Kıbrıs Türk halkını yüceltiyor ve onore ediyor.

Gelin görün ki kuşlar bana Suat hocanın çok yakında önemli bir sürpriz yapacağını söyledi. Bu öyle büyük bir sürpriz ki seçimlere gömülmüş ve sadece ondan ibaret sandığımız ülkemizin ne kadar kaliteli olduğunu anlatacak bize.

Adı üstünde sürpriz söylenmez, bekleyelim görelim; artık güzel sürpriz yapan da yok, hepsi çocukluğumuzda kaldı…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları