Çakıcı istifa etmeli mi?

Yayın Tarihi: 05/08/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Birileri TDP'yi yine hedef çantasına koymuş, bu bes belli ortada. TDP ile genelde hep seçim dönemleri uğraşılır ama bu her zaman böyledir ve hiç değişmez. Her seçim dönemi "aman TDP sandıktan çıkmayacak aman CTP'ye oy verin da UBP gelecek, genel başkan şöyle yaramaz adam, genel başkan tek adam" deyip bir hurra başlatılır ve kısmen de etkili olunur. Yahu Çakıcı'yı bir yana bıraktım. Siyasette diğer politikacılar kadar eski değil, iyi saatte olsun Mustafa Akıncı'yı bile ters basacak kadar alçaldığı olduğu medyanın. Mustafa Akıncı ki herkesin saygı duyduğu emekli olmuş bir siyasetçi. O birçok hırslı siyasetçiden çok daha önce kenara çekilmeyi tercih etti.

Gelelim TDP'nin şimdiki durumuna. Sn Çakıcı'ya öncelikle geçmiş olsun, bu aralar herkesi göz tuttu galiba. Yok bu apandisit stresten patlıyorsa çok normal karşılıyorum Çakıcı'nın apandisitinin patlamasını.

Birkaç gün önce Çakıcı ile buluşup kahve içtik. Zaten iki sonra da başına bu olay geldi. Ne düşündüğünü sordum istifa konusuyla ilgili; "bu konuda bir açıklama yaptım istifa etmek zorundayım" ifadelerini kullandı.

"Sonrası" dedim yüzünde bir durgunluk ifadesi vardı. Son derece düşünceli ve hüzünlüydü. Bazı konuştuğumuz konular bana kalsın ama Çakıcı'ya hayli çıkıştım. "şimdi DP gibi 12 vekil çıkarsaydı TDP hemen istifa edin derdim, mutlaka yerinize maddi durumu iyi, partiyi organize edecek enerjik ve genç bir siyasetçi gelebilir. Ama bu durumda istifa ederseniz parti başkanı kim olursa olsun hem maddi olarak hem de manevi olarak bu partiyi çeviremez. Eğer partinizi sevmiyorsanız istifa edip, geriye çekilebilirsiniz" dedim.

"ama bir söz verdim Gökhan" dedi. Çakıcı TDP'yi devraldığında borç harç içinde darmadağın bir partiydi. Daha doğrusu TDP, BDH iken.

Şahsi kazancından çok fazla partiye aktardığını ve parti için harcadığını iyi bilenlerdenim. Klinikte oturup en ünlü olduğu zamanlarda para basmaya devam edebilirdi.

Siyaseten hataları yok mu? Var. Zaten son seçim de bazı hatalar yapmasaydı TDP 6 vekili çok rahat çıkaracaktı. Bu noktada suçun hepsi Çakıcı'ya yıkılmaya çalışılsa da TDP MYK'sının da ciddi yanlışları olduğunu düşünüyorum. Suphi Hüdaoğlu, Mertekçi, Mamalı ve BKP konuları malum. Siyaset zıt uçları bir araya toplayıp geçindirme sanatı değil mi zaten?

Peki ne olmalı şimdi, ne yapılmalı? Bir kere bir partinin genel başkanı milletvekili olmak zorunda, bu yasal zorunluluk değil ama siyaseti aktif olarak izlemek ve yönlendirmek bunu gerektiriyor. Şu an aynı sorun UBP'de de var. Bu nedenle TDP'nin Genel başkanı vekil olmalı.

Çakıcı iyileşme sürecini atlattıktan sonra ya kurultaylarına kadar partisinden onay ve izin alacak, devam edecek zira TDP'nin koalisyona girme ihtimali var ya da istifa edip tekrardan aday olacak.

Önümüzdeki hafta yeni Hükümet kurulacak. Herkes yapması gerekeni yapmalı gereğinden fazla da şamata çıkarmamalı…

**************

GAÜ NEDEN HEP BÖYLE YAPIYOR?

Ülkemizdeki zenginleşmenin devamlılığı için üniversitelerin varlığı son derece önemli ve bu ülke de bulunan her üniversite yaşamalı, büyümeli ve güçlenmelidir. Bunu YDÜ ve DAÜ için düşündüğüm gibi UKÜ ve GAÜ için de düşünürüm. Yalnız üniversite kurmak bu alanda hizmet vermek ciddi bir iştir. Bunu bilmeyenimiz yok. Hatta kaş yapayım derken göz çıkarırsanız kamuoyu önünde zor durumlara düşersiniz.

Malum konu; basında da geniş yer buldu. Değinmeden geçemeyeceğim. GAÜ'nün bazı açıklamalarında rastlarız "adada ilk". Yahu kim yapıyor bu açıklamaları? Kimin kastı var GAÜ'ye bu kadar anlamadım doğrusu. "sahne sanatları adada ilk" sloganını attıklarında da aklıma YDÜ geldi denizcilik konusunda da "adada ilk ve yetkili" deyince aklıma YDÜ geldi. YDÜ yapıyor GAÜ ilk biz yaptık diyor. Sonra bunun böyle olmadığı ortaya çıkıyor.

Ee güzel mi bu tamam mı bu?

Girne Amerikan Üniversitesi'nin gemi kaptanı yetiştirme yetkisi yok. GAÜ'nün Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç sular Genel müdürlüğü'ne bir fakülte kurmak ve bu yönde gemi adamı yetiştirmek için fakülte açma girişimi var, baş vurusu var ama daha onayı yok. Bu onayı da almayınca ne denizcilik fakültesi açabiliyorsunuz, ne staja adam yollayabiliyorsunuz ne de gemi kaptanı yetiştirebiliyorsunuz.

Basında çıkan adresten bende baktım. KKTC'de bu izinlere sahip tek üniversite Yakın Doğu Üniversitesi , zaten yıllardır da bu işi yapıyor bu adamlar, dahası gemileri de var. GAÜ'nün Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç sular Genel müdürlüğü 'nün gemi adamları bilgi sisteminde başvurusu var ama beklemede! Yani onay almış değil.

Yani henüz bu konularda yetkisi yok. Nasıl öğrenci alıyor, staja gönderiyor başka gemilere bunu da anlamış değilim. Ama şunu da söylemek lazım umarım en kısa zamanda GAÜ bu yetkiyi alır ve bu alanda resmi olarak hizmet vermeye başlar. YDÜ gibi GAÜ'nün de hakkıdır ve eminim ki bunu da başarıyla yapacaktır. Asıl sorun olmamış bir durumu yani yetkili olmadığınız bir alanı yetkiliyiz ve adada bir ilkiz diye propagandasını yapmak. Bu yanlış . Bunun reklamını size kim yaptırıyorsa Tanrı aşkına kapının önüne koyun o adamları. Bir üniversitenin prestiji bu kadar düşürülmez.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları