Bir Serdar Denktaş klasiği

Yayın Tarihi: 31/07/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Söze nereden başlayacağımı bilemiyorum doğrusu. Ne biçim memleket olduk öyle diye söylendim kendi kendime bilgisayarın karşısına oturunca. Şimdi sözü verip de tutmayan siyasetçiler olunca insanımız da bu tür siyasetçileri kötü örnek alıyor. Aman almasın.

Malum DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş'tan bahsediyorum. Daha önce de bir yazımda ifade etmiştim; benim Serdar beyin kişiliğiyle hiçbir problemim yok siyaseten yanlışlarını eleştiriyorum. Serdar bey bol bol yanlış yapınca ben ve meslektaşlarıma da bunları kaleme almak düşüyor.

DP-UG'nin seçimlerde elde ettiği başarının yarısı DP'ye yarısı Reisi Cumhurumuza ait. Bunu dün de kaleme aldım. Neticede ortada bir sonuç vardır, öyle de elde edilse böyle de edilse halk iradesidir saygı duymak lazım. Tabii bu seçimlerin başta Demokrat Parti'ye bedeli ağır olacak ileride meğer ki bu satranç yanlış oynanmasın.

Bir yana bıraktım DP öyle yanlış yaptıydı da şöyle olduydu da böyle olduydu; geçtim bunları. Açıkçası ben Demokrat parti ile Serdar Denktaş'ı da aynı görmüyorum; Serdar bey ayrı DP ap ayrı bir yapı haline dönüşmeye başladı. Bunun olması son derece demokratik ve önemli. Çünkü bugüne kadar Serdar Denktaş'ın partisiydi DP; şimdi kendi özgün kişiliğini kazanmaya başlayacak. Bundan sonra yaşanacakları oturun bir izleyin.

Bunu da geçelim. Her parti kendi içinde dalgalanır dalgalanır durur. Bunlar siyasetin bir parçası işte. Asıl mesele bir parti Genel başkanının alenen verdiği sözleri tutmamasıdır. Tutmayacak oluşunu da öyle bir açıkladı ki dün herkes gülerken ve alay ederken, ben üzüldüm. Serdar bey defalarca kez DP-UG birinci çıkmazsa hem genel başkanlığı bırakacağını hem de kabine de yer almayacağını açıkladı. Zaten dünkü açıklamasında da bunu kendisi yeniden ifade etti ve çark etmenin, sözünü tutmamanın izahını şöyle yaptı "DPUG açısından baktığımızda ise partimiz oylarını %125 artırmış Genel Başkan olarak da partimize oy veren ve karma kullanan vatandaşlarımızın takdiri ile açık ara ile 1. Sırada seçimi tamamlamış bulunmaktayız. Gerek şahsıma gerekse partime halkımız tarafından verilmiş olan bu büyük sorumluluğu gözönünde bulundurarak, seçim içerisinde vermiş olduğum sözü yerine getirme imkanı elimde kalmamıştır. Halkımız tarafından bana verilen görevi ve parti birliğini devam ettirme sorumluluğumu sonuna kadar yerine getirebilmek maksadı ile Başkanlık görevini yerine getirme sorumluluğumu devam ettireceğimi bildirir, bu konuda partilimiz içerisinde varolan huzursuzluğu da gidermek adına kamuoyu ile "göreve devam" kararımı paylaşmak isterim".

Bildiğim kadarıyla CTP-BG açık ara birinci parti çıktı acaba diyorum Serdar başkana bunu biri söylemedi mi? Hayır TV de mi izlemedi ki % 125 oy artırdık seçimi 1. Sırada tamamladık diyor. CTP, DP'den iki kat oy almadı mı? Bula bula başka mantıklı bir neden bulsaydı Serdar bey. Hayır bunun mantıklısı da olmaz ama hani daha kabul edilebilir bir sebep. Halk bana ciddi bir sorumluluk yükledi diye de ekliyor. Ne ciddi sorumluluğu Allah aşkına alt tarafı bir koalisyon ortağı olacaksınız işte. Küçük ortak, adı üstünde. Büyük ortak da ya CTP olacak Ya UBP. DP-UG çıktı mı ikinci parti? ana muhalefet olsun; ya da çıktı mı birinci parti? Yok!

Ee nasıl ciddi sorumluluk? Hükümetin küçük ortağının ne tür ciddi sorumlulukları olur? Hoşumuza gitsin gitmesin halk sorumluluğun ciddiyetini CTP-BG'ye vermiştir.gerçek bu usta! Adamlar 21 vekil çıkardı. Başardı çıkardı.

SÖZ VERMEK KOLAY MI?

Şimdi DP-UG çıkarsaydı 16-17 vekil, bu ciddi bir rakamdır. O zaman anlardım Serdar başkanı. Halk hakikaten ciddi bir sorumluluk yükledi, bu adam devam etmeli derdi herkes. Amma siz her çıktığınız canlı yayında parti başkanlığından istifa edeceğinizi açıkladınız, kabinede yer almayacağım sade bir vekil olarak devam edeceğim dediniz. Eğer soy ismi topluma mal olmuş bir siyasi efsanenin devamlılığını yürüten bir siyasetçi verdiği sözleri tutmamaya başladıysa vay halimize.

Verdiği sözleri bir kulp bulup tutmaktan vazgeçen bir yönetici nasıl bu halka hizmet edecek. Serdar bey hem kendine hem partisine zarar vermiştir. Bilakis kendisine ve duruşuna zarar vermiştir. Herkes yaptığı hatalardan sorumludur ama siz ülke yönetmeye aday biri olarak tutmayacağınız sözleri vermeyecektiniz.kaldı ben zamanında yazdım da "ne diye istifa edeceksiniz vazgeçin bu tür konuşmalardan" diye.

Yapmanız gereken sözünüzü tutup istifa edip olağanüstü kurultaya gidip tekrar aday olmak. Ne olmasa parti elinizin altında, başka aday da çıkmaz sanırım, yeniden seçilirsiniz. Gerçi bu saatten sonra ben DP'yi pimi çekilmiş bombaya benzetiyorum.

Şimdi herkes ne diyor biliyor musunuz "bir Serdar Denktaş klasiği". Aynen bunu diyorlar. İstediğiniz bahaneyi uydurun, nasıl tepki verirseniz verin siyaseten yakışmadı Serdar bey.

*************

DENKTAŞ'TAN YORGANCIOĞLU'NA GÖNDERME

DP-UG Genel başkanı Serdar Denktaş dün açıklamasında CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na alay vari bir gönderme yaptı. Denktaş "Seçime katılan 5 siyasi partiden birisi baraj geçememiştir. Diğeri oylarını artıramıyarak yerinde saymış sadece başkanları Lefkoşa'dan seçilebilmiştir. Bir diğeri kendisi seçim kaybetmiş ve partisinin de oyları düşmüş, oy artıran bir diğer parti başkanı da 4.sıradan seçilebilmiştir". Eeee noldu yani Özkan başkan dördüncü sıradan seçilebilmişse. Adamın başkanı olduğu parti 21 vekil çıkardı; sizin başkanı olduğunuz parti 12. Özkan başkana Serdar başkan tarafından yapılan bu gönderme siyasi kulislerde çok eleştirildi dün. Nasıl koalisyon kuracak CTP-DP daha şimdiden böyleyse?

******************

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları