Mağusa'da 4+1 garanti

Yayın Tarihi: 03/07/13 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Seçim propaganda süreci başladı; gerçi son birkaç yıldır seçim propaganda süreci hep devam ediyor ya o da ayrı mesele. Kimin nerden ne kadar vekil çıkaracağı ağır ağır netleşmeye başlıyor. Bazı yapılan gizli anketler var ama bu anketler henüz su yüzüne çıkmış değil. Duyumlar artık dedikodunun ötesine geçmiş durumda. UBP'nin kritik oy alması beklenen bölgeleri son derece rahat bir şekilde geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. En çok korkulan bölge olan Gazimağusa'ya yönelik yapılan anketlerde Ulusal Birlik Partisi'nin 13 milletvekilinden beşini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bilindiği gibi Gazimağusa da Lefkoşa gibi dört partinin de vekil çıkarma yönünden şanslı oldukları ilçeler. Bu nedenle seçime giren tüm partiler tüm şanslarını zorlayacak. UBP'den ayrılan vekillerin DP'ye katılması ve Gazimağusa'nın aynı zamanda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun güçlü olduğu bir merkez olmasına bakıldığında UBP'nin işinin kolay olmayacağı düşünülüyordu.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın bir canlı yayında Sn Eroğlu'nun DP'ye katılan sekiz vekile destek verdiğini açıklaması ve bu desteğin devam etmesi gerektiğine çağrı yapması; UBP'nin diğer ilçelere nazaran Gazimağusa'da daha çok zorlanacağı algısını yaratmıştı.

Yapılmakta olan ve henüz açıklanmayan anketlerden edindiğimiz bazı bilgilere göre UBP'nin dört vekili garantilediği ve beşinci vekilin çıkması için yoğunlaştığı yönünde.

Tabii seçimlerin tamamlanmasına daha bir ay var ve süre doluncaya kadar bu sayı artabileceği gibi isimler yer de değiştirebilir. Elde ettiğimiz bilgilere göre Ersan Saner, Ertuğrul Hasipoğlu, Turgay Avcı ve Erdal Özcenk'in kazanmasına kesin gözü ile bakılırken Suat Durdu Bora – Sunat Atun'un oylarının yakın olduğu, çekiştiklerini gözlemlendiğini öğrendik.

Gelin görün ki bu oy dengeleri iyi çalışmalar sonucunda değişebilir.

  1. Ersan Saner

  2. Ertuğrul Hasipoğlu

  3. Turgay Avcı

  4. Erdal Özcenk

  5. Suat Durdu Bora – Sunat Atun

CTP-BG'DE DE İŞLER KARIŞIK

CTP'liler her ne kadar parti içi bölünmenin yaşanmadığını ifade etseler de bilhassa Gazimağusa'da Ferdi Sabit Soyer ile Oktay Kayalp'ın desteklediği vekil adayları kıyasıya yarışıyor ve bu yönde kesmeler de az değil. Kayalp'ın aday olmadığını hepimiz biliyoruz ancak parti içinde özellikle Gazimağusa'da önemli bir denge ve güç unsuru olduğu biliniyor. CTP'de de yaşanan bu iç karışık CTP dört vekil sınırında tutuyor.

DP İKİ ADAYDA SINIRLI KALIYOR

Birçok seçimde de iki vekil çıkaran ya da kıl payı kaçıran Demokrat parti bu seçimlerde de iki adayı garantilemiş görünüyor. Ahmet Kaşif'in kazanacağına kesin gözüyle bakılırken Kaşif'in Eroğlu ailesinden aslında beklediği oyu alamayacağı ve DP içindeki dostlarından oy alacağı gözlediğimiz sonuçlar arasında. Öte yandan DP'nin popüler adayları arasında yer alan Fikri Ataoğlu'da bu seçimi göğüslemesi beklenen adaylardan biri. Önceleri DP'ye çok oy getiren İsmail Arter'in bu seçimlere katılmaması DP adına büyük kayıp ve bunun DP'ye nasıl yansıyacağını kimse bilmiyor.

TDP'NİN DE İKİ VEKİLİ KESİN

CTP'ye duyulan anti pati oylarının hedefi bu sefer yoğunluklu olarak TDP'de toplanacağını gördük. TDP kendisine piyangodan çıkan ikinci vekili bu sefer kendi kişisel oyuyla alacak.

Zeminin çok kaygan olduğu bir seçim sürecinden geçiyoruz ve sağ oyların mühürlerinin ciddi anlamda kırılmaması gerekiyor.

Elde ettiğimiz anket sonuçlarından Gazimağusa'nınkini perde aralığından bir yansıtmak istedik, bakalım neler olacak.

*****************

LTB ÇALIŞANLARI DURMASIN AMA FELLAHOĞLU NAPACAK?

Hiç kimse LTB çalışanlarının işten durdurulmasını istemez, kimse ekmeksiz kalmasın da tabii ki. UBP Genel Başkanı İrsen Küçük'ün açıklamasına LTB Başkanı Fellahoğlu sert bir açıklama yaptı ve böyle bir durdurtmanın gündemde olmadığını söyledi. Ben Fellahoğlu'na inanıyorum. Koca belediye başkanı yalan mı söyleyecekten ziyade Kadri bey düzgün adamdır, durdurma yok demişse yoktur da ben de Kadri beyi yadırgıyorum, son zamanlarda basına verdiği demeçlerde, gazetelerin ekonomi eklerinde "belediyeyi kurtarın" diye açıklamalar yapıyor ve yardım çağrısı yapıyor. Açıkçası ben Kadri bey adına üzülüyorum, keşke LTB işine soyunmasaydı, kendisi kaliteli bir vekildi ve parlamentonun temiz yüzlerinden biriydi. Ama gelin görün ki Kadri bey aday oldu ve kazandı; şimdi de belediyeyi düzlüğe çıkaracak, kendi programı ve bilgisiyle yapacak bunu. Ne yardımı? Birileri kurtulsun diye yardım edecekseydi kimi koysak bu işi yapardı. Bakanlar kurulu da LTB için ayrılan paranın kullanımını sağlamalı. Seçim yasaklarına girer mi girmez mi bilmiyorum ama ancak LTB için yine UBP Hükümeti tarafından Türkiye'den sağlanan kredi kullanılmalı, bu sağlanmalı.

Şimdi Kadri bey hem kabahatli hem çaresiz. Kabahatlidir çünkü aday olurken düşünecekti bu belediyeyi kurtarabilir mi kurtaramaz mı diye? Kurtaramayacağını bilmiyor muydu? Noldu CTP'nin planına? Kabahatli dedik ama çaresiz de çünkü biri çıkarıp bu belediyenin borcunu sıfırlamazsa, kasaya da biraz havadan para koymazsa yıllarca bu belediye düzelmez. Kadri bey değil feriştahı gelse düzeltemez. Ek büyük kaynak istiyor belediye, hibe, bağış, iane istiyor. Sıfırla çarpılmış bir belediyeye Kadri bey ne yapsın. Dedim ya keşke aday olmayıp vekil kalsaydı.

Lefkoşa da düzelen tek şey çöplerin toplanmasıdır. Yolları değil asfaltlayacak yamalama durumu dahi yok. Yahu diğer CTP'li belediyeler ortak bir katkı yapsa bu Lefkoşa'nın yolları olsun asfaltlanır. Tabi onlar da seçime hazırlanıyor haliyle. Para herkese lazım.

Ya da çalışanın yarısını işten atar minimumla yola devam edersiniz. Para yok, yardım yok, işten atma yok o zaman da LTB de yok hocam. Gerçek bu.

**************

KİM TUTAR SUAT HOCAYI

Sahi kim tutar Suat hocayı; kimseler tutamaz. Bazen düşünüyorum da imreniyorum şu adama. Memlekette ve dünya da ne kadar güzel iş varsa, onu ve halkını mutlu eden ve edecek olan ne varsa onlarla uğraşıyor, enerjisini onlara harcıyor ve gelin görün ki dünya onu takdir edip ödüllere boğarken biz ne olduğunu bile gerektiği gibi idrak edemiyoruz toplum olarak. Öyledir işte ama. Zaten toplumlar yıllarca ne kadar boş şeyle oyalanmaları mümkünse siyasiler tarafından onlarla oyalanmadı mı? Örneğin Türkiye yıllarca futbolla uyutuldu, KKTC halkı yıllardır partilerin iç kavgalarıyla uyutuluyor. Halbu ki ne kadar güzel ve önemli gelişmeler, hayaller, inançlar ve ideoloji oluşumu yaşanıyor bu ülkenin küçücük tepelerinde.

Işıkları hiç sönmeyen, hep kalabalık hep korkudan ve yalnızlıktan uzak YDÜ tepelerinde hep bir hareketlilik var. Bazen diyesim geliyor Suat hoca'ya "topla şu öğrencileri biz alalım yönetimi ele, kadife devrim yapalım" kim tutar bizi…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.