Ayıp!

Yayın Tarihi: 07/08/13 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Paylaşamadılar gitti bu UBP'yi. Bütün mesele başkan olabilmek. Bütün mesele hakimiyet. Bu partinin bir genel başkanı var. Seçim kaybetmiş olabilir. Bana göre kaybettirildi ama bu neticeyi değiştirmez. Eleştirinin bini bir para. İrsen bey istifa ettiğini dün açıkladı. UBP Parti GYK'sı da ekim ayında olağan kurultay yapma kararı aldı; İrsen bey başka aday olmayacak. Yılların politikacısı seçim kaybetti, orada kalmaması gerektiğini bilmez mi? Bilir.

Ekim ayı dediğiniz iki ay sonrası. İsteyen aday olacak delege kimi seçerse o başkanlığı alıp yürüyecek. Peki bu acele niye? Nedir sebebi? İrsen bey zaten istifasını sundu ve parti organları iki ay sonraya genel kurul kararı aldı.

EROĞLU BASKISI MI VAR?

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun partiye hakim olmak için hem Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu'nu hem de Gazimağusa İlçe Başkanı Sunat Atun'a baskı yaptığı iddiası var. İrsen Küçük'ün istifası için imza toplandığını da duymuştum. UBP Genel Merkezi önünde bir grup UBP'linin eylem yapması ve Sunat Atun'un da oraya gelip İrsen beye istifa çağrısı yapmasının siyasi ahlakı ve etiği nerede?

Bütün mesele bir hafta içinde hükümet kurulacak. Eğer İrsen Küçük kalırsa CTP-UBP ama Sunat bey ya da Faiz bey gelirse UBP-DP hükümeti kurulacak? Hatta TDP'ye de eğitim bakanlığı verilecek?

Bu mu yani bütün mesele? İki ay sonraki kurultayda yine Derviş beyin desteklediği aday seçilirse o zaman mevcut hükümeti bozar Derviş beyi Cumhurbaşkanı seçecek hükümet modelini kurar.

Tabii kurabilirse!

Kimse yanlış anlamasın ama yine söylüyorum bu işler çocuk oyuncağı değil.

ATUN'A YAKIŞMADI

Sunat bey gerek kişiliğine gerekse bilgi birikimine saygı duyduğum biridir. UBP'de kalırsa ya da kalmayı başarırsa adım gibi eminim ki bu partinin ileriki yıllarda başkanlığında mutlaka olacak. Nedir yani bir grup UBP'liyi toplayıp parti genel merkezinin kapısına dayanarak "seçim kaybettin istifa et git" demek? Bu yakıştı mı?

Adam zaten istifa etti, partinin en yetkili kurulu da ekimde kurultay kararı aldı; Sunat bey daha neyi istiyor?

"İrsen bey istifa etsin, ben aday olayım, yüzde yüz kazanırım başbakan olayım"; bu mu Sunat bey?! Eğer bu değilse orada ne işiniz var? Ama eğer buysa olmadı!

Ekimde aday olun eğer kazanma gücünüz varsa zaten kazanacaksınız. Kimsenin dolduruşuna gelmenize gerek yok. Dahası disiplin suçu işlediniz; sizi sevmeyenler sizi partiden atmaya kadar gidebilirler. Bakın iki ay sonra genel başkan olabilecekken şimdi UBP'nin kapısına dayanıp numayış yapan biri oldunuz.

Kim yaptırıyor Allah aşkına size bunları? Sizi seven biri olarak üzülüyorum. Faiz beyin Aysu Basri'ye yaptığı değerlendirmeleri de dinledim; her ne kadar ölçülü ve dengeli bir açıklama yapmışsa da olayın arkasında UBP-DP ve Eroğlu ilişkisinin olduğunu adeta teslim etmiştir. Bu da başka üzücü bir durum. Sanırım gerçekten ipler koptu.

Yanlış bir yol izleniyor bence; bunu belki bu kişiler yanlış anlayabilir ya da ciddiye almayabilir ama bu tür yanlış hareketler ihracın kapısını açmak üzereler beyler. Bir partiye verilebilecek en büyük zarar verildikten sonra siz sanıyor musunuz ki geriye kalanlar artık kaybetmekten korkar?!

Daha soğuk kanlı bir yol izlenmeli UBP'de. Her şey kuralına ve alınan kararlara uygun yapılmalı aksi takdirde parti yönetimi Eroğlu ve zümresinin tüm ilişkilerini dışlayıp yoluna öyle devam edebilir.

Bu tehlikeyi göz ardı etmeyin!


**************


ÇELEBİ HARİKALAR YARATIYOR

Dikmen Belediye başkanı Yüksel Çelebi ile dün akşam birlikte bir yemek yedik. Uzun zamandır bir araya gelme planları en nihayet dün gerçek oldu. Bardakları tokuşturduk o black içti ben ise diet pepsi. Malum hem ramazan hem de diyetisyenimin izni yok. Kısıtlı imkanlarla hem Dikmen'i hem de Dikmen'e bağlı 11 köyü kelime anlamıyla cennete çevirdi. Heyecanla Pınarbaşındaki açtığı parkı gösterdi bana. Daha geniş bir haber için bir gün atılıp gideceğiz. İnsanların sosyalleşmesi için son derece büyük ve güzel bir park yapmış; bazı köylerin de mezarlıklarını düzenlemiş, yolunu, duvarını yapmış. Fakirlik çeken köylülere yaptığı yardımlar da cabası. Onları yazmıyorum. Para mı? Para yok diyor Yüksel başkan. Bir şekilde yapıyor, yıkıyor, toparlıyor. Allahın yardımı herhalde; bunu içimden kendi kendime söylüyorum ben. Bizi fotoğraf çeksin diye yan masadan ihtiyar bir amcadan yardım istiyoruz. Adamın eli titreye titreye çekiyor bizi. Derken nerden nereye diyor insan kendi kendine. Evet nereden nereye, yapınca oluyor işte…

*************

KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜNDE EKSİKLİK Mİ VAR?

Lefkoşa Devlet hastanesi ülkenin en kapsamlı hastane görevini yürütüyor. Hemen ardından YDÜ hastanesi yerini alıyor. Elbette ki YDÜ hastanesinin bazı bölümleri orta doğu da dahi yok ama ben yine de devletin hastanelerine duygusal olarak daha fazla sahip çıkıyorum. Yani bir üniversite hastanesi devleti geçmemeli aslında; YDÜ hastanesi bazı branşlarda rakip tanımıyor. Bu beni sevindirirken üzüyor da niye devletim bazı alanlarda yeteri kadar güçlü değil diye.

Lefkoşa Devlet hastanesindeki kardiyoloji bölümünde ilginç bir durum var. Bu yönde ciddi şikayetler alıyorum. Örneğin bazı önemli işadamları ya da siyasetçiler kalp rahatsızlığı yaşadığında önce devlet hastanesine sonra YDÜ hastanesine sevkediliyor. Hiçbir şekilde YDÜ hastanesine sevkedilmesinde sakınca bulmuyorum ben. Hele de bu hastanın kendi isteğiyse ama neden?

Lefkoşa devlet hastanesindeki kardiyoloji bölümünde bir eksiklik mi var?

Lefkoşa devlet hastanesindeki kalp ve damar cerrahisi bölümü oldukça aktif çalışırken kardiyoloji bölümü elini taşın altına koymuyor diye söylentiler var.

Kardiyolojiye başvuran hastaların bazıları hastanede tedavi edilirken bazıları dokunulmadan direkt YDÜ hastanesine gönderiliyor. İnsanın aklına ister istemez Devlet hastanesindeki kardiyoloji bölümünde ciddi sıkıntıların olduğu ve gerekli tedavisel cevabı veremediği düşüncesi geliyor. Eğer bu böyle ise o zaman Devlet hastanesinin kardiyoloji bölümünü kapatalım; bu mantıklı olmaz; eğer hastanın kendi isteği yoksa hastanede tedavi görsün, ayrımcılık yapılmasın kimseye.

Haa eğer devlet olarak bizler onkoloji gibi, beyin cerrahisi gibi kalp gibi ciddi branşlarda bir türlü başarı sağlayamıyorsak o zaman YDÜ hastanesi gibi bir değere gereken destek adam gibi yapılsın varsın bu üç önemli alan YDÜ de şifa bulsun. Ama ne isaya ne musaya derken olan vatandaşa oluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.