Mağusa'da Avcı ile Uzun garanti

Yayın Tarihi: 26/07/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Seçimlerin gerçekleşmesine birkaç gün kala adayların da hem gerginliği hem de çalışma temposu doruklara çıkmış durumda. Kelime anlamıyla seçimlerin kaderini belirleyecek olan Gazimağusa 'da UBP ile CTP beş milletvekiline oynuyor. Beş vekili çıkaran parti birinciliğe daha yakın olacak.

UBP, DP-UG açısından her ne kadar da zor bir seçim yaşayacak dedikoduları yayılsa da UBP'nin her ilçedeki adaylarının son derece iyi olması bu dedikoduyu bertaraf ediyor.

Gazimağusa'ya dün bir ziyaret gerçekleştirdim, bölge son derece sıcak ve hareketli. Seçime katılmayan birçok eski vekilin evleri ve dükkânları adaylar tarafından mesken tutulmuş durumda. Garanti çıkması beklenen bazı vekillerin parti içi çekişmelerden ötürü seçim kaybetme durumları olduğu anlatıldı bana.

Bu her parti için geçerli; yalnızca UBP için değil tabii ki. Gazimağusa'nın tanınmış işadamlarından Gürsel Uzun bugüne kadar gerçekleşen pek çok seçimde adaylara ciddi destek vermiş ve yardımcı olmuş kişilerden biri. UBP'den aday olmasının ardından kazanmasına ya da iyi bir sıra alması beklenmezken Gürsel Uzun'un oluşturmuş olduğu iyi ekip ve ciddi çalışma sonucunda Gürsel Uzun'un seçimleri kazanması Gazimağusa'da herkes tarafından garanti gözüküyor.

Gürsel Uzun başarılı bir toplum bilimci olmasının ötesinde kendi sektöründe son derece başarılı bir iktisatçı ve işadamı. Yöneticilik ve kamu yönetimi alanında kendini ispatlamış biri. Bu nedenle seçilmesi halinde hem parlamentoda hem de olası bir kabine de bence çok başarılı olacak.

AVCI DA SEÇİMİ GARANTİLEYENLERDEN

Doçent Doktor Turgay Avcı'da Gazimağusa'da seçimi garantileyenler arasında. Akademik kariyerden sonra siyasette de başarılar yakalayan ve Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde gösterdiği üstün performans sayesinde tüm dikkatleri üstüne çeken Avcı, Anavatan Hükümeti yetkilileri tarafından beğenilen bir siyasetçi. Hal böyle olunca özellikle Gazimağusa'da Türkiye kökenli seçmenlerin yoğun olduğu bölgelerde Avcı'nın oy patlaması yaşayacağını kestirmek zor olmaz.

Turgay Avcı'nın bu seçimlerden iyi bir sırada çıkacağı da su götürmez bir gerçektir. Nedeni ise Avcı'nın çalışma sistemi. Seçim dönemi için Gazimağusa'da farklı noktalarda bürolar oluşturan Turgay Avcı, ekibin başına da önemli bir ismi getirtti. Bilinçli ve sistemli bir çalışma yürüten Avcı hiç kuşkusuz UBP içinde Gazimağusa'da büyük bir potansiyeli yaratmış oldu.

Eğer seçimdeyseniz hele böyle bir ülke de çok derin ve ince çalışmak zorundasınız. Gürsel Uzun ile Turgay Avcı bu işi son derece iyi yapıyor.

***************

TAÇOY İLE ZORLU EL ELE

DP-UG arasında çatışma var diye yazmıştım hayli ilgi gördü ve birçok DP'li beni aradı. Aramasına aradı ama çok ilginç bir şey daha söylediler ve adres de verdiler bana. Yenikent billur sokak baştan aşağı DP-UG vekil adayları Hasan Taçoy ve Zorlu Töre ile donatılmış. Bütün evlerin kapılarının altından bu iki adayın kartları atılmış. İstersen getirelim sana fotoğraflarını dahi dediler telefonda. Demek ki benim dün yazdığım yazı son derece doğruymuş. Bu iki vekil adayım diğer partililerini bir yana bırakmışlar, birlikte çalışıyorlar, diğer adayları kesiyorlar anlamı çıkabilir bundan.

**************

SAVAŞAN SEÇİMİ GÖĞÜSLEYECEK GİBİ

UBP Lefkoşa Milletvekili Adayı Ahmet Savaşan Lefkoşadaki en popüler adaylardan biri. Savaşan ile dün ayaküstü karşılaştık. Savaşan yıllardan beridir kaybedilen ve özlemi duyulan saygı ve uzlaşı kültürünü yeniden Meclis'e kazandırmak, erozyona uğratılan değerlerimizi yeniden yeşertmek ve halkımızla paylaşmak için aday olduğunu anlattı. Savaşan, seçim gezileri esnasında çeşitli kesimlerle bir araya geldiklerini belirterek, ülke insanının, hukukun ve halkın üstünlüğünü kabul eden, bilgilerini, becerilerini, tecrübelerini hem devlet hem de halk için sürdürülebilir katkıya dönüştürecek siyasetçileri talep ettiğine ifade ederek kendisinin buna aday olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları