UBP'ye ve kazanmaya gerçekten inanmış

Yayın Tarihi: 04/07/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Gazimağusa'yla ilgili yazımız oldukça ses getirdi. Ses getirdi getirmesine de tepki gösterenlerde az değildi doğrusu. Elimize geçen ve halen devam etmekte olan bir anketten sadece bir kesit yayınladık. Kalktı oturdu Mağusa. Yahu bu en nihayet bir anket, daha bunun gibi yapılan ve yapılmakta olan anketler de var. Anketler belirleyici değil yönlendiricidir.

Yine UBP üzerine konuşacak olursak ki ilerleyen günlerde diğer partilerin de anket sonuçlarını deşifre edeceğim Mağusa'yı irdelemek halarevaçta bir durum.

28 Temmuz günü sandıklar açıldığında hepimiz göreceğiz ki oldukça genç adaylarda parlamentoya girmiş olacak. Genç olmakla beraber yeni yüzler.

UBP Gazimağusa Milletvekili adayı Gürsel Uzun'dan bahsedelim bugün. Seçimlerde birçok adaya bugüne kadar ciddi destek vermiş işadamlarından biri. Kendisiyle özel bir sohbette "bir sefer de sen aday ol da kendine yardım et" dediğimi hatırlayacaktır. Hiç unutmam kendine has gülümsemesiyle "aslında haklısın" demişti.

Anketleri pek deşifre etmek doğru olmasa da neticede seçim ortamında olduğumuzdan yazacak kayda değer konuları işlemek lazım. Yapılan ankette Gürsel Uzun aday olduğu sıra numarası dokuzu gerilerde bırakarak altıncı sırada duruyor. Yani iyi çalışması halinde hiç beklenmedik bir oy alarak üst sıralara oturması hiç de şaşılacak bir durum değil.

UZUN BİRÇOK İNSANIN ELİNDEN TUTTU

Gürsel uzun ile bizim tanışmamız Gazimağusa Belediye Başkanlığı seçimlerinde UBP-DP ortak aday olan Dr Hasan Kunter'e danışmanlık yaptığım döneme denk gelir. Dr Kunter de gerçekten son derece kaliteli ve kıymetli bir aydındır. Keşke parlamentoda kendisini görsek.

Netice itibarıyla Gürsel Uzun'la teşviki mesai yaptığımızdan Mağusada tanıdığım kişilere kendisini sormuşumdur. Pek çok genci okuttuğu, maddi, manevi desteklediği ve bilhassa kötü alışkanlıklara eğilimli gençleri kurtardığını duymuşumdur. Yani işin özeti varlığını kendinden başka herkese harcamaya meraklı olan, yaptığı yardımlarla tanınan biri.

Önceki gün Lefkoşa'da karşılaştık ve bir kahve içtik. Uzun uzun konuştuk. UBP'nin yara almadan bu seçimleri atlatmasını istediğini bana ısrarla anlattı. " UBP'den yaşanan bu ayrılık UBP'ye mutlaka zarar verecektir ama ben tabanın UBP'nin kendi varlığına sadık olduğun u gözlemliyorum. Özellikle Mağusa gibi ateşten gömlek bir seçim bölgesinde CTP'den ziyade diğer sağ partilerin oylarınzıı almasını engellemek büyük bir marifettir. Yaptığım temaslarda DP-UG'nin hiçbir şekilde güçlendiğini görmedim. Sanıyorlar ki ciddi bir başarı elde edecek. Külliyen yanılıyorlar. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Özellikle Genel Başkanımız İrsen Küçük'ün mağusaya yaptığı destek UBP'nin kan kaybını ciddi derece de önlemektedir. Partinin başının dimdik ayakta olduğunu görmek neferlerini de cesaretlendiriyor" dedi.

Uzun bunları anlatırken yüzüne baktım; hayal mı kuruyor, sallıyor mu yoksa inanarak mı söylüyor diye?

Bu adam UBP'ye ve kazanmaya gerçekten inanmış, gözlerinde bu inancı gördüm. Bir de Uzun'un siyasi öngörüsünün iyi olduğunu bildiğimden demagoji yapmadığını da anladım.

**************

DP'Yİ TOKEL KURTARACAK

Uzun yıllardır Güzelyurt'ta tek bir vekil dahi çıkaramayan Demokrat Parti'nin tek umudu Türkay Tokel. Diğer DP'li adaylar tarafından şu an yoğun bir şekilde kesiliyor olsa da DP adına Güzelyurt'ta tek sandıktan çıkacak aday gibi duruyor. Ama Türkay beyin DP'ye mühür getirmeyeceği sadece çevresinden alacağı tercih oyları ile seçileceği tüm Güzelyurt kamuoyu tarafından konuşuluyor. Seçimden sonra bakalım neler olur. Eskiler der ki her şey aslına döner; ne dersiniz Türkay bey?

***************

ÇAĞLAR BİRİNCİ SIRADA

CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar yapılan ve açıklanmayan ankette Güzelyurt'tan birinci sıraya yerleşmiş görünüyor. CTP'ye BG kanadından giren ve CTP-BG'nin vizyonunun genişlemesinde ve programlarının hazırlanmasında oldukça önemli hizmetleri geçen Çağlar'ın seçimleri birinci sırada göğüsleyeceği de herkes tarafından konuşuluyor. Ne kadar ilginçtir ki şimdi Başbakan Sibel hanım da BG'den. Demek CTP'nin BG'si son derece başarılı kişilerden oluşuyor.

**********

ALEV ŞENSOY PARLAMENTOYU HAK EDİYOR

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili adayı Alev Şensoy ile dün oldukça güzel bir sohbet yaptık Genç tv'de. Son derece akıllı ve gelecek öngörüsü gelişmiş biri olarak tanıdım Alev hanımı. Konuşma diksiyonunun düzgün ve akıcı olması bana çok kitap okuduğu izlenimini verdi. Parlamento da aydın bir kadın milletvekili olma hakkı olduğunu düşünüyorum. Yalnız CTP'yi savunurken ve anlatırken CTP'yi bu kadar masumlaştırmasını da doğru bulmadım. Neticede 25 vekilden 15 vekile düşmüş bir partinin de günahları vardır. Değil mi ama?

*************

UÇANER YORULMAK BİLMİYOR

Erol Uçaner'i herkes UBP Genel Başkanı İrsen Küçük'ün damadı olarak tanır. Ben kendisini bu kimliğiyle tanımam, tanımayı da tercih etmem zira bu kimliğe sığınan biri de olmadığını bilirim.UBP için her bölgede örgütlenmesi ve bir arada durması için çalıştığına hem de gereğinden fazla bir efor gösterdiğine şahit oluyorum. Daha da güzeli ben damadım aman çalışayım değil ben UBP'liyim, üyesiyim, işçisiyim mantığı ile çalışması herkes tarafından takdir topluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.