Avcı'yı taban kucakladı

Yayın Tarihi: 05/07/13 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
UBP Gazimağusa Milletvekili Turgay Avcı ile dün bir araya gelip sohbet ettik. Bize Mağusa uzak kendisi Lefkoşa'ya uğrayınca aradı sağolsun. Kim ne derse desin gücenenler de olacak biliyorum ama KKTC'nin tanıtılması anlamında en çok çalışan ve iş yapan Dışişleri bakanı Turgay Avcı olmuştur. ÖRP döneminde her ne kadar eleştirilse dahi ülkesi adına adam gibi çalışmıştır diyebiliriz. Tabii bu çalışmalarına şimdi UBP'de devam ediyor. UBP'ye katılımı her ne kadar eleştiri konusu olsa da UBP tabanı Avcı'yı çok hızlı bir şekilde kabullendi.

Avcı'yla seçimlerin gidişatını konmuştuk haliyle; Avcı'yı tanıyanlar bilir aşırı enerjik biridir, son derece umutlu ve keyifli gördüm kendisini; "UBP dağılacak, küçülecek sananlara seslenmek istiyorum yanılıyorlar. UBP tabanı ve tavanıyla büyük bir partidir. Her partinin kırgınları vardır, bizim de var ama bu yaralar sarıldı, sarılıyor. Genel Başkanımız İrsen Küçük'ün partinin birlik ve beraberlik içinde olması yönünde gösterdiği inanılmaz çabayı takdirle izliyorum. Bizlere güveniyor, tüm vekil adaylarına ayrı bir güveni var. Açıkçası ben partiyi bilhassa bu ayrılıklar olduktan sonra daha birbirine yakın ve toparlanmış gördüm. Herkes birbirine daha fazla sarıldı. İnsan üzülmüyor değil tabii; her şeyiyle başarılı bir hükümet yoluna devam ederken hükümetten düşürülmesi, Türkiye ile tam uyum içinde çalışan ve bunu halkına hizmet olarak yansıtan bir hükümetin düşürülmesi çok üzücü, üzücüden öte yazık edilmiş bir durum. CTP'nin öndeymiş gibi havalara girmesine bakmayın. Nasıl ki Demokrat Parti UBP'den bir şey alıp götüremeyecek CTP'nin de birinci parti çıkacağı yok. Bazılarına bakıyorum da öyle hayaller kuruyorlar ki gülmemek elde değil. Örneğin DP'nin belli bir tabanı var ve özellikle mağusaya baktığımızda son seçimlerdeki adayları bu seçim yok; DP'nin taban gücünü artıran önemli kişilerin bu seçimde olmayışı Demokrat Parti adına büyük dezavantaj. Hayali hesaplar yapıyorlar, hükümet kurup hükümet bozuyorlar. Bu insanlar hükümet etmeyi kolay sanıyorlar, Türkiye ile uyum içinde çalışma zihniyetinden uzak partiler bunlar. İşte bu nedenle hep gönlüm rahat hem içim. UBP'nin birinci parti çıkmaması için inanın ki hiçbir neden yok. İnsanlar yaşanan Aslanbaba konusunda DP'yi ayıplıyorlar, hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bugünler gelip geçecek, UBP bu günleri başarıyla aşacak. Biz insanların yüzünden bunu okuyoruz" dedi.

Avcı umudunu yitirmeden, heyecanını kaybetmeden başarıya ulaşan siyasetçilerden biri. UBP adına önemli bir zenginlik.

*************

ÇAKICIYA HAKSIZLIK YAPMAYI BIRAKIN

Tipik bir CTP propagandası tütüyor ne yazık ki bu yapılanlar. TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'nın aday sıralama konusundan tutunda reklam afişine kadar bazı kesimler ne yazık ki sert ve acımasız eleştiriler yapıyor. Konulara az çok hakim olduğum için yorum yapma ihtiyacı hissettim. Allah aşkına bırakın şu Çakıcı'ya vurmayı. Kelime anlamıyla aklı hiçbir kötülüğe çalışmayan, uzlaşıcı ve demokratik anlayışı gelişmiş olan ender siyasetçilerden biridir.

Bende katılıyorum Suphi Hüdaoğlu'nun, Tahsin Mertekçi'nin ve Barış Mamalı'nın TDP'den aday olmaktan vazgeçmeleri TDP adına kötü bir kayıptır. Eminim ki katılsaydılar TDP daha iyi bir oy alma avantajı kazanacaktı. Neticede TDP Parti meclisi söz konusu üç adayı sıraladı ancak kimisi sırasını bahane etti kimisi Nazım Beratlı'nın adaylığını bahane ettiler ve adaylıktan çekildiler. Olay aynen böyledir. Saygı duymak lazım tabii de sırf bu yüzden Çakıcı'yı basında dövdürmeye dahi kalktı bazı kişiler. Yakıştı mı ee yakışmadı hocam.

Şimdi bu üç kıymetli aydın siyasetçiler aday olmamakla CTP'ye hizmet etmişlerdir. bu kadar nettir olay. Her seçim CTP, TDP'nin az olan oyunu da almak için bin bir türlü yola başvurur.

Mesele bireylerin seçim kazanması mı yoksa TDP'nin büyümesi mi? Eğer mesele TDP'nin büyümesi ise söz konusu üç adayımız TDP'yi bırakmayacaktı. Yani bir bakıyorum da bu ülke de ne DP ne UBP ne de TDP bir CTP kadar olamadı.

CTP'de öyle kavgalar var ki öyle fırtınalar kopuyor ki UBP'den on kat daha büyük ama gelin görün ki müthiş bir disiplin içinde partilerine sahip çıkıyorlar, çalışıyorlar, kenetleniyorlar ve CTP'yi büyük ortak olarak hazırlıyorlar. Bu CTP felsefesinin başarısıdır. Bakınız gayet açık söylüyorum CTP felsefesinin başarısıdır.

UBP'ye bakın partiye biri hakim olamayınca partiyi hükümetten düşürüp bölüyor, öte yandan DP'ye bir bakın kendi partisinin iç dinamiklerini bir yana itip partiye yamalar yaratıyor.

TDP'de ise nice zorluklarla toparlanan TDP'nin iyi bir oy almaması için sıra beğenmezlikler yapılıyor ki her üç adayın adı da TDP ile özdeşleşmiştir.

Büyük düşünmek lazım büyük bakmak lazım

Gelelim TDP'nin afişine onu da çok eleştirenler oldu. Daha iyi bir afiş tasarlanabilirdi, örneğin Çakıcı diğer partilileri geride bırakmayabilirdi, hep birlikte güzel bir bahçe pozu verilebilirdi. En nihayet bunun pek bir önemi de yok zaten. Çakıcı'nın tek adamlığa oynamadığını herkes biliyor.

Dostlar TDP'nin maddi kahrını yıllarca çeken adamlardan biridir Çakıcı, bir insan kendi evladına bile bu kadar cömert davranmaz.

Bu nedenle ben Çakıcı'ya yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bakınız, bu yazacağımı iyi anlayın. Bu şekilde devam ederse UBP, DP'yi CTP de TDP'yi çok kısa sürede temizleyecek. İki partili bir ülke mi istiyorsunuz? Demokratik olmayan bir düzen mi istiyorsunuz. Büyük olur küçük olur çok sesli bir meclise ihtiyaç vardır.

Kimse ne UBP'yi ne de CTP'yi gereğinden fazla göklere çıkarmasın. Hatta koalisyon hükümetleri çok daha verimli çalışır. Büyük küçüğün yaşamasına hiçbir zaman iyi bakmaz ama bir de küçüklerin içindekiler işin içine etmesin.

******************

TATAR İKİNCİ SIRADA

Mağusa ile ilgili yer verdiğimiz anket sonuçları hayli ses getirdi; tabii seçim havasının biraz daha fazla ısınmasının ardından külliyen bu anketi açıklayacağız. Lefkoşa ile ilgili birkaç anekdot paylaşmak istiyorum. Bir kere yakında açıklanacak başka anketlerde İrsen Küçük'ü seçilmemiş göstermeye çalışacaklarını öğrendim. Bu kadar da kindar olmayın böyle. Yakışmıyor çünkü. İrsen bey açık ara önde gözüküyor anketlerde ve UBP'nin Lefkoşa da kapı gibi altı vekili var bu seçimde; bu konuyla ilgili daha geniş bir yazı kaleme alacağım. Ancak şu kadarını söyleyip Ersin Tatar'ın gönlünü rahatlatayım anketler kendisini ikinci sırada gösteriyor. Tatar'ın hemen ardından ona çok yakın gelen adayı da pazartesi okursunuz. Ersin bey sıranızı korumaya bakın daha seçime uzun.

**************

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.