"UBP-UG"-CTP olur mu?

Yayın Tarihi: 15/08/13 07:32
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
UBP en nihayet tek aday konusunda bir parti meclisi seçimi yaptı ve Hüseyin Özgürgün'ün UBP Genel Başkanı olarak yakında gerçekleşecek olan UBP kurultayında aday olmasına karar verdi. Tabii İrsen bey ısrarla "milletvekili olmayan başka biri de aday olabilir" diye; hani bu demokrasiye işaret anlamında. Ancak ben Özgürgün'den başkasının aday olacağına inanmıyorum.

Tabii UBP'de yeni bir dönem başlıyor. Daha doğrusu bunun yeni bir dönem olması gerekiyor. UBP'nin artık değişmesi ve yenilenmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu parti toparlanacağı gibi ki bu suni bir toparlanma olur tekrardan bölünür.

EROĞLU'NUN AÇIKLAMASI İLGİNÇ

Dikkatinizi çekmek isterim ki seçimler olup biteli 18 gün oldu; hala bir hükümet kurulacak. Tabii yasal prosedür işliyor o ayrı konu ama hala Cumhurbaşkanı Eroğlu hükümetin kurulması için bir siyasiyi görevlendirmiş değil. Bu da bize başka şeyler hatırlatıyor.

EROĞLU UBP'Yİ Mİ BEKLEDİ?

İster istemez insanın aklına şu soru geliyor; "Eroğlu UBP'deki taşların oturmasını mı bekledi?" ekim de UBP'de kurultay olması beklenirken bu kurultay muhtemelen önümüzdeki hafta ya da çok kısa süre sonra olacak. Derviş bey sanırım UBP'de bazı şeylerin oturmasını bekledi. Zira açıklamasına baktığımızda "hükümeti kuracağına inandığım bir vekile bu görevi vereceğim" dedi.ne demek bu?

İşte CTP en büyük parti; neyi bekliyor ki Derviş bey? Özkan beye hükümeti kurması için görev vermesi gerekiyor. Ancak dikkat ediniz hala bunu bekletiyor. Peki nedir bunun sebebi?

UBP-DP-TDP uzlaşısının olup olmayacağını görmek istiyor. İleriye yönelik bu şansını kullanmak istiyor. Bugün partiler birbirleriyle bir araya geldiler. Herkes birbirini ziyaret etti. Derviş bey kendisine gelip "tamam biz anlaştık" diyen ekibin başına hükümeti kurma görevini verecek ve hükümet bir an da kurulacak. Yani görevi alan partileri gezmeyecek. Zaten gezme mecburiyeti yok.

Serdar Denktaş'ın "Cumhurbaşkanı görevi CTP'ye vermeli" demesine bakmayın siz. UBP, DP ile anlaşırsa ya da UBP, DP içindeki UG ile anlaşırsa UBP başkanlığında bir UBP-DP ya da UBP-UG-CTP hükümeti bile kurulabilir.

Hiç bunu göz ardı etmeyin!!!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.