UBP vekil sayısını artırıyor

Yayın Tarihi: 24/07/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Seçimlerin tamamlanmasına bir haftadan az bir zaman kaldı. Önceleri ilçelerde limitli seçim kazanma şansı olanUBP'nin son günlerde beklenenin ötesine geçtiğini ve dört olan vekil sayısını beşe çıkardığını öğreniyorum her kesimden. Örneğin Girne ve Gazimağusa'da dört vekil çıkarması beklenirken UBP'nin bu sayının beşe yükseldiği bölgelerdeki tüm siyasi otoriteler tarafından teslim ediliyor.

UBP'nin tahmini vekil çıkarma sayısı Lefkoşa da beş olarak beklenirken hala bu sayının korunduğu ve çalışmalarla altı vekile çıkarılması için yoğun bir çalışma içine girildiği anlatıldı bana.

GÜZELYURT-İSKELE ÇOK İYİ DURUMDA

UBP'nin kalesi olarak bilinen Güzelyurt'ta üç vekille durumunu korurken İskele'de iki ve üzerineyoğunlaşıldığını partililerden öğrendim.

CTP'DE MÜHÜR KIRMALAR BAŞLADI

CTP'yi birinci parti göstermeye çalışsalar da CTP içindeki önemli bir grubun CTP'nin mühürlerini birçok bölgede kırmaya başladığını ve oyları karmaya çevirdiğini çok iyi kaynaklardan öğrendim. Şimdi bunu hangi grubun yaptığını açıklamak pek doğru olmaz, merak edenlere özelden söylerim ama.

CTP'nin kırılan mühürlerinin bir kısmı karma olarakTDP'ye ve yine CTP'ye yansıyacak. Özellikle Güzelyurt vemağusa da bu mühür kırmaların sayısı az değil. Buradaki sorun CTP içindeki iktidar kavgası.

GİRNE'DE UBP TOPARLANDI

Önceki akşam Esentepe'deki mitinge gittim. Coşku beklenenin de ötesindeydi, meğerlim tüm mitingler bu havada gidiyor. Bölgenin sevilen vekilleri arasında başı çeken Ünal Üstel'in konuşmasını dinleme fırsatı buldum. Üstel oldukça kararlı ve sert bir konuşma yaptı.

Üstel, 2009 seçimlerinde de bir seçim bildirgesiyle halkın karşısında olduklarını, şu anda da o bildirgenin içinde yazılanların birçoğunu hayata geçirdiklerini söyledi ve 2013 yılında da yeni bir seçim bildirgesiyle halkın karşısında olduklarını ifade etti.

Ünal Üstel, geçmişe bakıldığına neler yapmadıklarını ancak görmek istemeyenlerin olduğuna, bakıldığı zaman UBP'niniktidara geldiklerinde ülkedeki kara yollarının iki katına ulaştırdıklarını, ülkede okuyan öğrenci sayısını 45 binlere ulaştırdıklarını ve hedeflerinin 77 binlere ulaşmak olduğuna, turizmde de ayni hedefleri koyduklarını ve şu anda otellerde konaklayacak yer kalmadığını aktardı. Üstel, bazı kesimlerin yapılanları halen görmek istemediklerini anlattı.

Üstel, UBP iktidarının 'cik cak'larla iş yapmadığını, seçim bildirgelerinde olan projelerle hesap vereceklerini dile getirdi.

2013 yılı için hazırlanan seçim bildirgesinde 5 yıl yasal mevzuatlara uygun bir şekilde ikamet eden kişilerin vatandaşlık başvurularının alınacağını ve en geç 7 sene içinde kimlik sahibi olacağını aktaran Ünal Üstel, bugüne kadar sınırlandırılmayan Milletvekilliğini 3 dönemle sınırlayacaklarını aktardı.

Üstel'in konuşmasının tamamından çıkardığım asıl mesajUBP'nin külliyen bir yenilenmeye girdiği ve bu yenilenmenin artık gelenekçi yapıdan uzaklaşarak modern, çağdaş dünya siyasetine uygun bir yapıya kavuşturulacağıydı. Esknintecrübesi yeninin devamlığıyla buluşacak dersek sanırım daha iyi anlatmış oluruz UBP'nin yeni vizyonunu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları