UBP tek adaya kilitlendi

Yayın Tarihi: 02/08/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Malum gündemin şimdiki konusu UBP Genel Başkanının kim olacağı? Gazete manşetlerine bakıyorum da partinin vekillerinin yarısı aday. Ne kadar ilginç bir durum. Hatta vekillerin hepsi genel başkanmış gibi açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar bir yandan yapıla dursun UBP yönetimi başkanlık konusunun nasıl olacağını kararlaştırmak üzere.

Bilindiği üzere UBP Genel Başkanı İrsen Küçük birkaç gün önce tek aday olması gerektiğine, konsensus olması ve tek aday çıkması halinde UBP'de bölünmenin ve bölünme varmış imajının oluşmayacağına dikkat çekmişti.

KİMLER ADAYLIĞA GÖNÜL VERMİŞ

Dedik ya neredeyse 14 vekilin yarısı başkan olmak istiyor UBP'ye. Kimisi açıkça zikrederken bunu kimisi susuyor, kimisi ise ima ediyor. Peki kim bu isimler:

  1. TAHSİN ERTUĞRULOĞLU

  2. Nazım Çavuşoğlu

  3. Sunat Atun

  4. FAİZ SUCUOĞLU

  5. HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN

  6. KEMAL DÜRÜST

Gördüğünüz gibi bu altı isim ve daha birkaç güne kadar başka isimler de çıkmazsa UBP Genel başkanı olmak istiyorlar. Ersin Tatar'ın da bu yönde bir niyeti var bildiğim kadarıyla ama kendisi dün bir rahatsızlık geçirdiği için sanırım bu düşüncesini bir süre ertelemesi gerekecek. Kendisine acil şifalar diliyorum. Sağlam basın Ersin bey, yeni kabine de lazım olacaksınız muhtemelen.

UBP adına pek sağlıklı bir durum değil; bu kadar çok aday böylesine hassas bir dönemde pek doğru bir olay değil. Elbette ki demokrasinin çalıştırılması gerekiyor ama koalisyon ihtimalinin bulunduğu bir dönemde UBP'nin ivedi bir şekilde tek aday üzerine odaklanıp hızlı bir şekilde bu haftayı atlatması gerekiyor.

ÜÇ ADAY AĞIRLIKLI

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Tahsin Ertuğruloğlu, Hüseyin Özgürgün ve Nazım Çavuşoğlu arasında bir aday belirlenecek ve bu aday üzerinde konsensus sağlanacak. Bu yönde de bir toplantı yapıldığını duydum.

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük'ün de söz konusu üç adaydan birinin UBP Genel Başkanı olmasını istediği gelen dedikodular arasında. Sunat Atun, Fazi Sucuoğlu ve Kemal Dürüst başkanlık için düşünülmüyor. Tabii nasıl bir süreç izlenecek onu da bekleyip görmek lazım.

Fakat şunu açık yüreklilikle söylemek gerekir ki başkan olmak isteyen adayların yangından mal kaçırırmış heyecanıyla davranmaması gerekiyor. Parti düştü ben başa geçeyim zayıf dönem mantığından uzak davranılmalı. Açıkçası ben başkan olmak isteyen vekillerde gereğinden fazla heyecan gözlemliyorum.

Bir an önce UBP Genel Başkanlığı için seçim yapılmasından yanayım bende. Çünkü bayram sonrası koalisyon çalışmaları başlayacak.

Kurultayın bir an önce gerçekleşmesi için örgütlerde hareketlenme olduğu gelen bir başka bilgi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün'ün Ankara'da olduğunu duydum. Fotoğrafı okuyabiliyor musunuz?

Bakalım bugün ne olacak, bugünü iyi takip etmek lazım…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.